178

1

преди 3 години

Смятай колко промити мозъци има. Какви рашки, какви самолети, какво унищожение на Луфтвафе на източния фронт? Изобщо имали поне една бомбардировка на съветски самолет над Германия по това време?

177

Анонимен

преди 3 години

"Кремъл предупреди НАТО." ... И НАТО помисли и го премести.

176

Анонимен

преди 3 години

"Каква пехота бе?"айде...Жълтурко - ясен си ми. История от американски филми и видеоигри няма как да научиш!Оставям те че ми губиш времето.

175

Анонимен

преди 3 години

До 181 Французите са съюзници на Хитлер ,участват на южен,северен,източен,западен фронтове като съюзници на Вермахта.Е,имали са някакво хилаво партизанско движение ,без никакви съществени военни успехи.

174

1

преди 3 години

176 Каква пехота бе? На гол тумбак чифте пищови. Точно подводниците са потапяли корабите, които снабдяват съюзниците с гориво и суровини за военната индустрия. А самолетите са правили пехотата на кайма. Танковете изобщо не ги споменавам. Руснаците са имали от всичко това по много малко за да противопоставят на Хитлер. Защо още 41г не са обърнали нацистите в бягство и да превземат Берлин, ами са чакали американците да му унищожат гореспоменатите оръжия, нали всичко се решава с пехота.

173

Анонимен

преди 3 години

Леееле какви американофилчета са се пръкнали!"Но без тях нито руснаци, нито англичани, камо ли пък французи са имали някакъв шанс."Без краварите вече всичко да е мирно и взаинмоизгодно!Ако не са били краврите да продават оръжия и на двете страни на лизинг - от което се замогват толкова в крайна сметка и което ги кара да разпалва войни та отново да грабят ... докъде е щял да стигне света без тях!

172

Анонимен

преди 3 години

Този който насъсква славяни срещу славяни и Православни срещу Православни се намира в Кремъл.НАТО и ЕС ги интересува да има мир и бизнесът да върви ,защото доказали са ,че разбират от бизнес и икономика.За *** и путинойдите бизнеса и икономиката са тъмна Индия и я разбират само колкото да крадат!За това *** и Сие ,мътат бизнес -климата с дрънкане на оръжие,тяхното се не губи ,кражбите продължават !

171

Анонимен

преди 3 години

Абе много сте зле бе новите американски историци!"Основната роля във ВСВ изиграват американците със самолетите си и с унищожаването на Луфтвафе"когато вече няма луфтвафе щото рашките са го потрошили вече на източния фронт предполагам - това имаш в предвид?

170

Анонимен

преди 3 години

До АнонименНали си го чел хохо - айде изперчи се!Или се омотай - както се очаква.

169

Анонимен

преди 3 години

175 няма значение кой какво е прихващал. Основната роля във ВСВ изиграват американците със самолетите си и с унищожаването на Луфтвафе. Без това нещо, никой е нямал шанс да победи Хитлер. Истината е, че с атомната бомба американците така или иначе са щели да го победят. Но без тях нито руснаци, нито англичани, камо ли пък французи са имали някакъв шанс.

168

Анонимен

преди 3 години

До АнонименДа не забравяме че англичаните и съюзниците се натрисат на капан на райха в Нормандия по данни от контраразузнаването им!

167

Анонимен

преди 3 години

178 Прочети ШЕЛ в СССР, хахльо.

166

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Морган да финансира рафинерии и ШЕЛ да влезе в Русия" - и докъде стигна СЛЕД ВСВха ха?

165

Анонимен

преди 3 години

174 Я се разкарай, с твоите"славяни". Капиталът няма етнос, прогресът, също. Виж, системата SWIFT, може да изхвърли Русия, и Путин да си направи "славянски СВИФТ". Санкциите тепърва, ще се разширяват.

164

Анонимен

преди 3 години

До 1Новата американска история ама грам логика нема!"Хитлер губи войната, защото му унищожават подводниците и най-вече въздушните сили. И това го правят американците основно."???Подводниците са оръжие на възмездието и нямат никаква офанзивна сила по онова време.Войните винаги са се решавали с пехота!Ама де акъл у държавата с най многобройния флот понастоящем?

163

Анонимен

преди 3 години

172 Да не забравяме, че англичаните прихващат и разчитат цялата шифрована информация на германците, японците...и на руснаците, също.

162

Анонимен

преди 3 години

До 141: Целта им е да насъскват славяни срещу славяни и да се избиват източно православни с източно православни_______Българите нямаме почти никакви славянски гени!Не прочетохте ли поне новини за международните изследвания на генофонда на народите!Зап. Украйна и на запад от тях основно са славяни.Руснаците не са! Те са фини основно!И руския (не помня вече кой -- четох съобщение за доклада за изследването им на руския генофонд преди години!) съответен държавен институт имаха този резултат

161

Анонимен

преди 3 години

171 СССР дълго след ВСВ не можеше да извлича нафта, трябваше Морган да финансира рафинерии и ШЕЛ да влезе в Русия. Танковете не вървят с вода. Американските банки финансирана Съветите, без чиято помощ, руснаците нямаше да успеят. Ха,ха,ха.

160

1

преди 3 години

162 наистина историята не е дъвка. Хитлер губи войната, защото му унищожават подводниците и най-вече въздушните сили. И това го правят американците основно. Когато руснаците тръгват за Берлин, основната армия на нацистите е съсредоточена по северозападната граница и разбита в Нормандия. Ято от над две хиляди американски и английски самолета навлиза в Германия и унищожава почти всички военни обекти по това време.

159

Анонимен

преди 3 години

До АнонименАко я нямаше Нормандия, руснаците щяха да дадат огромни жертви ХА ХА! - Добре че руснаците притиснаха източния фронт та счюзниците не си и останаха на Нормандия!Без парите, нафтата ,житото и оръжията на САЩ и съюзниците (няколко процента от общия военен разход на СССР), СССР щеше да забави не повече от година военния ход. Хитлер не е очаквал двойната игра на запада, да си чул израза "Положението е Халифакс" - прочети за английката политика и реви!