40

Днешната история 7:

преди 3 години

Та ако Витман и някой руски танков ас бяха в мирно време извършвайки военни учения, най-много да се пострелят малко с пейнбол и после да пият по бира. Войник с войник биха пили по бира, обаче войната и геополитиката правят врагове от принципно сходни професионалисти в своята сфера. Друг е въпроса за действията на високопоставените над Витман - Витман не води война срещу цивилно население, Витман води война като войник срещу други войници, не участва в геноцита и холокоста над Еврейте, бил против

39

Krom

преди 3 години

До Днешната история 5: - Михаел Витман наистина е легенда сред танкистите. Най добрия през всички времена! Михаел Витман е и пламенен националсоциалист и поддръжник на Хитлер. Не е добре да обличаш историята в геройски дрехи. Този за който можеш да кажеш, че е бил откровен и никога не се е подмазвал на Фюрера е Ервин Ромел. Пустинната лисица - прусак, войн до мозъка на костите си. Убит от Гестапо. Човек на чиито гроб са носели цветя и съюзническите офицери.

38

Анонимен

преди 3 години

Проглушихте ни ушите с тези смелчаци. Знаели са къде отиват и по кое време. Не им е виновен нито К2, нито зимата. Те си съществуват по принцип и просто трябва да се съобразиш с тях.

37

Днешната история 6:

преди 3 години

Та ако действията на Витман имат някакво оправдание - той е на бойното поле, ако може да го гръмнете ще го гръмнете, ако не можете той ще гръмне вас - това е спортсментко според мен. Като в олимпийските игри - ако можеш да ги победиш, можеш да ги победиш, ако не можеш падаш ... Разликата е че на война, за разлика от олимпийските игри се лее кръв, много кръв, цената е победа или смърт. Ако не се биеш Гестапо ти теглят куршума - та действията на неговите войници са правилни и генерала му, обачеее

36

SS

преди 3 години

Другият герой е Зигфрид Мюлер наречен още Конго Мюлер.Офицер от SS.Специалист по противотанкова борба.Със 100-150души наемници много от тях ветерани от вермахта разбива 10 000 хилядна либийска армия.

35

Анонимен

преди 3 години

Друго си е да седиш на топло, да си пиеш ракийката с кисело зелце, поръсено със зехтин и червен пипер и да ръсиш мъдри мисли, че и морал!Абе мекотели, никога няма да разберете тези хора! Когато Боян изкачи К2 даже не казахте едно "Браво!"! Когато загина, опищяхте орталъка,, все едно, че ваши пари е изхарчил! Същото и със Скатов! Зад гърба си имаше 10 осемхилядника! Пак без да вземе стотинка от вас! Жалки сте!

34

Днешната история 5:

преди 3 години

А трябва да знаем историята ученици, защото не трябва да повтаряме грешките и'. Та ставаше въпрос за Михаел Витман - Витман се бие за спорта, Витман води война за спорта, Витман прави това, защото времето го е поставило в тази ситуация. Да защитава и да воюва за страната си. И той като войник е направил това в което е добър. И ако делата на един подофицер са по заповеди и той е водел спортсментки бой според тогавашните правила на войната - ако може да ги отстреля ще ги отстреля-то действията....

33

Вуйчо Ваньо

преди 3 години

МногУ странно, ама мен К2 не ми е посягал.С Еверест също нямаме проблеми.Много по-опасни са ми едни 240 хуманоиди, и цялата сггган под тях, която им служи вярно.Ама нормално е да нямам проблеми с 8хилядниците, все пак съм "ограничен, тесногръд балканец, който няма мечти"...За сметка на това пък не оставям почернени родителите, съпрузи и деца.

32

ЦИНИК

преди 3 години

А. бря язе ви са чудъ на вази гражданята.Молове,дюкяни,кавенета няаа ли о градо,та сте тръгнали по планънъ,и горъ ,а са шмиткате кът муи без глави?Други пък връхове одът дъ катерат.Това за мене са ора без раута.Бря пусто дръво и мотика 8 нумер...!

31

Днешната история 4:

преди 3 години

За Германия (но не за Третия Райх) Витман е герой, за съюзническите сили водещи сухопътната война и освобождаване на Европа - Витман е най-големият им кошмар. Един човек един екипаж. Сега спорно е! Всичките танкове, бронетранспортьори, бронирани коли, мобилни артилерии дето Витман е отстрелял колко ли германски животи са спасили що се отнася до цивилното население, което голяма част от него е била против Третия Райх и против Адолф Хитлер като Фюрер. Витман е гениален в атака, но в защита ЛЕЛЕЕЕ

30

Анонимен

преди 3 години

К2 дебне от всеки ъгъл и те причаква в опит да те убие. Подъл замисъл за едно мракобесно, пъклено дело.

29

Не искам отговор!

преди 3 години

До фактТи пълен *** ли си или само полу?

28

Днешната история 3:

преди 3 години

Михаел Витман е оръжие на войната. Има танкови екипажи и има и "танкови екипажи". Има танкови екипажи без талант и има танкови екипажи родени да я вършат тая работа. Интересен факт е, че от всичките войни на втората световна война има по един във всяка сфера на военната дейност, който изпъква. В случая с танковия бой това е Михаел Витман - той се бие за родината си първо и после се бие, защото само в това нещо е добър да не кажем не просто виртуоз, а гений на танковата война. Кошмарът Витман!

27

Krom

преди 3 години

Историята разказана тук е историята на неспокойния човешки дух, търсещ предизвикателство пред себе си. Историята на едни хора за които планината е магнит на който не могат да устоят. Не е попаднала тук историята на място. Тук мазни дебе.лаци "блестят" с остроумие за хора, чиито крака не са достойни да целунат. Нищо не може да докосне страдащите от де.билност. Ефекта? Огледайте се около себе си. Думите не са нужни.

26

Настрадин оджа

преди 3 години

Така е!Когато Мохамед не щял да отиде при планината,планината изпъшквала с досада и с охкане и пъшкане се домъквала при Мохамед!Че този и нему подобните ги нападнала планината и искала да ги убие!

25

Днешната история 2:

преди 3 години

Михаел Витман - известен като "танковият ужас" - сега трябва да се знае, че Витман не е типичният СС офицер, нито нацист. Трябва да се знае също така, че учителите на Витман са били от малкото, които тежко са критикували Адолф Хитлер и дори са се противопоставили на фюрера на третия райх виждащи неизменния крах и край на третия райх. Стига се до там, че един от генералите под чието командване Витман е обучен и завършил военната академия обижда Хитлер, че тази война ще съсипе Германия.

24

Анонимен

преди 3 години

Работилата по публикацията, добре ще е да провериш имената на географските обекти, като спазиш правилото в нашия език, че веднъж прието, името не може да се променя.А също и имената на хората. Съмнявам се испанската алпинистка Едърн да се казва така.

23

Анонимен

преди 3 години

Човеците когато няма какво да правят си създават сами проблеми и после се вайкат как не са помислили какво може да стане и се оправдават с други намерения които били уж за добро.Най-фрапиращият пример в момента е измисления вирус ! - протестите вече са в цяла Европа и последиците тепърва предстоят.

22

Днешната история:

преди 3 години

Клас стани, но не мирно уважаеми ученици. Мирно ми звучи тоталитарно, докато да стане човек е уважение, признак на това, че осъзнавате, че има учител и по-възрастен в стаята и дошъл нещо да ви научи! Винаги когато човек идва с доброто желание нещо да направи за вас трябва поне да изразите уважение към неговото добро желание. Та днешната история е за свестните хора по време на диктатури и диктати. Те не се променят, нямат политеческа или каквото и да е окраска и ще дам много лош пример - Витман!

21

Анонимен

преди 3 години

"Защо К2 е "дива планина, която се опитва да те убие"?"....Планината няма нищо лично към някого конкретно или към целия човешки род целокупно, върхът още по-малко. Защото поради ред причини и двеге ще продължат да съществуват и през времето, когато нас най-вероятно няма да ни има. По-скоро печалните резултати са плод на човешката нераузмност, его и трудно разбираемия мерак и гордост от това, че си направил нещо... на всяка цена