7

Жо

преди 2 години

Втората световна война започва през септември 1939 г., когато СЪЮЗНИЦИТЕ Хитлеристка Германия и СССР нападат Полша от Запад и Изток. След това, на 30 септември 1939 г. в гр. Брест те подписват Договор за ДРУЖБА и си спретват военен парад, на който рамо до рамо маршируват хитлерисит и комунисти. След това Сталин напада Литва, Латвия, Естония и Финландия, а Хитлер напада Белгия и Франция. С началото на ВСВ започвва подялбата на Европа между Хитлеристка Германия и Съветския съюз. Четете историята!

6

Анонимен

преди 2 години

Офф тия пак ли с тая втора световна война,още живеят с нея...алооо 21-вик сме

5

Днiпр

преди 2 години

А от Голодомора (Украинският Холокост) колко години минаха?

4

Анонимен

преди 2 години

А колко години от нападението над Полша от СССР и Нацистка Германия или в деня на паметта такива неща не се споменават?

3

Анонимен

преди 2 години

Днес е деня на скръбта и паметта: да се чете, днес е деня на засилената пропаганда за това Русия каква жертва е. Ако беше деня на паметта, щеше да си припомнят как с Нацистка Германия си разделиха Полша, как избиха хиляди полски офицери в Катин, как маршируваха заедно на паради с Вермахта и така нататък и така нататък. Вместо това в деня за "паметта" упражнението е да се "забрави" , че комунизма и нацизма са въсщност братски идеологии, с едни и същи цели и методи.

2

1

преди 2 години

Кървавото джудже в Кремъл продължава сталинистката политика да ги забива все по-дълбоко и по-дълбоко в миналото. Независимо от това кой ден е, по руските държавни медии се въртят нон стоп филми за "великата отечествена война", руските градове са осеяни с военни паметници, включително танкове насред площадите, шапкарите си правят каквото си искат, все едно са някакви богове. Иначе нито дума за престъпленията на червените в същата тази война,няма филми за ГУЛАГ, за агресията в съседните им държави

1

историк

преди 2 години

А в България Денят на скръбта се отбелязва на 29.07. На тази дата 2009 година Бойко Методиев Борисов е избран за министър-председател и започват най-мракобесните времена в новата история на България.Помнете!