124

Коя е

преди 3 години

Здравка Клинчева, жената на сводника Петър Главчев, прекръстила се на по сексито "Дани" досетете се сами.

123

Тия

преди 3 години

всички които са срещу Българската традиция им пожелавам да умират по бързо. Това доведе от наблюденията тук в писанките не са Българи ,а извратеняци.

122

Тенгрианин

преди 3 години

Слава на великия Чулман, алп на водите, чиято благодат калоферци приеха. Въпреки истерията на сатанистите от режима на ГРОБ. Докато ги има тези традиции, България ще я има във вечността

121

Тонката

преди 3 години

Аз го харесвам този обичай в Калофер макар и да не съм ходил никога:):):)Цела вечер пиене и чертане и на сутринта се меташ у реката за истрезняване:):):)После едно шкембе,няколко бири и продължаване кой докогато има сили:):):)

120

Анонимен

преди 3 години

Има голям смисъл в това да си плащаш данъците.Ама не и в мафиотска държава.В държава като Австрия например има смисъл.

119

Анонимен

преди 3 години

Знам че ще бъда нападнат за расистка подбуда, ама защо не глобят и Фъндъкова?Срещу централните хали, всеки ден има струпване на хора без маски и дистанция!

118

Анонимен

преди 3 години

Това не вековна традиция още по-малко християнска.Селските бегове от Калофер и техните подръжници колкото и да се напъват да ни убеждават в обратното ,просто нямат доказателства това да е отдавнашна народна традиция.Няма в никакви снимки,едокументи ,нацонални и регионални вестници и списания ,да са описвали и съобщавали за тази ,,вековна"традиция .Тя не съществувала по времето на цар Борис Трети,даже и през50те год.на миалия век.

117

Анонимен

преди 3 години

Ето тия ще гласуват за партията на СлавчоИТТН=Има ТОЛКОВА тъ/п народ.Народ спокойно може да се замени с племе!Каракачанов днес се изказа неподготвен,за македонскта тема БРАВО,но за патриотарщината ДОЛУ!

116

Перник

преди 3 години

Е можеше след това и едно куче да тричат ! Та хептен да затвърдят "традициите" пред Европа ! А можеше и женката дето е нарушила традициите като е влязла в ряката да и теглят един...бой разбира се !

115

Анонимен

преди 3 години

Това и чист езически обичай! Иначе всички се кръстят,свещи палят и за големи християни се имат!

114

Анонимен

преди 3 години

Аз пък виждам едни тъпири, които за сефте се къпят тази година. По селата още е модерно да се къпеш в Неделя.

113

до 150

преди 3 години

Марш на малините ти се каза! Ти си беден, защото си ПPOCT и то много. Кое не разбра? Ясно, че ти е сложно да мислиш и го пише във фиша със заплатата ти, ама все пак да пробваме.

112

до 147

преди 3 години

Полу простаци?! Човече, това от снимката не са полу простаци. Това е утaйкaта на обществото... Само софри и хора са им в празните глави.

111

Анонимен

преди 3 години

Видях само селяндурски мутри, полу простаци, търкаляха се като ***.

110

до 144

преди 3 години

Айде марш на малините, много те моля! Или в склада там бачкай за 1500лв. и мълчи. Неслучайно си НУЛА и такава ще си останеш до живот!

109

до 139

преди 3 години

Не знам какво се пробваш да обясниш на тотални нули и бедняци какъв е смисълът на това човек да плаща данъците си. Защото не плащат, са бедни. Просто и ясно. После се сърдят на депутатите, че крадяли, а нашите *** крадат ежедневно. Такава пасмина няма никъде. Само хора и традиции са им в главите. Ама да направят нещо полезно за общество, държава- забрави. Друго, освен да разнасят зараза и да ни направят за смях по света, не направиха. Това не смелост, а батална простотия.

108

Роза

преди 3 години

Всеки отговаря за себе си Риск печели,риск губи.После ,ако някой от игралите хорото хване Ковид-19,няма право да се сърди на кмета,че не е забранил хорото,нито пък на някой друг.Може да се сърди само на себе си!

107

Анонимен

преди 3 години

Село Горно церовене,Монтана.Традицията е била да се вкарат в река Огоста каруца и в нея се е подреждаше трапеза.Каруцата се вкарва на ръка от човека който е бил ерген и е искал да се жени.Сега традицията е изменена и в реката се вкарва ремаркета от камион на които се качва духовете музика.Това става на Ивановден.

106

до 132

преди 3 години

Дали само римляните храня с удръжките си в размер на грубо 2300лв. месечно? Или може би плащам заплати на ЛЕКАРИ, УЧИТЕЛИ и има пари за ремонти на училища, за медицинска помощ, за култура. Я помисли малко по-внимателно. Ясно, че на берачите на малини мисленето не ви е силна страна, както и на бачкащите в сивия сектор, ама все пак.

105

Анонимен

преди 3 години

От 138Христо Ботев е роден на 6 Януари - Бъдни Вечер по стар стил, а не на Богоявление, уважаеми и родолюбиви калоферци! Празнувайте спокойно и скромно с постни ястия, без пияндурски изцепки, защото последното ще замърси хубавото ви хоро. Знаете много добре, че простотията и чалгата са врагове и на Българските обичаи.