45

Анонимен

преди 4 години

Здравейте роби на комунизма! Защо ли, ами вижте заглавието и ще ви подскажа - как беше преди 89г.?@24 липсва ти образование а може би малко интелигентност, за да разбереш, че като излезеш от Гърция ще ти хванат дедовия, докато винаги се връщаш (къде?) - в България бе и винаги могат да ти взимат паричките! Мисленето не е силна черта за някои българи!

44

Юрист

преди 4 години

Събираемостта е задължителна. Даже всеки трябва да има официален имейл за кореспонденция с държавата, който да дава в общината. Оттам всички институции да ти пращат всичко по имейла, вкл. глоби, данъци, сметки и тн.В КАТ не трябва да се стъпва - по-лесно за тях, по-лесно за нас. Всичко да е електронно.Ще осъдят МВР много сериозно, защото се нарушава свободата за движение на хора, прогласена от ДЕС и ДФЕС (учредителните договори на ЕС). Вече има такива съдебни дела.

43

Шофера

преди 4 години

Ако караш редовно е почти невъзможно да не са те хванали някъде с тия хиляди камери. Обаче никой не те информира за това, че имаш фиш. Твърдо съм за предложението, но смятам, че по този начин удрят само по-заможните хора, които имат възможност да пътуват. А за останалите трябва да си оправят системите за известяване, иначе какво - ако не пътуваш в чужбина трябва да опреш до някаква държавна услуга за да си събере държавата парите ли? Тъпо е.

42

Т.Шак

преди 4 години

До НекъфВ Германия кога разбираш, че си глобен? Сигурно получаваш честитка по пощата, а тук даже не знаеш, че си глобен.... докато не отидеш на границата, например.

41

Анонимен

преди 4 години

Мда, спирането на границата противоречи на основен принцип на ЕС за свободно движение на хора, стоки и капитали. Ще ни пляскат, ако го въяефем и бързо-бързо ще го махнем.Трябва по-умно да го измислят, но са леко лимитирани на горния етаж.

40

Анонимен

преди 4 години

Бедна ми е фантазията Европейската Комисия какви глоби ще ни набумка заради тази недомислица! Калинките от ГЕРБ за пореден път доказаха, че нямат мозък.

39

Анонимен

преди 4 години

И на министри, които ни взимат парите, които ние не искаме да им ги даваме също да се забрани да напускат страната за дa не се укрият. Болшевиците от ГРОБ/ИДИЛ тръгнаха на джихад срещу народа

38

Некъф

преди 4 години

В Германия вкарват в затвора за неплатени глоби. Да не би там да са по малко демократи от нас. Знаем много добре кое малцинство ще засегне тази мярка и за това ревът против нея.

37

анонимен

преди 4 години

Я , пробвай в Англия да не си платиш глобата , да видиш какво ще ти се случи !

36

Ф.Е. Джержински

преди 4 години

И по байтошово време граничарите с калащниците не ни позволяваха да дапускаме страната. Държавни бинизиностанзии, забрани за излизане от държавата....Комунизма бавно и настъпателно се връща Плачете деца !

35

българин

преди 4 години

Браво , страхотно начинание !! Изненада.за всички тарикати и мушмороци ! Плащаш , иначе -обратно ! А , на господина Камен Донев ще му кажа , че това не е нарушение на човешки права , лъже !

34

До ГБР

преди 4 години

В този сайт са САМО ВРЪЧЕНИТЕ. Кел файда от тях. Хайде ти вземи първо да прочетеш, пък тогава да поучаваш!

33

Т.Шак

преди 4 години

В сайта на МВР има къде да си провериш глобите по ЕГН и на СУМПС. Проблемът е, че тпнарите ти качват информацията в сайта само при вече връчена глоба. За чий онуй им е тази система тогава! На мен ако ми връчат, глобата, няма да имам нужда да си проверявам дали имам нарушения в сайта им. Пълни некадърници работят в МВР. Щом е да ти направят живота труден обаче, нямат равни.

32

Какво ли не мислят..

преди 4 години

Какво ли не измислят само и само да ни спрат да ходим на море в чужбина и да напълнят мутроморието... О.раха цялото ни крайбрежие, съсипват природата с която държавата едно време се отличаваше , гониха бг. туриста защото защото им трябва пияни чужденци които да ограбват, а сега...14 дни карантиниране, неплатени глоби, ваучери за ***.ианите плажове, ниско ДДС...гръмнете се!

31

до 30

преди 4 години

Казват им, но само ги уведомяват! Ако желае ще плати, ако не - когато пожелае!

30

65

преди 4 години

Който иска да пътува и да се чувства като гражданин на света,да си плати предварително.Почивките в др.дэржави се планират седмици,месец преди това.А който е забравил,ще плати на границата без да мрънка.Мисля ,че с тези мерки за като звънче в ушите на неплатилите.А докато има Андрешковци не е добре.Който няма пари да пътува и преди и сега в кризата си седи тук,и пак ще си плаща.Приятен ден

29

DJO

преди 4 години

Съгласен съм за предложението но тук идва въпросът, автомобилите с чужда регистрация плащат ли изобщо някакви глоби. Много пъти съм засичал как румънски, турски и коли с регистрации от ЕС минават през радар с бясна скорост и к'во на границата няма кой какво да им каже

28

до 23

преди 4 години

Защото другите казват, че са вътрешна граница и не са длъжни да работят на 100% и затрудняват гражданите!

27

Т.Шак

преди 4 години

А МВР защо не си прави труда да съобщава на нарушителите, че са глобени.Миналата година си сменях личната карта и чак на гишето ми връчиха някакъв документ, че съм имал неплатена глоба. Не казват каква.Отидох в КАТ - била ме засякла някъде мобилна камера, че съм карал със 101 км/ч при разрешени 90. Ами добре - халал да са им 37 лева, ама защо го разбирам случайно 1 г след нарушението. Имат ми адреса, мейла и телефона. Поне СМС да бяха пратили, да знам, че съм сгрешил! Аз да не съм Баба Ванга!

26

до 17

преди 4 години

Това ги питах веднъж - дали в системата отива информация от плащането в банката и да отпадне. Казаха ми да си пазя бележката от банката, защото ставали и грешки в системата. Та, когато платиш на гишето, постави ордер ли е, как го наричат там, в плика при застраховката и техническия преглед и го пази! Всъщност, фиша бе за изгоряла къса светлина. Но понеже глобата била 30, ми писаха без включени фарове - 20. Разбирам ги - трябва да работят нещо. В отчетите им го казват - админстрн. накз. Дейност!