30

баба мара

преди 3 години

вървим към присвояване на бизнеси от хората относно държавните бензиностанциизащо не запишат никаква приватизация в следващите 50 години

29

Анонимен

преди 3 години

Нека има частно, нека има и държавно. Така държавата ще регулира икономиката. Вземете за пример Япония. Само най-откачените бивши седесари и настоящи костовисти са против намесата на държавата в икономиката.

28

Виждащ

преди 3 години

Партиен е, защото генералите и агентите от ДС са разпределени Във Всички Партии. Абсолютно. Така си делкат нещата без много да се трепят. Споразумяват се цивилизовано. НА НАШ ГРЪБ.

27

икономист

преди 3 години

Пазарът, ако няма нужда от ниско квалифицирана работна ръка, държавата няма как да го задължи да наема такива хора. Ако пък се създадат държавни предприятия, в които такива хора да работят, те ще работят на загуба и в крайна сметка, цената ще бъде платена от останалата част от обществото. Но в крайна сметка, ако естествената норма на безработица, продължи да се увеличава, все трябва да се направи нещо, и то ще бъде насочено към замяна на пазарната система с планова. Нищи друго не върши работа.

26

Totenkopf

преди 3 години

Откъде я намерихте, тази хухавела?

25

Хихи

преди 3 години

С държавен капитализъм е по-ефективно за крадене. Вместо да изнудваш частниците, от държавното е най-лесно. Куче влачи, диря няма.

24

Е да де

преди 3 години

НЕ Е ДЪРЖАВЕН, А ПАРТИЕН КАПИТАЛИЗЪМ. И НИЙ СМЕ ДАЛИ НЕЩО НА СВЕТА.

23

Човек9

преди 3 години

Държавен капитализъм плюс Париен капитализъм плюс ДС капитализъм води до много вожд , но малко индианец. И последният е напълно одран.

22

икономист

преди 3 години

До 42Голяма глупост си написал, защото капитализмът няма как да е либерален. Няма как да има "мързеливи тъмни кресльовци" в условията на капитализъм. Такива умират от глад, без никой да им обърне внимание, защото в САЩ няма социална система. Държавен капитализъм не може да съществува, защото прекомерната намеса на държавата в свободния пазар, води до неговото изкривяване. Какво ще направи държавата, за да няма безработни "мързеливи кресльовци", ще им намери работа? А кой ще им п-ща заплати?

21

Прост

преди 3 години

При тотален контрол на държавните служби естествено, че се развива държавен капитализъм. Шепа хора управляват основната икономическа активност и прибират печалбата. На кого харесва този модел не е ясно. Шепата печеливши го харесват и развиват. Това е неокомунизъм

20

Е б а ч си е Тошо

преди 3 години

До Анонимен 9Бойко си е напрво незаконен син на Бай Тоши. Дай да не се залъгваме.

19

Анонимен

преди 3 години

Държавата може да бъде равнопоставен играч в което няма нищо лошо.-----------държавата трябва да бъде като неподкупен немски футболен съдия. не трябва да играе на терена , а да наблюдава отстрани играта и да следи спазват ли се правила и закони .

18

42

преди 3 години

Това е бъдещето и вече настояще. Държавният капитализъм не е идеология, а само прагматичен начин за засилване на държавността. Така че не сравнявайте с комунизма, смешно е и нелепо.Проблемът на частния капитализъм се видя в дивашкия период на глобализация отслабва държавността на страните, които поддържат този модел. Красноречив факт са и последните викове на мързеливите тъмни кресльовци от САЩ, които бяха създадени също от частния либерален капитализъм.

17

Анонимен

преди 3 години

Венесуела също мина на държавен капитализъм , резултата е 250 000 % инфлация. един хляб струва два туристически сака боливари .

16

Бай Ганю

преди 3 години

До 1 АнонименАми наведи се тогава за един хубав капиталистически шут

15

Анонимен

преди 3 години

Държавна сигурност начело със съвета на генералите управлява България вече 70г.

14

Анонимен

преди 3 години

Комуниста Борисов може да бъде спрян само от капиталистите от БСП и президента Радев

13

Анонимен

преди 3 години

БСП се изчерпа като идея и затова кукловодите създадоха нова лява партия наречена ГЕРБ.В България реални никога не имало истинска дясна партия и реална опозиция. Има само контролирана опозиция и си играят театър.

12

ss

преди 3 години

По добре държавен отколкото частен капитализъм ! Всички видяхме какво стана 90та година когато даваха куфарчетата с пари да се прави частен бизнес ! Още ги арестуват наред !

11

Анонимен

преди 3 години

Долу комунизма, всеки който мисли че комунизма е нещо добро е болен мозък.