32

Анонимен

преди 3 години

АйТитата - както ви смениха луксозните офиси за хоум офиси по вилички и къщички (с които се самоуспокоявате - засега), така и вас ще ви сменят за индийски и пакистански програмисти, които пишат много добре кодове и взимат . . . доста евтино за труда си. И онлайн няма да сте им конкуретноспособни заради цените им.

31

до 31

преди 3 години

Провален проект не знам да има в 4-те компании, които съм сменил. Дефинирай "провален" всъщност. За мен провален е проект, който не е донесъл желаното value на клиента. Ами, в такъв проект не съм участвал през живота си. Едно са POC-та, друго са реалните проекти. Няма клиент на този свят, който да налее някаква сума и да не я получи минумим тройно обратно в период от няколко години (сложна е формулата). Просто няма.

30

до 24

преди 3 години

Да продължим защо не си прав. Аз взимам заплата х на ръководна позиция. Бил съм Lead Developer, Team Lead, Development Manager. Топ кадрите ми взимат някои дори повече от мен (а аз не взимам хич малко). Аз им определям заплатите, аз постоянно им ги вдигам и знам колко трудно се задържа топ кадър. Не му ли качиш 2 пъти годишно заплатата с поне 10% всеки път си го загубил. Това е този сектор. Постоянна борба и учене на нови знания., адаптация към пазара, към изискванията, към планетата ако щеш.

29

изкривена реалност

преди 3 години

в ИТто реалността е изкривена. Над 70% от проектите се провалят но заплатите са огромни. Икономическа логика няма. Има балон.Там се изливат огромни пари от други сектори - чиста спекула. Някой се надява да се качи на влака на следващият гугъл.Когато балона се спука най-много ще пострадат ИТ-тата но и бизнеси свързани с тях.Трябва да се направи кризисен фонд в който да се удържат от заплатите на програмистите и да се използва когато. балона се спука.

28

до 24

преди 3 години

Айде бе, че нямам понятие... Само 12 години опит ми трябваха, за да ръководя 3 екипа под себе си, иначе казано *** Development Manger / Principal Consultant. Над мен Senior Manager-ът е с 14 години стаж. В ИТ сектора познавам стотици хора. Най-добре платените имат доста повече от моите знания и доста сериозни знания баш в сърцето на сектора. Е, жена ми също е мениджър, но се занимава с дизайн и брандинг и взима прекрасна заплата и управлява програмисти, факт.

27

123

преди 3 години

Рентиерите да си намерят друга работа. Това дълбоко не ни засяга. Тъкмо по-малко безобразни строителство на потресаващи грозни "Бизнес" сгради. ДГД.

26

бай онзи

преди 3 години

Кво им се обясняваш ...Преди 20 дни Senior PM-a и консултанта такива пари прибраха за сделка за 2 datacenter-a, хиляди лицензи и какво ли не ...1 % от проекта да вземат няма защо да работят поне 2 години ;)

25

до 20

преди 3 години

30к годишно е малко, но супер за у нас. Бих препоръчал- Junuor някъде в приятна компания. При нас на Junior хората искаме алгоритми, какъв да е програмен език, бази от данни, минимум английски и даваме около 3200 начално бруто за студенти. За човек с опит около 4-5 за junior позиция според зависи. За начало- бази от данни, C++, алгоритми. Покрай пандемията не спя от работа, заради проекти с Big data масово в Marketing Analytics средите и Revenue Assurance, Gambling, Streaming. Това е бъдещето.

24

24

преди 3 години

Ясно, един вид управленци. Благодаря за инфото, жив и здрав.

23

ИТ консултант

преди 3 години

До 19 #20В дълбока заблуда си. НАЙ-МНОГО ПАРИ печелят шефове и ръководители на ИТ отдели които изобщо грам програмиране няма нито в тяхната работа нито в тяхното образование.

22

тъй де

преди 3 години

Със хоум-офис си на тотална загуба ако си животновъд.

21

Анонимен

преди 3 години

Партията като разпореди и само за една седмица всички ИТ специалисти ще трябва да се преквалифицират в овчари. Народното стопанство има нужда от работници. Хиляди крави чакат да бъдат издоени. Има милиони тонове тор за изриване из цялата държава докато осе приведе в ред.

20

До 19

преди 3 години

ИТ е широкоразтегливо понятие, но като цяло живея с представата, че по - сериозните пари са главно там, където се ползват именно езици за програмиране, но може би греша.Аз владея английски, френски и VBA/Excel, но не мога да се похвалаля с нещо повече от 30K+ на годишна база. Та гледам да се насоча към нещо, което да захвана.

19

до 16

преди 3 години

Немски и английски използвам като езици. Консултант съм. В ИТ сектора 95% от хората не са програмисти, не знам дали си наясно.

18

до 12

преди 3 години

Само да кажа, че аз, като служител в ИТ сектора, имам удръжки на заплатата над 16000лв. годишно и смятам, че храня доста хора лично аз. А ти, с твоето мислене как някой ни храни, преспокойно си чисти тоалетните и си трай, че и без това напуснахме офисите и ти оставаш без работа, не ние. Относно мотиката- гледам и градина на вилата, и копая, и бетон лея, и стени зидам, шпакловам, правя ВиК, боядисвам, заварявам. Всичко мога. Но не и ти. Мерси.

17

Разумен човек

преди 3 години

Какъв ви е проблема? Бре хора? Самият бизнес и правенето на бизнес е свързано с това твоята фирма спечели за сметка на другите конкуренти. Това целият СМИСЪЛ НА БИЗНЕСА за да СПЕЧЕЛИШ трябва НЯКОЙ ДРУГ да ЗАГУБИ. Нищо лично просто бизнес.КОГАТО НАСТЪПВАТ промени и виждаш че бизнеса не ти върви се АДАПТИРАШ сменяш бизнес модела, работата. АМАН от хора свикнали на комунизъм така като почнат една работа всичко осигурено до гроба няма вече такова нещо в сегашния менящ се пазар на труда и бизнес.

16

do 14

преди 3 години

Батя, я кажи какво правиш и какви езици ползваш на работата си? java, javascript, C++, Python?

15

от 14

преди 3 години

Иначе казано- печалба за нас, приятни бонуси, но масово офисите On demand са пълна мизерия, но едва ли в идните 2 години някой ще стъпи в офис. Масово колегите си купихме вили до София и текат инициативи, че даже и компанията ни ни спонсорира, да купуваме къщи на село, за да събудим малко икономиката там. Та, наистина- хоум офисът е печалба за едни и крах за други. Но това е всеки бизнес. Има начало и край.

14

до 13

преди 3 години

В ИТ сектора ми плащат 1200лв. вноска за автомобил, 800лв. ЧДГ, прилична заплата- шестцифрена годишно. Големите компании ги остави, там повече от 6-7-10к заплата няма, смях е, работил съм в 2 корорации. Има социални и несоциални компании. Не споря. Относно офисите. При нас наемът на офиса е колосален... Върнахме го на landlord-а, защото никой така и така не ходи и ще минаваме на офис on demand. Приходите ни са на 110% от плана. Демек- 110% от годишния бонус + още 20% заради липсата на офис.

13

Анонимен

преди 3 години

Много са смешни как се бият в гърдите колко били социални най-големите ни ИТ фирми, а реално нито обяда ни компенсираха (то е направено да се пести време и да бачкаш повече), нито ни покриват разходи за принтери, монитори и преустройство на дома за офис, нищо. Дори и по една фитнес карта не дадохо понеже не може да посещаваме фитнеса в офиса. Трябвало ние да ги подпомагаме...сигурно в Германия цоцкат и от правителството, нямам думи.