20

Анонимен

преди 2 години

НОВОТО СТРОИТЕЛСТВО В СОФИЯ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕКАЧЕСТВЕНО ,ЗАЩОТО СЕ ИЗВЪРШВА ОТ ПРЕДИМНО РОМСКИ БРИГАДИ ОТ ПРОВИНЦИЯТА НА НИСКИ ЦЕНИ И ПОЧТИ НИКАКЪВ КОНТРОЛ...ДА НА ПРЪВ ПОГЛЕД ИЗГЛЕЖДА ПЕРФЕКТНО,НО СЛЕД КАТО ПРЕКАРАШ В ЕДИН ТАКЪВ АПАРТАМЕНТ 3-4 ГОДИНИ И ЗАПОЧВАТ ПРОБЛЕМИТЕ-ТЕЧОВЕ НА ВОДА НА НАЙ-НЕВЕРОЯТНИ МЕСТА,ВЛАГА,МУХЪЛ И И Т.Н.МАЗЕТО СЕ ПЪЛНИ С ВОДА(ОЧЕВИДНО РАЙОНЪТ,КЪДЕТО Е СГРАДАТА ИМА ВИСОКИ ПОДПОЧВЕНИ ВОДИ)И Т.Н. И Т.Н. А ЗА ТОЗИ АПАРТАМЕНТ СА ПЛАТЕНИ 200 000 ЕВРО КРЕДИТ.

19

Анонимен

преди 2 години

Ехх, ама друго си е все пак да живееш в панелното гето и наоколо вместо басейн, найлонови торбички, кучета и наркоманчета се носят и местните бабаити пилят гуми с 18 годишните си бегачки. А бай Илия мести стената на 5ия етаж с Канго-то... Идилия

18

Анонимен

преди 2 години

Като стане 3 милиона, ще ги видиме тия с многото апартаменти.

17

Анонимен

преди 2 години

ЕДИН МОЙ ПРИЯТЕЛ СИ КУПИ АПАРТАМЕНТ В ЕДИН ТАКЪВ КОМПЛЕКС С КРЕДИТ И ТО НЕ МАЛЪК,НО СЕ ОКАЗА СЛЕД 6 МЕСЕЦА,ЧЕ СГРАДАТА Е ПОСТРОЕНА МНОГО НЕКАЧЕСТВЕНО И ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ПОЯВЯВАТ ТЕЧОВЕ И МУХЪЛ НАВСЯКЪДЕ...ЕДИН МАЙСТОР МУ КАЗАЛ,ЧЕ ВОДОПОРОВОДА И КАНАЛИЗАЦИЯТА СА ТОТАЛНО КОМПРОМЕТИРАНИ И ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ БУТНЕ ЦЯЛАТА СГРАДА ЗА ДА СЕ ОПРАВИ ПРОБЛЕМА.А ВСИЧКО Е СВЪРЗАНО С ПАРИ...ОЧЕВИДНО ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМА НОВ КРЕДИТ...

16

Анонимен

преди 2 години

Стига ни занимавайте през ден с глупости за поскъпването на жилищата и да заблуждавате хората. В България повечето си имат собствени жилища. Елате да видите в Германия едно 70-80% живеят под наем и никой не се е втурнал да си купува жилище. Също така не съм, чел подобни статии от рода, че жилищата поскъпнали с цел някой балък да се подлъже и да купи.

15

Реалист

преди 2 години

До Shark:" утре ако решиш да преустройваш, да вдигаш етаж, или да буташ, " -- точно от подобни nлeбeи бягаме в затворените комплекси.

14

дo Shark

преди 2 години

То пък щото в панелките дето живеете всичко това го имаш, нали. Пърдон, освен бутането на стени, това кажи-речи всеки го прави - от терасата всекидневна и от банята кухня

13

Анонимен

преди 2 години

Затворен комплекс е по-лошо от панелка в краен квартал. Много надценено, с такси за всичко. Отдалечени от центъра. Освен с кола, няма друг начин да излезнеш. Съседите - с претенции, че са някаква по-висока класа. В хубавите квартали под витоша, вместо да се строят къщи, постоиха бетонени гета - затворени комплекси.

12

Реалист

преди 2 години

Бе може и 100% ръст да си направят, ама няма купувачи, щото кой е луд да купува в страна с бързо намяляващо население и огромен жилищен фонд, включително и на затворени комплекси? Да не говорим за отвратителната инфраструктура и лошовато качество на всичко в страната.

11

2Loop[

преди 2 години

До Анонимен... или кой има познати, които вече са се "опарили" яко и се опитват безуспешно да се отърват от подобен "воденичен камък" на шията.Иначе - да. Има си хора, за които няколко хиляди евро на година са "джобни" и не са проблем. Но те обикновено не чакат акъл от Интернет-"спецове" и обикновено си имат СОБСТВЕНИ бонуси и не разчитат на "бонусите" от затворените комплекси.

10

Shark

преди 2 години

До12. А ти в такъв комплекс ли живееш? Хайде кажи ни какво е, че да не сме толкова невежи! Земята твоя ли е, такса имаш ли, нямаш ли, колко е, какви права имаш върху тази собственост и утре ако решиш да преустройваш, да вдигаш етаж, или да буташ, ще имаш ли това право?

9

Анонимен

преди 2 години

Това с голямото търсене е добре познат похват на нашите брокери за надуване на балона. Лихвите тръгват нагоре и нещата ще се влошат рязко, а цените надолу.

8

Анонимен

преди 2 години

От коментарите си личи кой живее в такъв комплекс и кой е чел по форумите само какво е да живееш в такъв комплекс.

7

Анархист

преди 2 години

Една година търсих амартамент и всички брокери ми продаваха за това време сравнително еднакви неща и всеки ми казва Имаголямо търсене, днеска има утре вече е продадено.Да, ама не. доста апартаменти така и не се продадоха. Но и като видиш как ти продавад 20 000 евро общи части, как се включват и тухлите в квадратурата се ОТКАЗАХЗА БОГА БРАТЯ, НЕ КУПУВАЙТЕ

6

Анонимен

преди 2 години

Гледах на морето един такъв апартамент, яко такса - ако фирмата която го поддъжа я оставиш да го отдава под наем 50% отиват за тях, нямало било мутри по морето ахахах.

5

Анонимен

преди 2 години

хайдее пак реклама и убеждаване на клиентите че сега е момента щото утре по скъпо

4

Анонимен

преди 2 години

Има си хора за всичко. За някои е по-важно да харчат пари за по-луксозен живот, отколкото да трупат пари. А това да имаш едва ли не собствени и поддържани басейн, фитнес, зелени площи и т.н. струва пари. Има хора печелат и могат да си позволят месечните такси. В края на краищата никой не отнася нищо от тоя свят. Остава ти това което си взел приживе.

3

2Loop

преди 2 години

Пълни глупости. Платена или заблуждаваща реклама за да си пробутат непродаваемите апартаменти от затворените комплекси.Някакви имагинерни "бонуси" (фитнеси, детски площадки, басейни по морето и т.н.), но срещу убийствени месечни/годишни такси. И на всичкото отгоре клиентите са беззащитни срещу каквото и да било увеличение на тези такси в бъдеще. Фирмата, която събира таксите може да ги увеличава практически както и когао си поиска. И т.нар. "собственици" на жилищата не могат да направят НИЩО.

2

Анонимен

преди 2 години

До Предприемач 2Глупости. Според зависи от комплекса собствениците на апартамента са собствениците и на земята. Отново според комплекса, собствениците избират отделна фирма за подръжка или се използва тази, която самия инвеститор е наложил. Естествено, че се плаща такса подръжка. Няма как хем хубаво, хем безплатно. Няма такъв филм.

1

Shark

преди 2 години

Инвестиция в жилище в затворен комплекс никак не е добра. Първо - силно се съмнявам, че имат право на земя, т.е. ако нещо се случи, или след време някой от наследниците реши да бута и да строи друго, той няма да има това право. Второ - месечната такса за поддръжка е до живот, че и за наследниците ще остане. Няма отърване от нея.