А защо при свободното предприемачесгтво в България не се произвежда нищо, само кръчми и хотели и черноработници за Запада?
Ами така е при свободното предприемач едно. Според изследвания до 95% от новооткритите фирми фалират преди да са навършили три години. Остават най-можещи те и адаптивните. И тук идва грешката на правителството, което хвърля безмозъчно пари да спасява отрасли, в които в близките години потребителското търсене няма да се повиши. Пандемията предизвика съвсем неочаквано потребителско поведение и не трябва да се хвърлят пари към фирми, които са неадаптивни и не полагат никакви усилия да оцелеят.
А авиокомпаниите няма ли да фалират ? Като няма туристи за кво има авиокомпании ? :) И без тва само с парашут става да се возиш на България еар :))) По малко самолети по чист въздух ;) И по малко варненски тираджии :)))
Важното е, че Влади с розовите бузки го махнаха. То не беше СУПТО, нови касови апарати, дране и глоби за дребни нарушения, запечатване на обекти........
На северното черноморие хотелчетата и ресторантите са пълни. Тази година имат повече клиенти. Проблемът е че са отворили с малко персонал и се чака много при пълен ресторант -2ч. за пържени картофи.
До :) 12Алибегов ще отиде да плаче пак и ще му дадат пак.Може и изобщо ДДС-то да им махнат.А колко пари ще им налеят, няма да разбереш.
Престанете да ни занимавате с кръчми. Кои са фалирали, като където и да погледнеш - пълни са до пръсване. В малки градчета може, но не и тези в големите градове.
Тия от заведенията им се носи чалга и продават алкохол на хората. От алкохол полза няма нито пък от чалга.
То пък едни кръчми, хората са навън сред природата, чистия въздух и спортуват и се радват на лятото и да нямаше вирус пак щяха да фалират.
Нема такива маскари - хак им е! Е в петъка ядах една пица. Не знам какви гнусотии са сложили в нея, но е на - вече 4-ти ден не усещам никакъв вкус като ям. Съсипаха ми вкусовите рацептори тия маскари!! Ама утре отивам към Слънчака та дано моренцето (и ***) да ми възвърнат вкуса.
Както казах още май, имам 3 заведения (съдружник съм, имам ИТ компания по професия). Вложихме много в онлайн бизнеса си и не можехме да смогнем. В пъти повече клиенти от преди. До ден днешен е така. Адаптирахме се към ситуацията, докато други викаха неволята. Много взеха нашия пример, разбира се. Излишните търгаши залязоха, което покачва качеството в бранша.
Обиколил съм цяла Европа,а преди години и бившето СССР.Такова чудо като нашето нема никъде,кръчма до кръчма,дискотеки,барове с консумация и без консумация.Не може да се друсаш цяла вечер в дискотеките и да се нафиркваш до безсъзнание,а на другия ден да си работоспособен,а и на всичкото отгоре да имаш нахалството да ревеш на шефа: Шефе-е-е-е,пари нема,заплата ми малка и не ми стига за нищо!Ай сиктир стези заведения!10-15,максимум 20 % от сегашните да останат,пак са много!
Коронакризата удари сериозно ресторантьорите, всяка трета кръчма е затворена