68

DarkStorm

преди 16 години

Браво на Гърците!!!!Македонците си заслужават ветото!!!!

67

Македоналдс

преди 16 години

Дрисло'т глей си езерото и недей да се отваряш на история.Като нямаш такава,си е твои проблем,не е мой.А вие дето си купувахте хлеб преди години,пак сте си на същият хал и и го ядете същия,*** албиноски ***.

66

преди 16 години

Тея па все са на бесни на някого и все недоволни и недое*ани..Докато гледат на света с такъв манталитет, там и ще си останат.

65

Влад

преди 16 години

Не усещате ли колко лесно се поддаваме на медиите.И в България и в Скопие има поръчкови медии ,които за да замажат един вътрешен проблем ,раздухват друг.Други медии пък търсят по-голям рейтинг .Злорадството и ядът трябва да се заменят с хлатнокръвие ,защото скопските нападки сптямо нас имат отзвук само в Скопие.Те трябва да разберат ,че ние с една Бургаска област в повече не искаме да станем Велика България.Ще минат две поколения докато макетата се осъзнаят на кой свят са.

64

Васил Стефанов

преди 16 години

С комплексар не можеш да спориш. Доводите не работят. Проблемът на братята македонци ще се реши когато изживеят инфантилните си години. Доста време ще мине, националното самосъзнание се изгражда през вековете на базата на изградена икономика. Затова всичко при тях ще става като на забавен кадър - не като забавление, а бавно-бавно. Дразни ме грандоманщината им, но какво - да ги обиждам ли и аз, те са като децата, имам ги за братя, а те да си мислят какви са...Децата са неблагодарни. Има една граница, обаче, която не може да се преминава, поне заради благоприличието. Тук само политиците биха могли да свършат работа, обаче нещо не виждам да се прави. Обикновеният българин се чувства обиден от отношение, подобно на товаа в статията. Така се генерира неприязън към братята, което не е в наша полза - винаги ще бъдем братя с македонците, каквото и те да говорят.

63

преди 16 години

ot takiva istorici kato 59 se polu4avat takiva problemi kato tozi, a lunata sled vtorata svetovna voina na kogo bila na bulgaria nali, ne zabravqi kade bqhte predi nqkoq godina kogato nqmahte pari nito za hlqb a sega misli6 4e ste koi znae kolko napred, pak ste si sa6tite ***

62

БФРЙУИКО

преди 16 години

Кво ме бърка че на Македония са откзали ченство.А македонският мамут да препрочете историята и да разбере причините за за Балканската война-да си приказват глупостите,нямам нищо напротив-всияки си ги знаем,що за нацаия са,ама да преиначват фактите и историята,това ме обижда като Българин.Българи са умирали във тая война,защото са вярвали,че воюват за свободата на други българи-а *** сега плюят срещу нас.*** македонски ***.

61

преди 16 години

bokluci makedonski...zaslujavat ikonomi4eska blokada....gledaite garcite za kade po nevinno ne6to-imeto im barkat v gaza,a na6ite putyovci im praviat sbvirki...dokoga 6te gi tarpim tia maymuni da ni se podigravat,be???

60

Топчо

преди 16 години

Хайде, бе братя македонци, хайде пак да си станем една държава!! Стига сте се пуйчили на целия свят!! Ще станем едно и всеки ще се съобразява с нас. Както ни е обща историята, нека да е общо и бъдещето ни!!!

59

God

преди 16 години

След края на Втората балканска война Гърция и Сърбия си поделят част от българските територии. Така Вардарска Македония остава в Гърция, а останалата част заед носъс Западните покрайнини отива при Сърбите. Дотогава държава Македония не е имало в Европа. Не може да се разделя нещо, което не е съществувало. Просто отцепиха земя от България. Бежанската вълна на българи тогава е огромна. На САЩ му дреме дали Македония е в НАТО или не, защото от нея полза никаква. Гърция е с излаз на море и чрез нейните острови може да се покрие и контролира голяма площ от Средиземно море. Макетата имат две езера, от които не можеш да стигнеш никъде. Албания и Хърватска имат също морска граница, което от военна гледна точка е по-интересно от охридската пъстърва и тиквешката ракия. На НАТО и ЕС им дреме за Македония, защото от нея полза никаква. Единствената надежда за макетата да останат с цяла територия е членуването им в двата Алианса, за да не се разпаднат на три къ мАлбания, Гърция и България. След проблема Гърция-Турция за Кипър, НАТО предпочита да не си слага такъв таралеж в гащите, докато не му се реши съдбата. Гърция си има позиция и я отстоява. Македония има лъжи и измишльотини за себе си и се опитва да им повярва и да убеди и другите в тяхната истина. Е, никой не им вярва!

58

Сандански

преди 16 години

Супер. Да живеят гърците.само те ще оправят онези *** от Скопие. А нашите пак стоят като пунди. И ние трябваше да наложим ВЕТО. Стига сме се мазнили на САЩ. Макета-всичко се връща.

57

dactylology

преди 16 години

Както има една приказка - каквото почукало, такова се обадило. Съжалявам,че Македония не получи покана за НАТО(но НАТО не е ТАТО(ТИТО)), но това си е само и лично тяхна заслуга!!! Тези хора, ако уважаваха себе си, щяха да уважават и съседите си, но явно не е така. Те просто нямат усет(държавната политика) ...Напълно съм съгласен с 14 ,че ние не сме им пречели, даже напротив - много компромиси сме им правили, даже прекалено много. И сигурно затова ръзсят постоянно помий по нас, по България.Жалко е че много от коментарите са злобни и доста нездържани, както казва 20, но просто на хората толкова им е писнало от тяхните почти ежедневни плювни на македонците към нас, чеееееееееее.....23, за първи път чувам от теб, че БЪЛГАРИЯ има териториални претенций към Македония!!! Ако беше вярно това - мислиш ли ,че България първа щеше да признае независимата ДЪРЖАВА Македония???...

56

Георги

преди 16 години

Какво се оплакват тези "македонци" най-накрая си получиха заслуженото,много жалко само че не е от нас. Какво се оплакват не мога да разбера.

55

Makedonec

преди 16 години

Az pak mislia che na vas she vi se mamata ot vutre kakto vijdam ne se znae koi poveche otkradnal.Kradliva nacia ste si po dusha tova e fakt samo niama da e za dulgo :-)))

54

преди 16 години

наистина сайта е доста зле като организация! Визирам "ЦенатАрът". Но в крайна сметка, който не му харесва. може да влиза и в други сайтове, къдео няма възможност за добавяне на коментари! да, ама не! Вие искате да има къде да си драскате, нали?!

53

arctg

преди 16 години

"Центарът на Скопие. Снимка: Dnes.bg"?!?!?!?! кой прави верно проверката за правопис в тоя сайт?!?!?!

52

преди 16 години

Браво, нищо за бракята от Македонско. България пак да преразгледа езиковия въпрос. Няма нация в света която да отреже част от езиковото си боготство и да го даде някой да си прави свой език, иначе защо студентите от българска филология учат, че говорите в македония за западно български. САЩ и Австралия говорят английски, Австрия немски, Македонците български

51

Unknown

преди 16 години

Всички сте си *** и *** . Незнам кога ще почнете да мислите малко по-еврипейски ама по-добре и да не почвате, така и така няма да ви държат дълго в европата щото сте си селяни и лижете американския *** - явно така ви харесва...

50

преди 16 години

браво на Гърците,няма такава държава македония,нека нашата уродлива ***(управляващите) се поу4ат и нау4ат как се устояват национални интереси.

49

Симона

преди 16 години

Тиякато ги слушам, имам чувството,че изкарват, че НАТО е изгубило много от неприемането на МАкедония, а не че те са изгубили. Баси самочувствието :)