85

Анонимен

преди 3 години

До 87Абе то е имало някакво християнство както казваш,но в земите българско владение е било малко. Не е била преобладаващата религия. И Борис събира смелост и се отрича от езическите богове,за да наложи християнската вяра. Ама трябва малко да помислиш,за да навържеш нещата. Пък на теб мисленето не ти се отдава очевидно.

84

Анонимен

преди 3 години

До ТикволандияНикой не пътува по линията София- Скопие. Всички искат София - Белград и Скопие- Белград към ЕС.

83

Щирлиц

преди 3 години

Диалог се води с нормални хора,иначе започваш да си говориш сам.

82

Анонимен

преди 3 години

До ТикволандияРазбира се, требва диалог :) Ама те се показаха по големи тикви и от нас.... хахахахаха :))

81

Анонимен

преди 3 години

До АнонименБЪЛГАРСКИ ПРИНОС ВЪОБЩЕ НЯМА...ТОЗИ ПРИНОС Е РУСКО-СЪВЕТСКА ИЗМИШЛЬОТИНА!

80

Анонимен

преди 3 години

До ognyanzИСКА ВИ СЕ ДА Е ЦАР БОРИС АМА НЕ Е!И ОЧИТЕ МУ НЕ СА ИЗБОДЕНИ ОТ СЪРБО-МАКЕДОНИСТИ А ОТ ПАВЛИКЯНИ СЕКТАНТИ...И ТО НЕ САМО НА НЕГО А И НА МНОГО ДРУГИ СВЕТЦИ ИЗОБРАЗЕНИ В МАКЕДОНСКИТЕ ЦЪРКВИ,ЧЕ И В БЪЛГАРСКИТЕ...АМА ПРЕДИ ДА СЕ ГОВОРИ И ПИШЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИНФОРМИРА ЧОВЕК В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ СЕ ИЗЛАГАТЕ.

79

Анонимен

преди 3 години

Щом Радеф взима македонския президент с него във Ватикана то едва ли не признава,че приносът на така наречените македонци е колкото българският в създаването на славянската писменост. Поредна излъгация на този смешен президент. Срам за България.

78

Тикволандия

преди 3 години

До Веселинъ 7112136860: Кое е пазарене? Това, че държим на нашата позиция по спора ни с Македония не значи, че не трябва да разговаряме с тях на държавно ниво. Не по-малко важно е от тези спорове например кога РСМ ще довърши тяхната част от ж.п. линията София-Скопие. В РСМ на българските фирми са пречи умишлено, а сърбите и гърците отдавна са се настанили там.

77

Анонимен

преди 3 години

До ognyanzХРИСТИЯНСТВОТО В МАКЕДОНИЯ И ПО-ПРИНЦИП НА БАЛКАНИТЕ Е МНОГО ПРЕДИ ТУК ДА СЕ ПОЯВАТ НЯКАКВИ СИ БЪЛГАРИ...ТАКА ЧЕ ТОВА Е НОНСЕНС ОЩЕ ПОВЕЧЕ,ЧЕ ТОВА НЕ Е ЦАР БОРИС КАКТО ИМ СЕ ИСКА НА БЪЛГАРИТЕ А ЕДИН ДРУГ ВЛАДЕТЕЛ И ОЧИТЕ МУ СА ИЗБОДЕНИ НЕ САМО НА НЕГО,НО И НА МНОГО ДРУГИ СВЕТЦИ В МАКЕДОНИЯ ОТВЪД ОТ ПАВЛИКЯНСКИ СЕКТАНТИ В СРЕДНОВЕКОВИЕТО.ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ УБЕЖДАВАМ,ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИОГРАФИЯ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИНФАНТИЛИЗИРАНА.

76

Анонимен

преди 3 години

Вият гербавите пс ета както никога досега

75

Анонимен

преди 3 години

До ognyanzМакедония е била населена с българи, още преди да ни признаят Византия официално през 681 г., просто са ядосани макетата, немат история :))

74

Нормален човек

преди 3 години

Kaкво прави фигурантът?Радьев ТИ СИ НИКОЙ, никакви права - нито ти, нито шибаното ти правителство.Фигурант без права!

73

Веселинъ 7112136860

преди 3 години

Няма да се лиша от добронамереност ако кажа,че Царство България не бива повече да поема каквито и да е било инициативи,свързани с преговори. ЯСни ли са двете позиции? Ясни са. Ако Държавата ни има претенции да е права от историко-политическо и етическо гледища,то трябва просто да остави Северна Македония да си държи на своето досмяна на поколенията и нов техен прочит на очевидните факти. В поведениетона господин Радев не усещам да има реципрочна на историческата ни мисия гордост. Това е пазарене

72

Анонимен

преди 3 години

САМО С МАЛКА МАКЕДОНИЯ БЪЛГАРИЯ СЕ ПРАВИ НА ВЕЛИКА...С ОСТАНАЛИТЕ СЪСЕДКИ РУМЪНИЯ,СЪРБИЯ,ГЪРЦИЯ ДА НЕ ГОВОРИМ С ТУРЦИЯ ПО-НИСКА ОТ ТРЕВАТА.ОНИЯ ДЕН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С ВУЧИЧ И НЕ ОБЕЛИ И ДУМИ ЗА ТОВА,ЧЕ СЪРБИЯ ПРЕЧИ НА БЪЛГАРИЗИЗРАНЕТО НА Р.МАКЕДОНИЯ,А САМО МУ ПРАВЕШЕ МИЛИ ОЧИ...НЯМА ПО-ГОЛЕМИ СЪРБОМАНИ ОТ БЪЛГАРИТЕ.

71

ognyanz

преди 3 години

Който е ходил в Охрид, в църквата към манастира на Свети Наум, е видял, че до входа от вътрешна страна вдясно е изписан цар Борис, а очите му са избодени. Защо? Защото бил завоевател. А той е изпратил в Охрид единият от учениците на Кирил и Методий - Климент, за да покръсти местното население и да подготви свещеници за българската църква. Ето това е македонизма.

70

Анонимен

преди 3 години

Нема проблем, когато си признаят, че са макета от български произход, ще им бъдем братя отново :)) За да има разбирателство м/у две страни, требва да не лъжете и да си измисляте, просто е :)

69

iYi

преди 3 години

Турците, и по-специално османите, са разклонение на прабългарите в южна посока, за което свидетелства и родовата им дамга. Прочее, думата дамга е обща. Дамгосвали добитъка си с горния знак, за да се знае, че е техен.

68

Анонимен

преди 3 години

До Анонименкой е поръчал?че ние да не се намираме в ресторант,че да поръчваме...пореден пример колко е инфантилизирана българската историческа наука...поръчката е на византия.доколко може да се говори за "поръчка"продължавайте да се излагате!

67

Анонимен

преди 3 години

Един македонец - комита.Двама македонци - дружина.Трима македонци и български президент - дружина со предател.

66

Анонимен

преди 3 години

По времето на княз Борис Белград е бил на 100 км от западната ни граница, а т.нар. сърби са обитавали Босня, Черна гора и Хърватско, затова и езикът им е един. За съжаление земната география не позволява паралелното съществуване на всички велики държави. България е преди всичко кардиографско понятие.