94

до 102

преди 3 години

Човече, никой не смята ефикасност въз основа на "години". Смята се въз основа на достигнат брой събития, който брой се достига много бързо в условия на епидемия... Ако разработваш ваксина срещу рядка болест, може да трябва да чакаш и 20 години, за да събереш нужния брой събития за статистически значим резултат, но короната не е такъв случай...

93

БОЦИ-БОЦ

преди 3 години

Може да изчакаме поне 3 години, както се прави по принцип. Изпитателната фаза на Фицър трябва да приключи на 31 януари 2023. Тогава да говорим за ефективност, ефикасност и безопасност.

92

Наблюдател

преди 3 години

До do 95Благодаря за "разясненията" г-жо Паунова! Виждам, че Вие и Вашите протежета от АстраЗенека България не спите и следите всичко, което се пише за Вашата "качествена" ваксина! С тези ли аргументи убедихте ГЕРБ шайката за закупи милиони дози от точно вашата ваксина или просто депутатката Паунова-Майдел звънна на Бойко да уговори процента от гешефта? Сладък бизнес са фармацефтичните компании, нали?

91

Нинова БСП

преди 3 години

Тва добре,ама ги ваксинирайте след април щот кой ще гласува като ритнат камбаната?Не гледайте САЩ,там Байдън изкарва и умрелите ама у БГ сме назад с матриала!

90

до 97

преди 3 години

Що, ти по-добра идея ли имаш? Да чакаме 100 години да се заразят всичко от контролната група? А кво ще правим, ако умрат от старост междувременно? Не я мисли статистиката, съвсем коректно е сметната и с добра статистическа точност. Апропо, "ефикасност" е термин, който се употребява за резултат в изпитвателни условия. "Ефективността" се уточнява след събиране на данни в диви условия, както правят в момента в Израел...

89

БОЦИ-БОЦ

преди 3 години

Абе вие нали разбрахте вече, че и със нагласена по документи "ефективност" от 94%, и от 61%, нито една "ваксина" не е ваксина, и нито ще имате имунитет след нея, нито ще има траен ефект? Кажете честно, има ли някой, който не го е осмислил още?

88

Анонимен

преди 3 години

Да беше обяснил и другата формула - при първия произволен резултат при 0.3% до 0.5% от тестваните, интерполираш резултата до 100% и обявяваш "ефективност"... Толкова несериозно и неточно, че даже е трагично, как го дъвчат по медиите като някаква фактологична информация...

87

Наблюдател

преди 3 години

До Анонимен 91Всъщност много грешите - изобщо няма да са 150 000 защитените българи, а само 62% от ваксинираните с тази нискокачествена евтина ваксина на AstraZeneca, т.е. само 93 000 от тях ще изградят имунитет! Тази ниска успеваемост на тази ваксина и много ясно видима от многократно увеличения брой на заразените с Ковид във Великобритания през януари, въпреки че там почнаха с масовата ваксинация с тяхната си ваксина в началото на декември и ре-ваксинация след 21 дни! Е, къде е имунитетът?

86

do 94

преди 3 години

Ефикасността не е двоична има, няма имунитет. Някакъв имунитет ще проимат почти всички ваксинирани.Ефикасността описва риска от заболяване на ваксиниран сравнен с риска от заболяване на неваксиниран. Формулата е относителен риск = 100 - ефикасност. С други думи, ваксина с 90% ефикасност дава 10% относителен риск за заболяване, сравнено с неваксиниран. С още по-други думи, това означва, че вероятността ваксинираният да се разболеее е 10 пъти по-малка от тази на неваксинирания.

85

Наблюдател

преди 3 години

То хубаво ще поставят AstraZeneca ваксината на 300 000 българи за 2 седмици, но като се знае от лошите клинични тестове /само 62% успеваемост!/, тя евентуално ще създаде имунитет само на 62% от ваксинираните българи! А останалите 38% каръци /т.е. 114 000 ваксинирани/ какво да правят тогава, какъв им е шансът за оцеляване? И всичко това, щото нашите управници пестят пари от закупуване на качествените, но по-скъпи ваксини на Пфайзер и Модерна, които са с 94-95% успеваемост! Браво, г-жо Паунова.

84

Reptile

преди 3 години

Пфайзер е точно 10 пъти по-скъпа, но определено е по-добрата ваксина.Руската е с няколкото различни вектора и също е по-добра от Астра Зенека. Ако трябва да избирам - избирам Пфайзер и си го плащам!

83

Анонимен

преди 3 години

Конспираторите бъдете спокойни, първо в развитите държави ще си избият населението (защото там са по-прости от нас) и почти ваксинираха 70% а после само ние тарикатите българи, които прозряхме конспирацията, ще останем живи и ще властваме над света. ;)

82

Анонимен

преди 3 години

Дефакто пак няма да имате защитени поне 150 000 до поне 3 месеца. А останалите 4.7 милиона?

81

.

преди 3 години

Балтов, осъзнаваш ли какво те чака на Божия съд, който не е далече???

80

Анонимен

преди 3 години

Балтов, имате ли 300 хил. дози в наличност?Или говорите на принципа "Ако баба ми беше мъжка"?

79

Анонимен

преди 3 години

До БалтовИ аз това се питам нямат ли страх от Бога,и човещина тези хора. Не осъзнават ли,какво правят.

78

Анонимен

преди 3 години

"Господин докторе, защо натискате за Астра зенека? Защото може би представителя на Астра зенека за България е една дама, която е майка на една евродепутатка с една небългарска фамилия от партия ГЕРБ. Отивам ли към топло?"Ето така се става директор на болница.

77

Анонимен

преди 3 години

Швейцарците се прецакаха, но ние сме хитри и ще вземем техните! Има да ги е яд!

76

Анонимен

преди 3 години

Този е от бандата на Бил Ваксината.

75

Анонимен

преди 3 години

Най-смешни са тези, които мислят, че си "избират" ваксина."тази е несигурна, но другата е много хубава, ще си сложа от нея"Кукловодите умират от смях.