313

българин

преди 3 години

Наистина , напишете в Google - Цар СамОил Википедja , и ще видите надписи ,,българи " над рисунките на конници в гръцките хроники !!

312

ПРИЗОВАВАМ

преди 3 години

НАШИТЕ ВЛАСТИ ДА СЕ НАМЕСЯТ НЕЗАБАВНО !!! В Северномакедонската Уикипедия са представени автентични документи за цар Самуил, на които съвсем ясно си личи, че става въпрос за българска войска и български владетел, но са представени като "макердонски" ! Например - на миниатюрата, изобразяваща победата над Солунския управител, войниците са назовани българи, а над друга, изобразяваща смъртта на Самуил, съвсем ясно пише "Цар Български" ! ТОВА НЕ МОЖЕ И НЕ ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖАВА ! ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ !

311

Анонимен

преди 3 години

Ама ние сме били империя. Българска империя. Това не е срамно. И много племена са били под управление на българския цар - власи, сърби, македонци, гърци и унгарци...

310

До 326

преди 3 години

Единсвтвеното абсолютно вярно в коментара ти е, че си невеж *** пак !

309

Анонимен

преди 3 години

Тия горките са за съжаление с всичките им измишльотини. В Скопие нацвъкали статуи на който им дошло на ум, пълна бутафория. С кредена история не се става силна страна. Гърците най-добре ги отсвириха и ги принуди а да не ползват името на тяхна област.

308

Заю Юнак цака.

преди 3 години

Вече три години Зоран Заев демонстрира на Светата дипломатическа троица Борисов-Захариева-Каракачанов, че дипломацията не е толкова проста работа, колкото на тях им изглежда. Показва го с финес, като ги върти на малкия си пръст, поотделно и заедно.

307

Анонимен

преди 3 години

До 328Не си съвсем прав. Бежанци има и в Северна България. Даже повечето в крайна сметка се заселват там. А по българското крайбрежие до 1920 живеят само гърци, така че става малко трансфер на население (но България е ощетена). Сърби в Македония така и не се заселват, там са си българи, които просто се сърбеят. Та на север от Македония живеят албанци. Сърбите дори не са близо до тази територия!

306

дедо от село

преди 3 години

Ще учат македонските деца ,ами и още как, като у нас има само продажници и майцепродажници!

305

Анонимен

преди 3 години

Гърците поне са толерантни и не са такива големи лъжци като сърбоманите! Турците поне си мълчат по тези въпроси.Само македоно-сърбоманите се оси.ат с лъжите си!

304

Анонимен

преди 3 години

До АнонименАбе ти разбираш ли,че дори да зачеркнете Куберовите българи,ние имаме съвсем точни документи от 18 и 19 век? Дори и снимки. И пак не можете да излъжете,че не са били българи!Зачеркването на Кубер няма да ви помогне по никакъв начин.когато турците започват насилственото потурчване окло 16-17 век - разрушават около 300 български църкви само от Родопите до Солун включително

303

Анонимен

преди 3 години

До Славяните....силно преобладаващо е българското население,а гърци там няма изобщо до Балканската война,когато гърци и сърби заграбват тези територии с българско население и си ги разделят.По-късно,след турско-гръцката война 1922 г.,гърците бягат от Азия и се заселват голямо количество гърци в днешна Гърция и отнемат насила или с убийства имотите на българите или ги изгонват извън Гърция.Голям процент от българите от югоизточна България са бежанци от турските и гръцките кланета.

302

кан Кубер Македонски

преди 3 години

До Анонимен 326 не е проблем че зи *** проблема е че не щеш да се образоваш

301

Анонимен

преди 3 години

Абсолютно НИКАКВИ доказателства за прабългари в МК няма. Това с Кубер е само пожелание в минало време.

300

Анонимен

преди 3 години

До СлавянитеИ те лъжат,макар и не толкова нагло,както сърбите,българите имаме съвсем ясни документи от последните векове,че дори част от документите са придружени и със снимки.До падането на Солун под турско робство,Солун е бил част от областта на българския болярин Углеша,Солун тогава не е бил голям град,след като пада под турско робство, продължава да си носи българското име Селяняк и всички сгради,църкви,учебни заведения,улици са строени от българи и се разраства,преобладаващото е българск

299

Анонимен

преди 3 години

Ох, да се смее ли човек,да плаче ли,мен ме напушва на смях, ами това е, промити мозъци от сръбската пропаганда, ще отнеме деситилетия, докато стигнат до истината и се изчисти сръбската пропаганда от учебниците.

298

Анонимен

преди 3 години

През 6-ти век славяните 5 пъти обсаждат Солун,а предпоследния път в съюз с прабългарите на Кубер-------Какъв Кубер бе, !Какви прабългари са те патили?Откъде ше има номади-монголоиди в Македония, как ще стигнат дотам?Абе, откъде си измисляте такиви дивотии?

297

До 314 без опорки

преди 3 години

Е да, ама според братята северномакедонци сме татаро-монголи.. !

296

Славяните

преди 3 години

Професор Спирос Врионис е най-известният византолог в САЩ. Надали прелива от симпатия към българите,но обективно е написал ,че през 6-ти век славянското море залива Балканския полуостров чак до Пелопонес,като е показал разкопки на славянска керамика в Пелопонес. През 6-ти век славяните 5 пъти обсаждат Солун,а предпоследния път в съюз с прабългарите на Кубер. На Балканите по това време НЕславянски са останали само Константинопол,Солун,Пловдив,Одрин и гръцките острови в Бяло и Йонийско море.

295

Словянин

преди 3 години

Прости бабаите сме българите. Заради чукарите на ала-бала Македония изгубихме златното Беломорие и половината от Дарданелите. Всички Велики сили ни даваха Беломорието, ние заради дивото вече убиваме и Българско.

294

Анонимен

преди 3 години

До А колкото до гена309 Колко малко знаеш за българите на Кубрат,но как да знаеш, когато тогава руснаците не са съществували, имало е малобройно племе руси, говорещи странен скандинавски диалект, които са обитавали северните части на днешна Русия. Сталин заповядва, всички източници със стария руски език, да бъдат унищожени.