140

Анонимен

преди 3 години

До по-скоро да се отварНе разбрахте ли, че след вятъра не се тича? Единственото решение в момента е пълно изпразване на училищата, децата да не щъкат по улиците. За тези, които казват"да ама в Германия и Франция" не е така две-три неща. Първо, схемата в учлищата в тези страни е максимално съобразена с истинската наука. По-точно, всички деца над 6 са с маки навсякъде и непрекъснато. И въпреки това Франция продължава да катери. На второ място смъртността от Ковид в тези страни е под 1%, у нас 5%

139

Анонимен

преди 3 години

До каквото повикало ...Ама ти май си търсиш работа или белята?

138

Анонимен

преди 3 години

До по-скоро да се отвар"Не може ли оттам да се преквалифицират"Ами не, не може. Не и сега веднага. Така че я по-добре спри да го мислиш тоя проблем.

137

до 138

преди 3 години

6.Фидан Боев починал от Covid-19 учител от Чепинци.7.Ивелина Тодорчева - Шумен. Учител в ПГСАГ8.Людмила Иванова от Професионалната гимназия по обществено хранене и химични технологии Асен Златаров Шумен.9.Директорката на Второ основно училище "Иван Вазов" в град Провадия е починала от Covid1910.Заместник-директорът на столичното 32-ро средно училище "Св. Климент Охридски" Надка Васева, която е била с положителна проба за коронавирус, е починала. НЯМА МЛАДИ УЧИТЕЛИ.НЯМА И ДА ИМА СКОРО.

136

БУКЛОЦИИИИ

преди 3 години

ТОЧНО ХОРА С ФИНАНСОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ НАЙ-МНОГО КРЕЩЯТ СРЕЩУ ЗАТВАРЯНЕТО.ОТПАДЪЦИ!

135

по-скоро да се отвар

преди 3 години

До Анонимен139(коментар Нямаш толкова, че да смениш всички!)По спомен се появиха много. ново безработни. В сайта на НСИ на https://nsi.bg/bg/content/3998/безработни-лица-и-коефициенти-на-безработица-национално-ниво-статистически-райони пише че има 30 хил с висше образование. Не може ли оттам да се преквалифицират? В кризисни ситуации може да се търси резерв който не би бил наличен иначе. При 30 хил. безработни с висше образование, няма ли възможност за действие? Тъкмо да има повече учите

134

Анонимен

преди 3 години

Ох дано се разпадне обществото, че е крайно време вече!

133

Анонимен

преди 3 години

До по-скоро да се отварПРОБЛЕМЪТ СА ТОЧНО ТАКИВА КАТО ТЕБЕ!

132

Анонимен

преди 3 години

До по-скоро да се отварНикой не ти говори за десетилетия. Обаче беше наивно да се впуснем в този сценарии при целия ни батак и продънената здравна система. Сега трябва първо да докараме нещата до добро ограничаване на заразата, т.е. до изходно положение преди отварянето на училищата, а след това да прилагаме други стратегии. До тогава училищата трябва да са онлайн!

131

по скоро да се отвар

преди 3 години

До Анонимен 132 (коментар 2... намалеят заразените и се стабилизира положението)Ситуацията е че гледайки тези данни, ми се струва че вече се стабилизира положението. Без да желая да се прехвърляме от криза в криза, не искам да бягаме от отговорност и да бягаме от решения които имаме пред нас да решим. какви данни могат да покажат според вас в кой момент да се отворят горните класове и дали да е на ротационен принцип?

130

до 138

преди 3 години

1.Преподавателката по английски език в Професионалната гимназия по транспорт и лека промишленост /ПГТЛП/ Павлина Станева на 51г. (Попово) е изгубила битката с болестта.2.3.Двама учители от СУ "В. Левски" в Опака са починали през последната седмица. Това са преподавателите Румяна Георгиева (49 г.) и Диян Йорданов (43 г.)4.Учител на 59 г. от община Рудозем е починал, заразен от коронавирус, по данни на РЗИ-Смолян. Преподавателят е издъхнал в МБАЛ-Мадан.5.Учителка по география 58г. Търговище

129

Анонимен

преди 3 години

До 138 "при здравословни проблеми при учителите, не е ли по-добре да се наемат по-млади учители и училищата за ниските класове да останат отворени?"Ми да последваме твоята логика, обаче да започнем като пуснем в отпуска уителите. А след това да наемем млади учители, които да ги заместят. И тук следва.. Греда! Нема млади учители! Квото имаше вече е наето. Нямаш толкова, че да смениш всички! Сори. Идеята ти е неприложима.

128

по-скоро да се отвар

преди 3 години

До Анонимен(коментар Ми нека точно сега да не го пробваме)Миналите решения са правени с наличната информация в миналото. Не може да се промени - даже и да е било по-добре тогава да се прави. Нека да видим какви са опциите и какво може да се промени за идните месеци, години и даже десетилетия. Не съм съгласен с онлайн обучение, поради по-лошото израстване на учениците. За десетилетие напред това ще е голям проблем. как да преценим в кой момент ситуацията е под контрол?

127

по-скоро да се отвар

преди 3 години

До Анонимен 134 (за дървена ваканция)Не смятам че е уместно да се затварят по-ниските класове. Дървените ваканция се правеха при огромен брой заразени. При здравословни проблеми при учителите, не е ли по-добре да се наемат по-млади учители и училищата за ниските класове да останат отворени? Къде е тази бройка от 9 учителя, не мога да намеря тези данни?

126

Анонимен

преди 3 години

Само децата да останат в къщи е достатъчно. Защото децата са безсимптомни в по-голямата си част. Учителите сме с маски, с каски (шлемове), с ръкавици. Но така пазим децата. Не пазим себе си.Доказано е, че носещите маски пазят хората срещу тях. Маската не те предпазва на 100%. И когато в групата имам 26 деца на 3.5 години-нито маска, нито шлем могат да ме опазят.Всеки ден децата ги обгржваме поради невъзможността им да се хранят сами,да си мият ръцете сами и във всяка дейност сме очи в очи с тях.

125

Анонимен

преди 3 години

Бягаме от пълното затваряне в стремежа си да угоди на власта любимите амбиции на вожда!

124

до 132

преди 3 години

Троловете на БСП умориха достатъчно хора. Време е НСБОП да спре *** фабриките на Нинова за насаждане на недоверие към мерките. Заразените са достатъчно. Наивните в България се поддават лесно на манипулации и конспирации.Да се самосезира Прокуратурата и да търси виновните за насаждане на смут в обществото и за подтикване към масово заразяване с отричане на мерките за превенция!Мангъра да се разследва до дупка!Също и всички последователи начело с вожда им Радев!

123

Анонимен

преди 3 години

Странно, но факт! До преди пандемията от Ковид19 децата ги пускаха в дървени ваканции заради грипна епидемия. Сега при пандемия и по над 9 учители починали само за седмица-децата да ходят на градина и училище и меко казано пълен абсурд.Каква е идеята? Учители нямаше и преди, но сега за последните 2 месеца напуснаха пенсионери, които идваха да работят в детската градина поради липса на кадри.Умориха лекарите-сега е ред на учителите.

122

Анонимен

преди 3 години

До До по-скоро да се отМи нека точно сега да не го пробваме, щото вече изпущихме положението, уйде коня у ряката, та сега е малко късно да пробваме... Трябваше да пробваме това от началото на учебната година, тогава щеше да е ок. Ако сега се действа правилно, намалеят заразените и се стабилизира положението, тогава също ще може да го пробваме.

121

внимание към тролове

преди 3 години

Не се хващайте на троловете, които са платени да внасят смут, разделят хората и счупят дискусията. Тъй като това е тема от обществено, явно има *** тук.