33

НАТОвец Евроатлантик

преди 3 години

Важното е, че сме в НАТО и Турция ни пази! Може армия да нямаме, а младежите ни да са с татуировки, обеци и пристрастени към хомопорно наркоманчета, но това е маловажно! НАТО ни пази! Турция ни защитава! Ура, братя!

32

Няма лошо?!

преди 3 години

Всички които влизат да се молят го правят наколеничили,а отгоре на главният купол,Исус ще ги гледа с благия си божествен поглед и това ще бъде най великото постижение на християнството от самото му възникване та до ден днешен!Какво лошо мюсюлмани да се молят в най великата и най стара църква на земята пред образът на Исус Христос!Оставете божиите дела на Бог,а човешките на управленците на двете държави!Не търсете поводи само да се драчим със съседите си!! А има и други християни наоколо,ГЪРЦИ?!

31

Jj

преди 3 години

Диваци,небразовани , хубавото е че е само временно докато този психопат е на власт , провокация с историята и името София

30

Тези хора не учат ли

преди 3 години

или им я преподават като на нас през 45-те години?Не знаят ли колко пъти е ставало въпрос да разделят Турция на няколко държави или да направят Истанбул не-турски град с особен международен статус и да възстановят името му - Константинопол?И всеки път един от основните аргументи е църквата "Св.София" - да бъде тя отново християнски храм.Защо бай Ердо дърпа Дявола за опашката? Разкъсат ли Турция на малки държави, и ние ще патим, няма кой да спира пълчищата "бежанци" от югоизток.

29

Видяха,че с

преди 3 години

Турция можем да мелим брашно и да сме добре и от двете страни на Босфорът и Азиатския отдел пак почна да ръчка и да пуска голи въдички за наивни политици от властта!Ха изчакайте да я превърнат,па тогава коментирайте глупости и може би!

28

Юнак пак се снишава

преди 3 години

След украинския шамар - разделянето на българския район в Украйна следва и Истанбулски шамар. Не е приятно българите да гледат Юнак как се снишава. Затова по-добре пишете нещо там за кирилицата, за цар Самуил, за корона вируса, за сушата, за Мавзолеите на княз Александър Батенберг и Георги Димитров, за паметниците на Христофор Колумб и Иван Конев, за лошите Васил, Цветан Първи и Цветан Втори, и за още по-лошия дрон

27

Анонимен

преди 3 години

Сигурно не им стига мястото да се молят щото синята джамия е на метри от нея. Тези решения са си чисто политически и нямат нищо общо нито с религията нито с вярата в Бога.

26

Анонимен

преди 3 години

Не знам дали някой от коментиращите е ходил в Айа София? Ататюрк я превръща в музея, за да може учените да свалят мазилката от стените (и то не от всички), за да бъдат проучени уникалните стенописи и мозайки от 5-6 век н.е. В джамиите са забранено наличието на всякакви реалистични рисунки-на човешко тяло или други. Първата работа на османските завоеватели е била да измажат стените от горе до долу, включително и подовете. Явно султан Ердоган ще направи сега същото.

25

Kubilay

преди 3 години

В България има /е имало/ над 2000 джамии. Баща ми помни родния си град в Делиормана целият в минарета. Сега там има една действаща джамия. Всичко останало е съборено, превърнато в обор или кръчма. В Гърция постоянно има провокации с техни знамена по минаретата на вече недействащи джамии. Не подкрепям действията на Ердоан, но това е реакция - каквото повикало, такова се обадило. На Гьокчеада както се чува езана, така и камбаните в неделя. Отидете и вижте.

24

Анонимен

преди 3 години

Те и малките момченца така. Като стане напечено и се крият зад фустата на мама.

23

НЕКОЙ

преди 3 години

Тук инфото е малко странно. След завладяване на Константинопол църквата е превърната в джамия. Днес тя е музей. Това значи, че Турция иска отново да я върне като действаща джамия.

22

Анонимен

преди 3 години

Турция ще бъде изключена от ЮНЕСКО. Там няма място за ислямисти, които унищожават културно наследство, взривяват статуи и т.н. яНашата реакция трябва да се изрази в промяна на статута на всички джамии в България, които са построени върху основата на християнски храмове.

21

Бау

преди 3 години

принципно си е тяхна работа, но да сменят името ... "Света София" не става за джамия.

20

Доказателство,че

преди 3 години

Тур чалята не са се променили изобщо през вековете - нагли и цинични до безбожие !

19

аа

преди 3 години

Турците са цивилизован народ - факт е, че сами се превърнаха от Османска импрерия в Република. И Турция през всичките години от Ататюрк насам бпха с все по нарастваща икономика. Но от няколко години са в криза. И когато една държава е в криза, на първа позиция изкачат популистките идеи. Превръщането на един музей в действащ религиозен обект е популизъм на Ердоган. И с него той няма да спечели интелигенцията. Но тези които жевеят по планините - те ще са доволни.

18

мак

преди 3 години

Първоначално не беше ли църква? Ако е така, действията на тайпи са ясни. А това, че България засега не може да реагира, не е така. Бг политиците ще кротуват като мишки, за какво са им главоболията. Кога ще реагират, чак когато стане джамия?

17

историческа смешка

преди 3 години

Турчина се бие в гърдите какъв строител бил докато пребоядисва християнски сгради.

16

SS до [#13] Kubilay

преди 3 години

SS до [#13] KubilayИма си простичко решение: появява се кратко и много ясно дружеско пан-славянско послание: А сте барнали Света София а сме ви омели всичките минарета. Ако искате и барабар с ходжите. Е, няма да се взривят, няма и да са обори, но спокойно може да се ползват, напр. за вятърни генератори... В Гърция минарета няма има в онея там западналите балкани, но там са неуправляеми и няма да се включат в дружеското послание. Но Гърция ще е първа

15

Тонката

преди 3 години

Ще чакате, нямате какво друго да правите. И армия нямате, и политици нямате. Скоро и вас си ще нямате:):):)

14

Джедай Мастър

преди 3 години

До KubilayАко турците претендират, че са цивилизован народ, не биха го направили. Виж, ако са азиатска сатрапия която използва религиозен фундаментализъм, за да контролира масите като Русия, тогава, да - могат да си правят каквото си искат.