66

Анонимен

преди 3 години

Забавна статия, затова я пускат в неделя...........Прогнозата ми -до 2 месеца -35 %, до 6 месеца -50 %

65

Аз

преди 3 години

Народа става все по-богат и богат. Нормално е ценитв да вървят нагоре. Щом има кучувачи, ценита са си ОКЕЙ!!!

64

Anonimen

преди 3 години

Да, но и в германия се говори за скрит балон, поне в големите градове. На места цените са скочили двойно и тройно в сравнение с 2010 г., За много обикновени хора жилищата са станали доста скъпи...А москва имали много високи доходи (сравнени с други руски градове), но и цените били съответно западни... Заради големия наплив имали обаче още "московско жителство" като при нас едно време. (Поне така ми разказаха преди години). И голямо драпане, докато се сдобиеш с жителство

63

Аз съм архитект

преди 3 години

И подкрепям коментара направен от строителният инженер. Реалната цена на квадратен метър в София е около 60 до 80 евро. Продавайте си сега апартаментите за 10-15 хиляди евро, защото след 6 месеца наистина цените на апартамент ще са по 2-3 хиляди евро.

62

Сатира

преди 3 години

Цените на имотите у нас наистина са си доста стабилни. Вече подгонихме тези в Западна Европа. Аман от алчни брокери и изнудвачи

61

Анонимен

преди 3 години

Икономиката е отсякла: в почти целия свят едно средно голямо жилище да се изплаща 20 години с 1/3 от средното брутно възнаграждение на страната !Така е било,така и ше бъде !

60

Анонимен

преди 3 години

Абе ,вижте цените на имотите на Запад и в Петербург и Москва !Кво ми коментирате разни хипотези без претенции за аналитичност.Естествено ,че си има пикове и спадове,естествено,че цените са релевантни на много икономически условия,но крайния резултат е винаги имота е реципрочен на стандарта! Ако паднат имотите,ще ви паднат и доходите! И обратно ! Забравете,че при това икономическо статукво ще си купите апартамент 80кв за 20 хил лева.Ако не ми вярвате пък,стойте под наем и чакайте....

59

Анонимен

преди 3 години

извинете за грешката при набиране

58

Анонимен

преди 3 години

грипът Ковид 19 ще мине и замине и друг ще дойде.но имотът остава за деца.внузи и правнузи.един апартамент от 60 кв.м.в Германия е 220 000 евро.една къща с двор 500кв.м.е над 600 000 евро.

57

Анонимен

преди 3 години

Сигурно дори ще скочат 2-3 пъти. Просто след това световно раздаване на пари няма как да се избегне една супер инфлация.

56

May be

преди 3 години

При предишната криза, която започна 2008г, при нас нещата се отрази ха 2009г, с около година закъснение. В момента в САЩ има двуцифрен спад на Бвп и безработица 60млн, което е много по тежко спряно 2008г. Хайде сега сами си отговорете след няколко месеца как ще го усети Европа и ние. Много ще е тежко, а за имотите вече и на малките деца им е ясно, че няма как да не де обезценят, те да свързани със състоянието на цялата икономика. Има пари хората купуват, няма пари не купуват.

55

May be

преди 3 години

Do RazocharovanГосподине, за да не се разочарова те и за да сте по информиран и съответно богат прочетете малко в нета за цикли в цените на имотите, за кризи и как цените се сриват за определен период от време, вижте има и статистика за цените на имотите за доста години назад. Обърнете внимание 2009-2013 какво се случи с цените. След това ще си отговорите на много въпроси, пък може и имот да си купите в подходящ момент, а не когато е на най високата си стойност.

54

Мяу

преди 3 години

Давам 800 евро на квадрат в София в момента макс - очаквам оферти. Догодина по това време офертата няма да важи така че побързайте.

53

Коки

преди 3 години

За жилища на добри локации в София винаги ще има търсене, но стотиците блокчета по кварталите вади, ливади, долини и "само на 12 минути от центъра" ще има застой.Икономическата рецесия тепърва предстои. Демографският спад е факт, а не привличаме и особено много чужденци, които да наемат/купуват имоти тук.

52

Дедо

преди 3 години

...Я сложете и гаражи (22-26 кв.м),тип клетка,от 20 000 евро,до затворени гаражи от 30 000 в нови сгради и пак си направете сметката

51

Мяу

преди 3 години

А ковид кризата като удари банките дали ще отпуска ипотечни кредити на щяло и нещяло? Дали няма да вдигне и лихвите на вече взетите такива? А хората останали без работа дали няма ще могат да ги плащат?

50

Дедо

преди 3 години

С всите разрешителни,канализация,изгребване на земна маса,отпадъци,тръби и т.н. излиза между 350-600 Е. в зависимост от използваните материал - среден до висок клас сграда!А сега сметнете цени от МИНИМУМ 750 евро до 2-3-4000 евра !

49

Anonimen

преди 3 години

А иначе наистина ме интересува как се движат цените в момента и има ли реален спад, също и каква е реалната цена за строеж до ключ (на строителя). То на такива статии от брокери е ясно, че не може да се вярва. Ако може някой да сподели реални данни.

48

Шш

преди 3 години

Момичето така и не в разбрало горкото, че кризата едва сега започва. Икономистите предсказват по 10 процента спад на световната икономика, тоя сънува тройно увеличение на продажбите.

47

Анонимен

преди 3 години

Твърде много са построените и непродадени нови сгради, финансирани с банкови кредити. Цените са фиксирани от банките на техни свръх очаквания. Фирмата не ги пуска за по-малко, защото има условия от банките. Цените на старите апартаменти пък се ръководят от тия на новите в същия квартал. Става скачени съдове, които надуват жесток балон, който рано или късно ще гръмне и ще завлече доста хора. Банкерите да спрат с лакомията и да изчисляват на база реални данни, а не на база прогнози. И да свалят ли