27

d/

преди 16 години

Мъжете в повечето случаи имитират работа, вайкат се и пъшкат сякаш цял свят им е на раменете и тръбят на ляво и на дясно, а всъщност хващат някоя жена да свърши работата и те само сложат подпис. По празници дори и работодателя да ги пуска седят на работното място, та да не го хванат в къщи да свърши нещо. Процентно жените работят повече от мъжете. Нали ги виждате шефовете - всички с любовници, а това не е от много работа.

26

dynamo

преди 16 години

.... да проклинат това че нямат мъжки полов член!

25

dynamo

преди 16 години

Проверете в ТВ Здраве, повечето ПР агенции, както и примерно в БТВ и тогава говорете за дискримнинация, там просто мъж освен осветител или оператор, както и общработник или водещ за цвят не може да видите! Ако оспоритетова сте за психиатрия! Да не ви говоря за заплатите на жените там, но това са качествени можещи жени, а не като вас - слово-блудстващи безработни или тинейджърки и комплексарки, коитоне знаят как да се борят или какво искат от живота освен да се оплакват и да проклинат тва че нямат !

24

Jezebel

преди 16 години

Абе мисля си дали наистина омъжената жена ще е по-лоялна. Все пак може да иска повече кинти и нещица, а и да има зад гърба си мъж, който да я издържа, ако се чупи. Пък и що не си потърси по-добра работа в името на децата...та не е гаранция. Предпочитам да не ме питат. Поне да не бяха толкова *** и да забелязваха онова златното нещо на дясната ми ръка...

23

dynamo

преди 16 години

Вие "жените" наред ли сте. Работодателя без значение жена или мъж е, се интересува дали сте омъжена заради фактора семество -> семейната жена с деца е много по съвестна и изпълнителна като работник или служител както и ЛОЯЛНА!!!Защото често самият работодател остава с пръст в устатакогато напусне даденят кадър! Не се заблужадавайте, никойняма интерес да ви дискриминира, просто бизнес нищо лично!Никой нама интерсес да изгуби или да не привлече ценен подготвен и ЛОЯЛЕН кадър, но това е в големите и сериознитефирми, не в и сивата ни икономика!

22

преди 16 години

Ти нещо женомразец май си падаш. Я виж за една и съща работа в едно и също място каква е разликата в заплатата на един мъж и една жена. Махаме разните шантонерки които заради обслужването на шефа си урежда добро място, съответно с добра заплата, но за това не са виновни жените, а комплексарите шефове. Говорим за тези които работят.

21

Далия

преди 16 години

Хъм интересен паралел на нещата, само дето "навремето" възрастта около която е трябвало да влезеш казарма е била ясна...а някак си не е ясно една жена между 20 и 35 години кога ще роди...та ако вие мъжете сте били дискриминирани за период от някакви си 2-3 години от трудоспособния ви живот, то ние жените сме дискриминирани за 15 години...!

20

преди 16 години

Истината е че клишетата много отдавна загубиха смисъл. Бизнеса не се вълнува от еманципация и дискриминация. Там всеки си гледа печалбата. Има фирми и професии в които не щат жени има и такива в които не щат мъже. Жените да не се оплакват много, много защото са привилегировани в някои отношения и ако надигат много могат да си загубят малкото останали привилегии. Иначе недоволни със сигурност има и жени и мъже. Който/ято е искал/а работа има и в зависимост от квалификацията се заплаща. На еманцета и други използвачки не обръщайте внимание.

19

Jezebel

преди 16 години

Значи, на последните две интервюта ме попитаха дали съм омъжена. Ами да. Как това е релевантно към способностите ми? Ако пък нямам халка на пръста, какво ми пречи пак да надуя корема и да изляза в така омразното на работодателя майчинство? Да, дискриминация има, зависи и от сектора, но агенциите за човешки ресурси са първата брънка във веригата.

18

rainbou

преди 16 години

Ами навремето и мъжете не ги наемаха тези които не бяха минали казарма, за да не отидем след някой друг месец/година в казарма. Така че не се оплаквай. Да не говорим за 12-18-24 те месеца загубени:-)

17

преди 16 години

da go duhar vsichkite jeni, i celia ekip na dnes.bg da go ***

16

da be da

преди 16 години

ami ne znam za vas no ot ku4ki v ofisa i navsiakade okolo men ne moga da se oturva,zli,sebi4ni,psevdoemancipirani,kompleksiran i,arogantni, teritorialni, intrigantki...da ne izbroiavam...jadni za materialnoto...a svestnite sa naistina natireni ot po-nahalnite...koito sa ve4e mnozinstvo..za diskrimiacia mogat da mi govoriat inteligentni jeni...prosti karieristki i tupi mutresi - NE

15

Caboose

преди 16 години

Защо Нечева не вземе да каже колко процента от жените заемат длъжности в администрацията и после да ми говори за дискриминация?!? Където и да влеза в общината или в Областния съвет - все разни лелки и бабки ме посрещат, клатейки краката си.

14

Ани

преди 16 години

И според мен статията е малко попресилена или поне аз не съм се сблъсквала с подобна дискриминация до момента, надявам се и да не се сблъсквам.Една жена е доста по-приспособима от един мъж и това си е доказано, така че може да се научи да се справя също толкова добре с дадена работа колкото и един мъж, е естествено неда мъкне бетон примерно и със същия успех да се доказва и като добра домакиня и майка, което никак не е лесно и почити непосилно за един мъж.

13

До 6.

преди 16 години

Виж сега! Аз съм момичето което написа коментар номер 2. И незнам как без да ме познаваш изведнаж реши, че не съм успяла да се реализирам! Направих го! В момента работя в международна фирма със много прилична заплата! Просто споделям какво ми се случи преди няколко години!

12

преди 16 години

Че те хубавите и днес го ядат ама не на турците а на мутрите и на политиците .....

11

wew

преди 16 години

Повече за момите и ще са по щастливи и ще живеят по дълго

10

преди 16 години

...osobenno hubavite

9

преди 16 години

vie se radvaite che vuobshte mojete da hodite spokoino po ulicite i da si pravite kakvoto si iskate, zashtoto ako beshe kakto predi 400 godini shtqhte da qdete golemiq bechur vseki den :D:D:D

8

Mac (мъж)

преди 16 години

наложи ми се да си сменя работата и ходих на около 30 интервюта - на 29 от фирмите шефките бяха жени! Големи фирми, с позиции на пазата смея да кажа. (оказа се голямо предимство) :)така, че хич не са дискриминирани в трудово-правно отношение :)