43

Батман

преди 3 години

Тук от коментиращите които са много недоволни 100 процента живеят в панелка или от тези блокове ново строителство което е същата работа. Като сте много недоволни ами постройте си къща бе какво ми ревете.

42

ДртПрч

преди 3 години

До Анонимен 50Няма високи сгради без бетонен скелет, но тези брутални мастодонти са изцяло от бетон - т.нар. "пълзящ кофраж". Много здраво и много зле изолирано. Всичко се чува, а на последните етажи се усеща едно странно полюляване, особено, когато духa вятър.

41

Мисля си

преди 3 години

Живял съм и при Бай Тошо, и сега поравно. Сега е два пъти по-зле, не могат да ме излъжат такива поръчкови статии. За Русия не знам, но когато ходих в Новоросийск през 1994, при Елцин, имаше беднотия. Отивам /пак с кораб/ 2004 г - живеят по-добре от нас. Това са факти, които видях с очите си,а не статии.

40

Анонимен

преди 3 години

Интересно как ли живеят жителите на подобни сгради на Запад?Сигурно са мулти-милиардери....Дори проф. Роджър Скрутън направи филм за бетонните грозотии в Англия и показа как живеят хората, които са останали...И изобщо - това е дело на западни архитекти от началото на 20-ти век. Аман от ваща пропаганда.

39

Анонимен

преди 3 години

..........Панелните блокове издържат 80 години,това стоителен техник ни го каза,а ако се поддържат и повече години.....И така да е, скоро животът на първите строени изтича, ще се събарят масово, а хората ще останат без собственост - с едно голо процентно право на строеж върху мястото. Ако някой иска да строи там, разбира се, но и да се строи ще са нови, скъпи сгради, които малко хора ще могат да закупят. Така масовите дребни собственици ще станат масово наематели по капиталистически модел.

38

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 59Почти всеки небостъргач е базиран на метален скелет.Между другото, има разлика между "сграда, в която е изпозлван бетон" и сграда в стил "брутализъм".Ако не знаеш де.

37

Анонимен

преди 3 години

Посочете ми поне една многоетажна сграда без бетон! Няма такава,просто НЯМА!

36

Анонимен

преди 3 години

Името на стила казва всичко, а има и причина точно в СССР да се утвърди като доминиращ: страна без перспективи за населението си няма нужда от приветлива градска среда.

35

Анонимен

преди 3 години

Сигурно има и американски и западен Брутализъм. А ние трябва да си оправим нашата кочинка.

34

Анонимен

преди 3 години

се е едно живеем у хонгилдоннема нужда

33

Анонимен

преди 3 години

До АнонименПанелните блокове издържат 80 години,това стоителен техник ни го каза,а ако се поддържат и повече години.В Русия стоежите им са със дебели стени,дори и от тухла да са,стените са доста дебели, за разлика от България,и ако покрива се поддържа,издържат стотици години,някога и в България са строили с по-широки стени,но не и през последните години.Стената е трябвало да бъде минимум 60 см. ширина,а дори и повече.

32

Анонимен

преди 3 години

Влезте и вижте в Тубата как и в момента се строят бетонни къщи за дни в западна Европа и Полша,забавят се, ако евентуално искаш и подземен килер,защото копаят и строят килера и тогава полагат бетонната основа,бетона е неизменна част от всички сгради,дори на принтираните къщи,които изливат стените и сградите пак от някаква смес с бетон,пак присъства и бетон!

31

Анонимен

преди 3 години

До 20-30г. ще има огромни проблеми с панелките. В БГ огромната част са строени между 1958г.-80г. Имат живот 40г., с удължаване още 20-тина, това саниране сега е пунта-мара. А проблемът не е само в самата строителна технология, а и как се строяха от трудоваци и виетнамци. И още, след 90г. досега огромна част са празни и не се поддържат, комшийски наводнения през годините, течовете от покривите, в мазетата, неподдържане на общите части... Положението ще стане трагично.

30

Анонимен

преди 3 години

Цъкам минус.

29

Анонимен

преди 3 години

Имаше бездомни.

28

Анонимен

преди 3 години

До АнонименКакво ми натискаш минуси,може и да има богаташи в големите градове,имат и прекрасна архитектура в Русия,но виж предаването "Слово пацена" на Тубата как живеят руснаците в селата и даже в градовете и бездомните и бедните,има и други такива предавания в Тубата,колкото искаш.

27

Анонимен

преди 3 години

Така е, вярно, прави са хората.

26

Анонимен

преди 3 години

До АнонименИзвинявай,но нямаше бездомни хора през соца,това е абсолютен факт,за разлика от сега.

25

Анонимен

преди 3 години

Руснак до руснака мила моя майнольо :)

24

Анонимен

преди 3 години

До 46То щот преди Горбачов всичко беше мед и масло :))) има един виц от съветско време: Вървят си двама руснаци и единия питя другия: И какво? Това ли е комунизма? Стигнахме ли истинския комунизъм? И другия му отговоря: "О, не ще стане още по-лошо" Та вода от извора :)