138

Анонимен

преди 3 години

До ГосТ"Разликата между социализма и капитализма е,че ако върховите постижения и технологии бъдат национализирани и държавата осъществява пряк контрол върху корпорациите, благата ще бъдат разпределени между хората."Тоест, ако ти постигнеш нещо, то е правилно да ти го вземем, за да го позлвам както ни кефне, с идеята, че ще има блага за всички?И нека позная - ще има и рестрикции над това кое и как може да се проучва, нали?

137

Анонимен

преди 3 години

До АнонименЩе ядеш скоро само линкедин май!

136

Анонимен

преди 3 години

До ГосТБез тези институции, дето не ги харесваш, щото са несериозни, ти ще събираш данни и обработваш данни за миграцията на папагалите и някакви си там птици, зщаото за друго няма да ти се плаща.

135

ГосТ

преди 3 години

Хайде пак: Разликата между социализма и капитализма е,че ако върховите постижения и технологии бъдат национализирани и държавата осъществява пряк контрол върху корпорациите, благата ще бъдат разпределени между хората. При капитализма ноосферата като еволюционно достижение на цялото човечество ще бъде разпределена между шепа хора с частни интереси. Просто е. Така че не се притеснявайте толкова. За добро е. Особено когато комунистическият блок в лицето на Китай и Русия е по мощен отвсякога.

134

Анонимен

преди 3 години

До ГосТЛичи ти, че си глупавои булгаре. Колко се радвам, че имам и второ гражданстов, честно!Искаш НА ВСЯКА ЦЕНА ДА СИ ПРАВ. Значи банките и хеджфодновете, не са сериозни институции за теб? А защо мислиш, че няма и българи в технологичните корпорации, които среща много от рпедизвикателствата на банките и други? И още нещо - кажи ми, тая "big data" (все едно слушам дядо си, да говори за аероплани), кой плаща най-вече за нея? Финансови институции и маркетингови агенции. На 98%.

133

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 129Не си отварял Linked скоро, нали?

132

ГосТ

преди 3 години

Ама това, което пишете че го говори тоя е характерно за всяка развита социална държава. Даже и за днешна Германия. И вурстове ще има,да не се притеснява толкова за свободата си. Но от биоректори !

131

Клаус Шваб

преди 3 години

И това сметище, тази патагонизация ще продължат няколко поколения. В течение на няколко поколения значи всъщност завинаги! Световната върхушка е фалирала, тя иска да запази и умножи своето състояние чрез рязко снижаване на потреблението за 70-80, а може би 90% от населението, превръщането на стопанството му, на неговия живот в нещо с ниско качество. Това е цената на фалита на световната върхушка, която те искат от всички нас да заплатим.

130

Клаус Шваб

преди 3 години

"Трябва да се създаде икономика на сниженото качество [downscaling economy?], която да ни доведе до бъдещето, в което да живеем по-добре, доволни от по-малко". Разбира се, под "ние" се има в предвид масите, а не богатите и върхушката. И Шваб дава като пример живота на регион, където хората "живеят добре, задоволяват се с по-малко" Патагония в Аржентина. Тоест да се превърнат в сметище за богатите. Това е много суров и беден край. И той препоръчва на бедните страни "да се патагонизират". Но на по-развитите страни се предлага японизация.

129

Анонимен

преди 3 години

Клаус Шваб е просто един чиновник, макар и високопоставен, както Кристалина Георгиева, и пише и говори това което му наредят господарите му.

128

ГосТ

преди 3 години

Сериозни институции са NCBI (биг дата) , Университетите и технологичните корпорации.

127

Анонимен

преди 3 години

До Клаус ШвабНа мен ми е нужна къща с градина, езерце и няколко коли, за рачличните ми нужди. Освен това, някой трябва и да подържа всичко това, за да мога да се концентрирам над рабтоата си. Благоря Клаус! Ако си търсиш работа в озеленяването, защото ти е зелена главата, като гледам, обади се.

126

Анонимен

преди 3 години

До АнонименНикой не взима на запад многознайковци с много умения, търсят се тесни специалисти, впрочем вече никакви не се търсят, а ти продължавай да си фантазираш за мрежи от контакти и парньори.

125

ГосТ

преди 3 години

Стига с тоя клаус шваб (много яка фамилия хахахаха) това ако поживееш малко в цивилизования Изток и го виждаш. В скандинавските страни е същото. Както и в добрата стара Германия.

124

Анонимен

преди 3 години

До ГосТЪмммм .... Ако си мислиш, че Rabobank не са сериозна институция и нямат сериозен софтуер .. то те съжалявам. Не може всичи да са Apple и Netflix.

123

Анонимен

преди 3 години

До IT-спец.Има и черна страна. Не искат да качват заплати, за да компенсират. Тъй като хората взимат повече пари на тези места, разчитат на това, че ще работят по-малко, за по-малко (и май работи). Така ще са още по-бедни.

122

IT-спец

преди 3 години

исках да кажа 4 дневна работна седмица!

121

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 121Стига си дрънкал работи, дето ти ги е казал някой американски социалист. Хвани се на свястна специално, развивай множество умения, така че и да умре една професия, да имаш друга, а и ширка мрежа от контакти и патньори. Помага доста. Досега без работа, з аповече от 4 дене не съм седял.

120

IT-спец

преди 3 години

в Исландия общинските работници са вече на 4 дневен работен ден, и като цяло синдикатите от миналата година натиснаха да се намалят работните часове за всички, при мен е с 40 минути на седмица за сега..., вече е доказано че хората са по-продуктивни при 4 дневна работна седмица...

119

Анонимен

преди 3 години

До 112Зависи от зависи. Ела в нашия. Ще ти дам беклога.Имаме до края на годината да приключим, но искаме да избутаме по-рано, защото значи повече пари, а компанията дава акции, така че работохолизма е на ниво.