75

Анонимен

преди 3 години

До баба мараА, забравих.Картофа тази година просто е уникален.Червен картоф ако нещо ти говори.Торя стабилно с естествена тор де.Един комшия гледа животни та взимам от него.Преди садех грах.Ставаше.По едно време започна като лука.Не става и не става и се отказах.Сега май и от лука ще се отказвам.

74

Анонимен

преди 3 години

До БарселонаТова съм го разбрал отдавна.Българина иска да печели от цени, не от продажби.

73

Анонимен

преди 3 години

До баба маралук за 39 ст за кг на външен вид ок а вътре изгнилоНяколко години поред лука ми е с лошо качество.Тази година се зарадвах, че изглеждаше перфектно като го вадех.След няколко дни като започна готвенето с него се видя, че вътре е започнал да гние.Не съм го поливал, а дъждовете тази година бяха оскъдни.Предишни години изгниваше защото по цяло лято валеше, но сега не разбирам защо стана така.Домати, чушки, краставици, боб, тиквички станаха прекрасни.Лука не става и не става.

72

баба мара

преди 3 години

лук за 39 ст за кг на външен вид ок а вътре изгнило картофи 49 ст за кг отвъндобре вътре петно до петно доматите на стаина темп стават на гнили петнаизобщо в българия не може да се говори за качество сиренето е пълно с вода а замесото да не говорим вност от зап Европа и не се знае на колко години е

71

Търговец до 85

преди 3 години

Основна грешка драги, основна грешка! В България оборот няма! Просто хората са оскотели от недоимък, съвсем отделно пък е как да направим паралел с един плод-зеленчук в 6 милионна Барселона и плод зеленчук в 50 000 Русе! Нямаш ли необходимата надценка, директно оттичаш в канала. Аз лично търговец на зарзавати милионер не познавам. Ама земеделски производители мулти милионери има много.

70

Барселона

преди 3 години

До Търговец...Не си прав...и в други държави ги има тези такси но цената на стоката не ти реже главата...Живял съм дъълги години на Запад и такива цени не съм видял...През летният сезон съм купувал краставици за 50 евро цента при 1000 евро заплата...зелка бройката 1 евро...домати 90 до 1,20 евро цента.Првилно беше отбелязал един от коментиращите тук...при нас не се гледа оборота а надценката...

69

Анонимен

преди 3 години

21 сьгласенбих купил зимнината от пьтя дирекно да речем но те след като го продават като от магазина какьв е смисьла,кьде е мойта печалба.Сьщото и млякото.Ще дадат за жьлти стотинки млякото на фирма а за директни по скьп от магазина.Те и затова не надскочиха себе си.

68

Възмутена баба

преди 3 години

Лоши, много лоши търговци такива. Търгаши даже! Дано всички ги затворят, че да си отдъхнем от тях! От улицата насила ни отвличат и принуждават да им купуваме скъпите картофи! Ако ги няма търговците, ще настъпи рай! Вземам си автобусчето и ей къде ми е Смолян - има няма 300 км. Купувам си два килограма, хайде автобусчето обратно и живота е песен. Лоши, много лоши търговци такива!

67

Gorskio

преди 3 години

По веригите картофите са вносни. Какво общо има изкупната цена на БГ картофи с вносните по магазините? В БГ бизнесът се е.бава един друг по цялата верига. Милионери с душа на мишоци...

66

Анонимен

преди 3 години

Кортофите, черешите, доматите, сиренето... Вярва ли някой, че кило сирене е възможно да струва повече от кило месо? Вярва ли някой, че изкупната цена на млякото е 2 лева?При масовите мижави доходи, цените на хранителните стоки са безбожно скъпи...

65

Анонимен

преди 3 години

100% надценка не означава 100% печалба - правете разлика! Сърдете се не на търговците, а на тези дето прокарваха СУПТО и какво ли още не за да оскъпят с данъци и такси, които отнася крайния клиент - нормалният потребител.

64

Анонимен

преди 3 години

Тука май няма мислещи хора - не може картофа от полето до вашия апартамент да е на една и съща цена. Или не сте мислещи хора, или сте неграмотни. Или заблудени комунисти и пролетарии. Някакви утописти.

63

Търговец

преди 3 години

Много, ама много обичам клиента да ми смята моята надценка и да ми дава съвети как да оцелея след данъци, такси, патенти, наеми, тротоарно право, осигуровки, заплати, режийни, разрешителни, измислени глоби и т.н. и т.н. Мога с часове да слушам в захлас мъдрите препоръки. И като го попитам той, съветника, колко плод-зеленчука е имал в живота си, той премигва няколко пъти и се фръцва обидено.

62

Анонимен

преди 3 години

Как по точно от изкупни 25ст. до крайна цена 75ст изчислихте, че са 100% надценка, като това са си 300%

61

Анонимен

преди 3 години

Добре де, производителя ги дава(примерно) 50 стотинки за килограм картофи. Има транспорт, борси, прекупвачи кви ли не, накрая ви идват в голям хипермаркет. Е няма как да бъдат и там за 50 стотинки. Нормално е да достигнат поне 1 лв. за килограм. Ако не ти харесва, палиш колата и отиваш при производителя и купуваш един тон за зимата на 40-50 стотинки за килограм Това е. Всички по веригата до крайния потребител си искат процент, нормално.

60

Анонимен

преди 3 години

До 72Суоер, но българите са масово неспособни и си мислят, че думата кооперация е за селяни и ТКЗС-та.

59

Анонимен

преди 3 години

На картофопроизводителите с картофен акъл кой им пречи да ги продават онлайн? Няма акъл. Прави се една платформа, като десетки ферми за месо, млечни продукти и какво ли не и се продава. АКо нямаш акъл за платформа, продаваш през някакъв сайт в стила на Фармхопинг. Изобщо драмите на потребители и производители не ме интересуват. От години купувам месо, млечни продукти, зеленчуци направо от производител. В магазина купувам неща, които у нас не се произвеждат- качествен пармезан, прошуто и подобни.

58

Анонимен

преди 3 години

Виновни са гражданите, че не настояват за права и свободен пазар. Гледат ме като луд, когато им говоря такива работи. Не се вдигаш, като тормозят търговците на дреб, когато притискат производители, когато има експлоатация, картели на цените и корумпирани институции, а после "държавата много зле уе". Да! Зле е! Зле е, защото Иво Христов е прав.

57

РусенецЪ

преди 3 години

Направили сме си кооперация 10-на човека и на всеки две седмици един от нас прескача до Румъния. На 15-на километра в посока Букурещ румънците правят тържище край пътя. Картофите са вълшебни! Нищо общо с българските тричави картофи. Че са и значително по евтини. Сирене си купуваме от бай Юмер от едно близко село - на 6 лева, ама направено единствено и само от мляко!

56

Анонимен

преди 3 години

Ами направете си един сайт, от където мога да си поръчам два чувала картофи на вашите цени + доставка, бе?