106

Krom

преди 3 години

До МАЙОРА - я разкажи малко повече Майоре, дай насоки - къде да търсим за да не останем неграмот..тни?

105

Анонимен

преди 3 години

Мизериите на Байдън в пълния им блясък.

104

нинджаго

преди 3 години

До МАЙОРАТочно обратното е!

103

МАЙОРА

преди 3 години

Между другото, негграмотници, Афганистан е бил светска държава преди нахлуването на СССР! Заради руснаците сега Афганистан е такъв ислямистки змиярник! Четете История, неграмоттници! Четете!

102

МАЙОРА

преди 3 години

Междувременно се разбра, че хунтата в Мианмар е избила няколко хиляди цивилни за 2 месеца! Но затова не се пише с големи букви в новините, нали! Дайте пак да пишем само за ревливите и страхливи афганци, където си предадоха държавата на талибаните за 3 дни!

101

Krom

преди 3 години

До Христо Христов - има десетки разлики, Господин Христов. Да почнем с религията - българския народ изповядва Православие в голямата си част и е традиционно толерантен към другите религии. Православието не налага /или почти/ догми. Българина няма нецивилизовано отношение към жените. От теб си зависи дали ще се образоваш и ще вървиш напред. Българина има и вродена мъдрост, с която мисля ще продължи успешно напред нищо от трудностите. Каква прилика с Афганистан търсите, не разбирам честно?

100

Анонимен

преди 3 години

Хахахахах медиите пак запяха старата песен за "ужаса от войната" и "жените с децата" барем излъжат населението да поиска бежанци. Сякаш не помним че идваха предимно брадати талибани и аборигени на по 20-25 да изнасилват и газят хора в Европа.

99

Анонимен

преди 3 години

Според мен това пак са измислени новини или хората там съвсем са се луднали-----------------==================-------------------------И няма ковид, ваксините заразяват ваксинираните с ковид, а Бойко е единствената ни надежда.

98

прс

преди 3 години

вместо да си хвърлят децата, да се бяха сетили бащите и майките да ги защитят, .Уж много ги е страх от талибаните, а една жертва не дадоха.Пък и те и талибаните едни "страшни", дрипави , въшливи селяни, чешат си брадите и косите и се оглеждат като в цирк. И едните *** и другите ***, така са си живяли и така ще си живеят, не ни занимавайте с тях.

97

Анонимен

преди 3 години

Според мен това пак са измислени новини или хората там съвсем са се луднали. Какъвто и режим да има още не знаеш какво ще се случи, а почнали да си хвърлят бебетата по бодлива тел. Супер нелогично, освен ако не са ги обгазили с някой психотронен газ, който да предизвиква паника.

96

Krom

преди 3 години

Афганистан граничи с държави които не се славят с чувството си за хумор - Русия, Пакистан, Китай. Талибаните изповядват и налагат религия която е краен ислям доработен в Пакистан за целите на талибанското движение - в най добрия случай - мрачно Средновековие. Трябва да съчувствате на хората там. Представете си Вас да тикнат направо в Средновековието. Отделно, че големите играчи като Америка имат не съвсем чисти отношения там. Трагедията на нормалните афганистанци е огромна.

95

Krom

преди 3 години

Талибаните са американска разработка - т.н. прокси, подържано от Пакистан. Исторически американското оръжие и пари изгониха руснаците подкрепящи Наджибулла от Афганистан. Ако искат, те, американците бързо могат да намерят лостове за въздействие върху тях. Защо не го правят е друг въпрос. Афганистан е обречена страна. Ниска образованост, малко поминък - основно гледане на опиумен мак, тежка религиозна обремененост, сурова природа - идеалния развъдник на крайни фанатици и опитна база.

94

Demonaz

преди 3 години

Пускам сълза ;( Даже ще си разплета чорапите от толкова напрежение.

93

bb

преди 3 години

Хамериканците тръгнаха като аслани, а се връщат като *асрани.

92

Анонимен

преди 3 години

нещо като когато комунизма идваше в България

91

До 110

преди 3 години

*** много избирателна памет имате вие троловете. Поразрови се малко назад и виж кой подписа указа за изтегляне на US войските от Афганистан. Байдън просто продължи по плана на предишния президент.

90

xaxsasб

преди 3 години

До наглеци 110 - За тази трагедия спомогнаха стотиците хиляди жени, които изневеряваха на мъжете си докато те бяха в поделенията и умираха в пустините, за да може те да им взимат половината заплата и да не им дават да си гледат децата. На Запад хората родени след 90та са масово бездетни, заради това на което се нагледаха през последните 20 години. Twirk-вайте им на талибаните на чушките да Ви пазят Снуп Дог и Ники Минаж.

89

Анонимен

преди 3 години

Каква сапунена драма, оф... То само в Афганистан стрелят, колят, бесят и бият... Сирия, Сомалия, Нигерия, Зимбабве, Пакистан... аре, стига ни занимавали с тея страхливци. Мъжете побегнали и оставили деца и семейства, егати и мъжете. Пък жените си хвърлят децата през оградите... напълно безмозъчна работа.

88

Анонимен

преди 3 години

До Handel никой не лaпа американск пари. Американците хрантутят свои протежета и овластяват жени, за да ги манипулират и да излапат богатствата на всяка страна, която са си набелязали. Сега избягаха най-позорно. Няма да зле сега талибаните да ловят тяхни високопоставени представители и най-вече жени, като им го върнат по същия начин. Или да не се месят повече в ислямския свят, като налагат феминизъм, или ще получат колети с отрязани женски глави за коледа!Това е положението.

87

xaxsasб

преди 3 години

Роби в Афганистан са само жените. Така, че за да се направи нещо по въпроса и мъжете да се застъпят за тях трябва да има коренна промяна в начина на живот в САЩ и Европа. На мъжете тук жените не им дават да си гледат своите деца, ние ще се бием за чуждите жени и деца. Жените в НАТО спомогнаха много за оттеглянето на войските с тяхното безплодие и кариерийно развитие. Меркел добре че напусна поста инак в момента всички феминистки щяха да гледат към нея. Оттървахме се от трета световна война.