24

Анонимен

преди 3 години

Скоро пари ще използват само в изостаналите комунистически страни като Русия и Китай. На запад при инклузивния капитализум след зануляването (reset) няма да има пари и частна собвеност за масите, всичко ще принадлежи на елита и те ще разпределят справедливо и ще живеем щастливо.

23

Анонимен

преди 3 години

Китай преминава от експортен модел към модел на ръст чрез разширяване на вътрешния пазар. Това означава, че дори западът да задържи пандемията няколко години както е планувано за да рухне потреблението и следователно и китайската икономика, то Китай повишава постоянно стандарта на живот и стоките които преди изнасяше сега ще се потребляват на вътрешния пазар. Може да се окаже, че цялата режисура на "пандемията" е била напразна.

22

Анонимен

преди 3 години

Икономиката на Русия работи, всички индустрии в страната работят, никой не се страхува. Русия разработи имунитет на населението с нисък процент на заболеваемост в сравнение с други страни. Русия е на 60-то място по общ процент на заболеваемост за една година в света на 100 хил. души население.

21

Анонимен

преди 3 години

Русия, човек, не я мисля. Там, каквито вътрешни проблеми имат, като нищо ще преживеят една нова 1917 г.

20

Анонимен

преди 3 години

Китай печели засега.С това ограничаване на пътуванията и намеренията за повечко локално производство, нищо хубаво не чака Поднебесната. Превърнаха ги в евтина фабрика, сега май им казват аривидерчи.

19

Анонимен

преди 3 години

Според Food and Agriculture Organization (FAO) на ООН, през януари е регистриран поредния скок на цената на храните, след осем месечно постоянно покачване. Индекса на цените на храните се е увеличил с 4.3% спрямо декември, най-високо ниво на покачване от юли 2014. Цената на зърното е скочила най-остро със 7.1% за месец, като по специално царевицата с 11.2%. Като цяли 42.3% скок на цените на храната спрямо януари 2020.

18

Анонимен

преди 3 години

Русия и Китай ще повишават стандарта си на живот, а населението на ЕС и САЩ ще продължи да обеднява.

17

Анонимен

преди 3 години

WEF by 2030 Youll own nothing And youll be happy (видео)Няма да има частна собсвеност и личен живот. Никой няма да притежава нищо, всичко ще бъде общо, а каквото на някой му е необходимо ще го наема от общото за временно ползване и ще му бъде доставяно с дрон...(* само след оторизация на съответните органи които решават дали има нужда от това)

16

Оли Гу

преди 3 години

Вместо да се страхуват да се разбунтуват

15

Анонимен

преди 3 години

Нашият дълг е да поемем бика за рогата! Пандемията ни дава шанс за това. Това е тесен прозорец на възможности за размисъл, решения и нулиране на стария ни свят. Ако демокрацията и глобализацията ще се разширяват, то националната държава няма да има място. Всичко ще се решава от НЕПОДЧИНЕНА НИКОМУ ГРУПА ЕКСПЕРТИ (така е при демокрацита) и не само по отношение на медицината. А зад тях трябва да стоят глобалните корпорации със социална отговорност! (ах, добрите стари глобални корпорации - социално отговорни)

14

Анонимен

преди 3 години

"Трябва да се сложи край на излишното потребление, с консумеризма. Да се потребява не повече от нужното".Интересно, кой ще определя излишъка и колко е нужното? Разбира се това ще бъде неподчинена никому група експерти демократи. И разбира се, само за 95% от населението, богатите не смятат да слагат край на излишното потребление и да се отказват от лукса.

13

Анонимен

преди 3 години

А на държавна ясла герберасите как са ? Те имат ли проблем с доходите ? Те знаят ли значението на думи като клиент и чорбаджист ? Само питам .

12

Анонимен

преди 3 години

"Трябва да се създаде икономика на сниженото качество [downscaling economy?], която да ни доведе до бъдещето, в което да живеем по-добре, доволни от по-малко". Разбира се, под "ние" се има в предвид масите, а не богатите и върхушката. И Шваб дава като пример живота на регион, където хората "живеят добре, задоволяват се с по-малко" Патагония в Аржентина. Тоест да се превърнат в сметище за богатите. Това е много суров и беден край. И той препоръчва на бедните страни "да се патагонизират". Но на по-развитите страни се предлага японизация.

11

Анонимен

преди 3 години

И това сметище, тази патагонизация ще продължат няколко поколения. В течение на няколко поколения значи всъщност завинаги! Световната върхушка е фалирала, тя иска да запази и умножи своето състояние чрез рязко снижаване на потреблението за 70-80, а може би 90% от населението, превръщането на стопанството му, на неговия живот в нещо с ниско качество. Това е цената на фалита на световната върхушка, която те искат от всички нас да заплатим.

10

Анонимен

преди 3 години

В условията на забавяне на икономическия ръст и затрудненията, предизвикани от пандемията, самото понятие Брутен вътрешен продукт, като показател на развитието, трябва да се промени. Той трябва да отразява ценностите, създавани от цифровата икономика, а не с работа, за която се плаща.

9

Истината

преди 3 години

Тя икономиката се охлаждаше още в края на 2019. Пандемията дойде дюшеш за правителствата на Запада. Интересно обаче, до момента най-много печели Китай.

8

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"а ние, "***", сме си ок и с мерки, и с пари, и с акъл!"-------------------------------------------------------------премерихме ти акъла бе нШТастник. Човек като почне сам да се хвалие ясен на всички.

7

Анонимен

преди 3 години

Това, което преди ставаше с войни, сега го направиха с вирус и медийно облъчване.Вече никой не говори за глобализацията, прегрялата икономика рязко се охлади и така...

6

x

преди 3 години

Event 201The Great ResetKlaus Schwabзапознайте се, не е конспирация, те дори не се крият вече, знаят че могат да си правят каквото си поискат

5

Анонимен

преди 3 години

Никой не ви е виновен, че не можете да работите други неща!Има работа и в земеделие, и в болници, и в хранителна промишленост и в доставките.Ама вие сте свикнали на хляба мекото!Странно е как най-долната прослойка на обществото, която не може нищо, скача срещу всички мерки, а ние, "***", сме си ок и с мерки, и с пари, и с акъл!