27

Анонимен

преди 3 години

Само това, говори колко познаваш планината:"Преди 14 години на Витоша загина от лавина отново отличен млад скиор, а предния ден беше организирано официално състезание."За един ден, при определени условия - вятър, слънце, нов сняг и т.н. може да се появи козирка до няколко метра, която предния ден я е нямало. Дори и за час може да стане.На планината не ѝ пука как си се оборудвал или каква прогноза си гледал ако я уважаваш, ако мисли и имаш късмет, ще те пусне, да се качиш и да слезеш.

26

ГосТ

преди 3 години

А за този т.нар. треньор думи нямам...да се набият в стръмните горски улеи на Тодорка, където редовно падат лавини при тази обстановка със заледен горен слой и навят сняг.....наистина по добре е било да се качат на върха и да карат по северния склон. Освен че е по техничен за истински тренировки, с цялата екипировка най вероятно е щял да оцелее без дърветата и огромния фронт.

25

До 21

преди 3 години

Спускал се е заедно с треньора. А думата на тренера е закон. И този сега трябва да е в затвора.

24

Гашо

преди 3 години

Извън пистите и особено улеите с а забранени за каране. Точка. Какво сте се разкоментирали. Същото е и да караш с беемвето с 200 по разбитите пътища. Да почива в мир младежа, правилата са за всички, няма професионализъм в целия случай.

23

Анонимен

преди 3 години

Май фрийрайда не е неговия спорт...

22

ГосТ

преди 3 години

Всичко е доброволно в България. Я направят профил, я не направят. Я стига ! Преди 14 години на Витоша загина от лавина отново отличен млад скиор, а предния ден беше организирано официално състезание. Това е големия проблем. Нищо професионално няма в България. Хотелиерите на х Рилски езера изгониха спасителите от стаичката им. И това такава голяма и основна...вече хотел за простолюдието.

21

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 14Отдавна тръбя, че преди 21 не трябва да гласуват. Като знам аз с какъв акъл бях. А съм къде по улегнал и информиран за възрастта си спрямо наборите си и то от елитни училища и вузове.

20

Анонимен

преди 3 години

да живееш на ръба изисква смелост и любов, малко хора имат тези качества, но виж за чуждото нещастие или смърт, винаги ще се намират 1001 далматинци да се разлаят. зоната на конфорт също убива. да почивам в мир младежа.

19

Дърт планинар

преди 3 години

Много млади момчета че и момичета нямат страх към природата. Мислят си че като са екипирани с джиджавки за 5-6000лв та ще станат безсмъртни. Лавината се движи с много висока скорост, удря те и те подмята като куче кокал. Ако имаш късмета да те удари в дърво или скала с 80-100км/ч ставаш на парчета. След като спре снега вече се е утъпкал и все едно си бетониран. Надуваемите възглавници дето уж ще ти ти спасят живота може да свършат работа само в някакви идеали условия.

18

Анонимен

преди 3 години

до 12 ГосТВ България има няколко сайта следящи лавинната обстановка.ПСС говорят постоянно за лавинната опасност.Има улеи, които са си свлачища и без снега и дори да се гърмят, като се спускаш може да подкараш не само сняг но и камъни.Хората в случая са били на място под 10мин, хеликоптера за това време няма да се е дигнал и кацнал.А в цивилизацията (швейцарските алпи) загиват минимум по 20-30 души/г. от каране в забранени и гърмяни места. Да почива в мир момчето и дано треньора не лудне.

17

ГосТ

преди 3 години

Карал съм много и във Франция и в Япония. Затова казвам как стоят нещата в цивилизования свят, мой !!! А това, че имало отбор по фрийрайд и някакви треньори са пълни глупости. Ако беше така, наш'те боковски търгаши с милионите щяха да спонсорират момчето да капа в цивилизацията. В България се умира много лесно, както знаем.

16

Анонимен

преди 3 години

До ГосТВ цивилизования свят като има табела "забранено" се спазва, а нарушителите жестоко се наказват! Там е природен парк!!! Какво ти гърми в празната кратуна? Ходил ли си въобще там? Докато са го "събирали"над спасителите е висяла лавина!!! За"треньора"нямам думи! "Професионалист". Миналата година докато почивах на Муратов връх станах сводетел на разговора на един"плански водач"с подопечните му. Та той елементарна прогноза за времето не може да разчете!!!!

15

селянин

преди 3 години

може ли превод моля за нешпрехещите ингилизки

14

Анонимен

преди 3 години

Все повече сее убеждавам, че човек трябва да става пълнолетен след 20. На повечето 18 годишни акълът им е детски и точно като деца се имат за безсмъртни. Само не знам въпросният треньор с какъв акъл го е пуснал.

13

Анонимен

преди 3 години

Утре регистрирам апартамента си в църква, че и аз искам да ме карат в Мерцедес с кортеж. От утре идвайте в нас и дарявайте пък аз ще ви благославям. После пратете дъщерите си да ги излекувам от порока... :)

12

ГосТ

преди 3 години

Да не говорим, че в цивилизацията гърмят. При нов сняг е като на война, първо гърмят рано сутринта проверяват склоновете и тогава пускат лифтовете. Както писах, в Япония има и обособени гейтове за каране извън пистите и когато условията са много рискови слагат предупреждения и ги затварят там където е възможно. А, имат и хеликоптери навсякъде в цивилизацията. Това са условия, а не да ми слагат нелепи забрани и всеки рекламен билборд да бъде със скиор в пухкав сняг извън пистите

11

Анонимен

преди 3 години

Наиграл се е.

10

Анонимен

преди 3 години

Забранено за фриитамнещо си, обаче треньора му бил с него. Сега тоя дет го е оставил там да се спуска, да бъде осъден за убийство. Съдете треньора, той не е трябвало да допуска това, да се спускат там. Не е казал - "Тук не може, забранено и опасно е." А той кво "Давай момче, ние сме велики, няма забрани за нас, спускаме се". Съдете треньора, той има голяма вина.

9

Анонимен

преди 3 години

САМО СЛАБО-УМЕН МОЖЕ ДА НЕ ВЯРВА В БОГ!Но ако няма бог, то вярващите в него няма да са много умни, нали?

8

Анонимен

преди 3 години

На млад и неопитен (в житейски смисъл) човек е трудно да му се разясни опасността от подобен род занимания ... акъла идва с възрастта, това е положението.За защита на младите трябва да има много сериозен регламент и организация за провеждането на такива дейности или спорт.И разбирасе много сурови наказания и глоби за нарушителите.Човек се учи най-бързо от подходящи наказания.