28

Анонимен

преди 3 години

До АнонименВ Европа е пълно с български пpocтитутки и миячи на улици, около 2 милиона българи, но никой не е чул за пpocтитутки и миячи на улици от Белорусия, въпреки че белорусите практически могат свободно да пътуват из европа, странно защо предпочитат да работат в Белорус за 5 лева, вместо да пpocтитуират и да мият улиците на запад за евра.

27

Анонимен

преди 3 години

До 28А ти щом гледаш на труда по друг начин, би ли споделил как точно си се себереализирал?Ако не те е срам де.

26

л0ш пр0р0к

преди 3 години

много малко ще оцелеят Новият Световен Ред, ще е като Венецуела, 10 000 000 за 1 пиле, т.е. пари ще има и то много, ама продукт и какво да си купиш с тях - не!

25

Анонимен

преди 3 години

До 24То би ли работил белоруска работа за 5 лева на ден в колхоза?Ако да - веднага те наемам.

24

Анонимен

преди 3 години

Не знам за европейците, ама в България много хора гледат на труда само като на източник на пари, а не като себереализация. Като следствие, са съгласни изобщо да не работят, ако някой им плаща.

23

WEF

преди 3 години

WEF by 2030 Youll own nothing And youll be happy (видео)За какво са ви заплати? 2030г няма да има частна собсвеност и личен живот. Никой няма да притежава нищо, всичко ще бъде общо, а каквото на някой му е необходимо ще го наема от общото за временно ползване и ще му бъде доставяно с дрон. И ще живеем на Марс, и ще си принтираме изкуствени сърца на 3D принтери. Ха ха ха ... а честито.

22

Анонимен

преди 3 години

До Бил в ГерманистанКанака !Добавките за нощни , неделни и празничните дни са без данък , тоест чисто към нетото !

21

Анонимен

преди 3 години

Това го пише в документи на световния икономически форум.Искат да превърнат човечеството в роби. Отказваш се от всичко което притежаваш, вкл. свобода и права и държавата те храни. Но ако не се подчиняваш, няма и да ядеш.

20

Анонимен

преди 3 години

В Белорус защо няма локдаун и всички работят, работа има дори и за тези на които не им се работи.

19

пенсионер

преди 3 години

като тези дето гледат прасенца, крави, овчици и т.н. откажат да приемат фалшиви пресно-напечатени хартиики за продукта си изработен с къртовски труд, тогава тия дето получават за да не работят, ще разберат кон боб яде ли!

18

Анонимен

преди 3 години

До Комунизъма се ВърнаКомунизма не може да се върне защото никога никъде не е имало комунизъм. И социализма няма да се върне, българите никога няма да живеят така добре както при социализма, а следващите 30 години при демокрацията мизерията ще бъде много по ужасна.

17

Бил в Германистан

преди 3 години

И пак в Германия не взимаш,пълна заплата. Масово в Северен Рейн Вестфалия се взимат 13-15 евро на час,плюс нощния труд + 25% отгоре,плюс събота и Неделя+50% отгоре. Зависи кой данъчен клас си,ако си 1 - 32% данък и си някъде към 1500-1600 евро.76% са някъде 850-880 евро. Квартира 500,храна-200,гориво и застраховка и си на нула. И това имаш право само до 1 година помощ. Харц 4,ти плащат наема ,купони за храна от каритас и 15 евро,джобни на ден.

16

Анонимен

преди 3 години

Еми има стандарт на живот, затова ползват евтината ръка на емигрантите за да го поддържат този стандарт :)) В Англия и Германия има много хора които не работят, просто им превеждат помощи, трудната работа е за хората от Източна Европа :)))

15

Анонимен

преди 3 години

Боци може да издържа цяла Европа поне 5 години , само с парите от шкафчетата !

14

Анонимен

преди 3 години

В България ни управлвят комунисти, а комуниста пари не дава, ако искаме да взимаме пари без да работим трябва да изгоним комунистите.

13

Влак GT

преди 3 години

Напълно нормални политики, от сега нататък пътя е този, аутсайдърите с умения да гледат мачове ще получават пари да не крадат и да си ги гледат. При нас след средно образование излизат кадри подготвени да пушат и да броят до 12, реализират се обикновено като продавачи, но и тяхната работа е застрашена с онлайн търговията...Функционално неграмотните хора, ще бъда подменени с функционално грамотни роботи, ИТ революция.

12

Комунизъма се Върна

преди 3 години

спете спокойно деца - това е рецептата не само за тотален икономически срив, но и за тотална социална катастрофа - пари лесно се печатат, но съвсем друг е въпроса с реално стоки...

11

Анонимен

преди 3 години

При инклузивния капитализъм след ковид-19 няма да има частна собсвеност, ще има за всички базов доход да си осигурява храна и лични вещи, всеки ще получи гаджет по който на хората ще им се пускат виртуални забавления да се забавляват и леки наркотици, а който има нужда от нещо ще го наема от инклузивното и ще му се доставя с дрон, като изкуствен интелект ще определя дали е елиджибъл да го ползва, животът ще бъде справедлив и всички ще живеем щастливо под управлението на Световната банка и МВФ.

10

Анонимен

преди 3 години

Икономиката на Западна Европа е субсидийно-санкционна.Пазарна икономика има само в Третия свят - Африка, Индия, латинска Америка..Пазарната икономика носи бедност, глад и болести.Западна Европа субсидира храната на работническата класа..

9

Българин

преди 3 години

Ох, кога комунистическия октопод ще ни пусне от прегръдката си да ни дойде капитализма да взимаме пари без да работим както на Запад при капитализма.