118

Lan

преди 4 години

Има и други...:) още по-интересни! Квоти в университетите, защита от уволнение...от кога сексуалността ти гарантира място в университета или пък, ако си некадърен, да останеш на работа?! Как не са се сетили задължителен представител в местните и държавни парламенти :), голям пропуск!

117

Lan

преди 4 години

123, това не означава, че трябва да се омаловажава това събитие като демонстрация, в основата си то е такова!Не търпя и това разделение на омразата - по-високите наказания ако пребия/убия някого заради сексуалността му...това е безумно, престъплението е еднакво по тежест! Или пък ограничаване на моята свобода на словото, щото видиш ли било "език на омразата". Ами дай да се лъжем тогава...

116

Lan

преди 4 години

120, я не разбираш :)! Наистина - приемам чисто човешките им искания - правото им да бъдат нормални граждани, да не биват обиждани, унижавани, лишавани от работа, квартира, учение, придвижване и т.н. Но не търпя безумни искания - право на брак, право на деца (самата природа е решила друго), право на техни лектори да преподават в училища и детски градини, техни брошури да се разпространяват сред подрастващи без одобрението на МОН и други подобни все "по-интересни" права.

115

>

преди 4 години

До Lan"на страницата на общността им"Това казва доста нали? Аз не съм казвал, че не са искали нищо. Аз казах, че общо взето най-фундаменталните им цели са постигнати и също така казах, че останалите им цели не се гонят с прайдове, поради което и те не използват самите събития в този дух. Това какво пише на страницата им няма много влияние какво се случва на прайда.

114

>

преди 4 години

До Lan"Сексуалността никой не може да промени, но приемането за нормално и естествено е обществено решение и то на мнозинството."Не съм сигурен това какво от това което казах адресира. Така общо мога само да повторя, че решението на мнозинството се фиксира с "обществен договор" обикновено под формата на закон. Аз разбирам, че това е което каза с това, че би искала да живееш в Унгария, защото там обществото явно се е съгласило, тези хора да бъдат третирани"различно". Моята цел беше друга :)

113

Lan

преди 4 години

118,:) както казах не си купонясват само, няма защо пак да се лъжем. Купонът не ми пречи, на нашите даже няма откровени грозни гледки както има на някои други. Пречат ми безумните искания :) и преди пак да опонираш, направи си труда да проучиш, преди предния прайд имаше официално на страницата на общността им точно какви искания застъпват с този прайд.

112

>

преди 4 години

До Lan"Негативни чувства имаме постоянно" Тук ставаше дума за това, че или си толерантна към тия движения, или не си. Някак си не става хем да твърдиш, че си толерантна, хем, че не ги понасяш. Поне на мен не ми се връзва. Под толерантност не се има предвид "търпя ги някак си", а "приемам ги (минимум неутрално)". Това което описваш със съседите е "търпя". Толерантност е нещо малко по-различно. Клони повече към "разбирам ги". :)

111

Lan

преди 4 години

Сексуалността никой не може да промени, но приемането за нормално и естествено е обществено решение и то на мнозинството. Независимо дали пречи или не на някого...

110

>

преди 4 години

До LanОтново ще кажа, излъчваш противоречиви сигнали: не храниш негативни чувста към никого и не търсиш сметка кой с кого си ляга, но не можеш да понасяш "единици" "откровено да извращават" обществото. Все още не съм наясно как това че има прайд "извращава" обществото. Някакви хора в цветни дрешки и с музика си купонясват. Биг дийл.

109

>

преди 4 години

До LanВече стана дума за това: твоите права свършват там където започват правата на другия. Не можеш едностранно да определяш къде завършват товите права, иначе никога нямаше да има съгласие. Затова обикновено въпроси от личната сфера не могат да са генератор на граници. Нямаш право да определяш на хората какви да са в личната си сфера, така както и те нямат право да ти определят ти каква да си. Те не атакуват твоята сексуалност, ти не атакуваш тяхната. Наистина е просто :)

108

Lan

преди 4 години

Чакай малко бре, негативни чувства към другите имаме постоянно! :) На съседа не понасям вонята, на другия как паркира ***, на третия как си хвърля фасовете насред паркинга и т.н. тези хора ми пречат много повече от това, че ме е гнус като си помисля как двама еднополови правят секс. Ами не си го мисля и това е! След това те са просто хора...всичките.

107

Lan

преди 4 години

Стига да не ми е направил нещо лично на мен, аз нямам негативни чувства към никого, с кого си ляга, как се облича или пък дали нощно време е жена, това за мен няма значение. Не виждам защо все се връщаш на междуличностните отношения. Коментираме ЗАКОНОВО решение в Унгария.

106

Lan

преди 4 години

:) Ти одеве добре го формулира - искам права за всички, стига тези права да не ограничават моите права! Не понасям омразата и насилието под всякаква форма. Но не понасям и откровеното извращаване на обществото с цел да са доволни единици от него.

105

Lan

преди 4 години

111, свестни хора има навсякъде, обаче безумни искания от гей-общността също има, притискането тези искания да се въведат като "права" законово го има. Не вярвам, че човек, занимаващ се активно с право, си няма идея за това.

104

>

преди 4 години

До LanИзлъчваш противоречиви сигнали. От една страна даваш сигнали, че намираш толерантността за нещо добро, от друга, че едвам сдържаш негативни чувства към "другите". Греша ли или има нещо такова?

103

>

преди 4 години

До LanВсъщност точно зашото не съм никак млад съм разбрал, че ценността на хората е в това колко са полезни за обществото и какви са по характер, а не в това с кой си лягат. Понякога си мисля, че в днешно време доста младите хора са по-тесногръди и нетолератни отпреди, но все пак се обнадеждавам, че повечето не са. Аз моите деца вече съм ги възпитал а те вече възпитават техните. Тяхна е отговрността да ги насочат, ако смятат, че им се поднася грешна информация.

102

Lan

преди 4 години

106, нашето общество БЕШЕ много толерантно, беше! Това, че сред твоя кръг не го усещаш, не означава, че няма промяна и то негативна. Може би трябва да поконтактуваш наистина с хора от общността...:) Питай ги тези хора как са що са, не хапят! Не да ми говориш теоретично. Между другото знаеш ли, че на първия прайд нямаше котрапрайд :), а "хубавци нискочели" винаги е имало.

101

>

преди 4 години

До LanРазбира се, тези "борби" никога няма да свършат, но повечето умни хора знаят, че "борбите" на това ниво вече не се водят с прайдове :)

100

Lan

преди 4 години

ИЗОБЩО не те дразнят? :) Хич :) и за нищо? Браво - значи наистина още си доста млад човек! Младите хора са по-търпеливи и толерантни и нямат деца :). Ся си представи, че на 4 годишното ти дете в детската градина му обяснят за всички видове полове и че то само трябва да си избере пола. Това не фантастика, а си се случва в някои страни. После си представи, че дъщеря ти мечтае за кариера на спортист...*** някакъв пряснотрансформиран в жена ѝ взима всичките медали под носа, а дори не е жена!

99

>

преди 4 години

До LanКонтрапрайд не е доказателство за нищо друго, освен че има хора, които намират за нужно да изразят несъгласие с такава обществена проява. Не знам какво точно доказваш с това обаче.