71

До Хр. Христов от 76

преди 4 години

Ако бяха заслужили, нямаше да ги споменавам.От онова, което знам от близки хора от предишните две поколения, правя извода, че може би наистина е имало някакви квоти по населени места - колко "неблагонадеждни" да бъда ликвидирани.Също така правя извода, че някои са си разчиствали лични сметки и дребнави междуличностни отношения.Няма да спомена име и населено място, но твърде много коментари чух в детството си за един местен пройдоха, който се изхитрил да стане партизанин в началото на септември

70

Анонимен

преди 4 години

До Христо Христов 65Кой приватизира тези мелници?Не се заяждам, само питам, защото не знам. Имам неприятното чувство, че основните поразии ги направиха потомците на тези, които 45 г. третираха България като своя частна собственост. След 1989 г. едни си останах червени, други станаха сини, но същината си остана - стани да седна, просто взеха собствеността на хората и се развилняха. Един милион членове на БКП (2 вида - наивници и нагаждачи) бяха само за парлама, че уж управлява голяма партия.

69

Анонимен

преди 4 години

До Христо ХристовЗа съжаление имам комунисти в родата. И мога да ти кажа, че лъжецът си ти. В семейството ми имаме син на белогвардеец който се жени за дъщеря на политическа активистка на бкп. Няма да ти казвам, какъв срам е било за всички и какви етикети са им лепели. Та какво остава за "буржоазния" индустриалец ??? Също така, ще избегна роднински връзки за да не занимавам близката ми рода с форумни простотии.

68

До Христо Христов

преди 4 години

Турция остава неутрална до февруари 1945. Въоръжението им е сравнително старо на фона на българското.Политиката на Иньоню (президента им) е да държи страната далеч от война, все пак освен балканските и ПСВ водят война с Гърция, както и гражданска война.Армията ни нараства главоломно спрямо турксата. През 1938ма имаме 100 000 човека срещу близо 200 000. През 41ва нарастват до 230 000 а до 44та цялата войска наброява 450 000. Кажи ми сега как турците ни окупират, като самите те искат мир.

67

До До До 47 и 57

преди 4 години

Благодаря за инфото.Само един факт е достатъчен - обществена поръчка за 8 милиарда.По-нататък няма смисъл да коментираме. Ще се изпотрепят помежду си. По-важното в случая е това какво ще е качеството на изпълнението на тази поръчка.Казвам това, защото имам пред очите си един много по-скромен пример - обществени поръчки за ремонт на тротоари. Така ги ремонтираха, че ми е трудно да изброя съкварталците, които получиха по-леки или по-тежки травми от внезапно хлътващи плочки.

66

Щерю

преди 4 години

Вярно е! Но защо после зароби освободените - също е добър въпрос...

65

Анонимен

преди 4 години

До Христо ХристовДе да беше така.Аз не съм този, но когото отговаряш, но имам близки семейства, някои от членовете на които са били отведени без обяснение през септември и през октомври 1944 г. Не са се върнали, не са дадени обяснения. Впоследствие се оказало, че са осъдени от т.нар. Народен съд.Единственото им провинение е било, че са заможни - не свръхбогати, и са с висше образование.След възражения на близките се оказало ,че са вече разстреляни, после осъдени. С политикане са се занимавали

64

Анонимен

преди 4 години

Освободиха ги от една окупация,за да ги окупират те.Другарят Путин какво ще каже за една салфетка разменяна между Сталин и Чърчил...

63

Анонимен

преди 4 години

Безспорно съветският народ пое основното бреме в борбата с нацизма. Освен загиналите по бойните полета варвареите-нацисти избиха и изгориха живи над 17 000 000 мирни жители - деца, жени и старци - основно руси, белоруси и малоруси.

62

Крим не е руски

преди 4 години

аз знам от дядо ми че Червената армия само грабила ,убивала и мародерствала над източна Европа

61

Morski

преди 4 години

И окупира България! Въпреки, че свое съвещание от 4 септември, правителството на Царство България решава на 6 септември да се обяви война на Нацистка Германия ,Съветска Русия изпреварвайки ни обявява на нас война на 5 септтември (добре информирани от свои шпиони- бг генерали) !Всъщност са бързали да ни окупират !Такива шпиони генерали си имаме и сега у нас!!!

60

До Христо Христов

преди 4 години

Хубаво е ,че имате Тулан. Хубаво е, че мелниците на Хаджипетрови са успяли да запазят името си. Но идеята е, че собствениците на такива предприятия биват натикани в ъгъла като общаци от новата за времето си власт и нерядко бизнесът им бива разсипан. Не дадохте примери с отношението на властта към тези хора. Пределно ясно е, че обикновеният човек ще има друго отношение. Но това е като да сравняваш руската държава с руският народ. Две много различни неща, едното от които близко другото носещо беди

59

До До 47 и 57

преди 4 години

Цялата работа е, че ще има обществена поръчка за 8 милиарда и се възползват от семейните проблеми на Златанов за да я присвоят в полза на Пеевски.Шайка адвокати които му уреждат проблемите, правят опит да я присвоят. Даже се намесва името на братът на вътрешния министър, че е шофьор на Петьо Петров. Ровете ровете и точете зъби хора, че бойко,пеевчо и сие мажат с новини за коронавируси и червени армии.Докато крадат чужди фирми.

58

До До 47 и 57

преди 4 години

Медиапуул и дневник и антикорупционния фонд. Не съм фен на дневник и на нпо-тата щото често са ***,но след пуча над Божков и компроматите които изнесе и поименните показания на Златанов(има видео) ме навеждат да мисля, че са истина. Става въпрос за Петьо Петров.Принуждават И.Златанов да предаде бизнеса си като му окажат "помощ" да си уреди семейните проблеми със сина си.На Петьо Еврото жена му организира протести в подкрепа на Гешев а брат му е прокурор в дело срещу Прокопиев,Дянков,Трайков.

57

Анонимен

преди 4 години

До Христо ХристовКои индустриалци са били уважавани ? Аз мога да се сетя за инж. Пренеров който е основал Тулан, на който му казват, че фабриката му не струва пред съветските заводи. Същия който прави по-добро радио което няма нищо общо с модерния за времето си Блаупункт. Тоя човечец, който нацистите го обвиняват, че е евреин за да се оттърват от бизнеса му по подобие на едни други социалисти които ламтят и до днес. Дай имена като знаеш кой бил уважаван.

56

Анонимен

преди 4 години

На кой му пука че Европа отивалана кино те сами наблъскаха китайци и всякакви други там и ги поиха.

55

Митко

преди 4 години

Кого ще лъже другарят Путин? СССР не е освободил никого, а зароби цяла източна Европа. Ако искаше да освободи само страните, щяха да спрат преди границите на Германия и да се изтеглят от окупираните територии, което стана чак след разпада на СоциализЪма. Променят историята както си искат всякакви КГБ дейци. А от нас се очаква ръкопляскане и преклонение... Да не говорим за 60000 жертвани български войници за да бъде съдена България след това - пак благодарение на "братската" политика на СССР...

54

До 47 и 57

преди 4 години

От това, което прочетох в статиите, качени в мрежата излиза, че синът Златанов е изнудвал баща си.Къде да намеря тази днешна статия, която ти споменаваш, за да разбера за чии деца-приватизатори става въпрос?

53

Анонимен

преди 4 години

Европа отива на кино ако не сте обьрнали внимание щото сте много умни.Положение в Америка сьщо не е розово а вие се правите на големи философи историци.Смешно ми става.

52

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 50Приказваш като чужденец. На първо време не сме свободни, виж чии синчета са на власт. Виж статията която посочих. Черепа и Василев немалко компромати пуснаха за бившите комунисти и мутри. А относно украинците, сегашният им премиер е протеже,бил е директор на компания на Ринат Ахметов, който лобира за Янукович и миналото му е толкова чисто колкото на Черепа и другите сикаджии и прочие папплач изродена от комунизма.