32

Анонимен

преди 4 години

"Македонските общности" пръснати в бивша Югославия.Ами отговори си сам.От какви учебници са учели? От сръбски писани в Белград.Пропагандата в Югославия навсякъде се ръководеше от Белград.Стига си повтарял ката папагал. А се опитай да мислиш. Ако имаш нещо между ушите.

31

Анонимен

преди 4 години

До Анонименаз не развявам нищо и никъде.просто ти казвам какво правят македонските общности пръснати из бивша югославия и това си е тяхно право.и все пак ти не ми отговори на въпроса къде са наследниците на тези над 150 000 българи(за тогавашна македония това е сериозна бройка хора) изселени в бивша югославия

30

Анонимен

преди 4 години

35, за какво спорим?Ай де вървете на м... си и си гледайте живота.Ама ви трябваме още, за да гласуваме за приемането ви в ЕС.Ще гласуват нашите политици. Споко.Но от това по-големи "македионци" няма да станете.И по-далече от България с мръсните си ръце.

29

Анонимен

преди 4 години

ако десетки хиляди българи са били избити в македония по това време както твърдите,това означава,че македония в рамките на югославия е останала почти без население и след това сърбите са вкарвали от другаде българи,за да ги направят македонци.хайде по-сериозни бъдете и не говорете глупости!

28

Анонимен

преди 4 години

С това знаме на вергина не само сте смешни ,но и гротескни.Правете си го каквото искате.ЖАЛКИ СТЕ. колкото да това какво са изтърпели македонските българи след ВСВ има си архиви и документи.Така са ви промили мозъците, както в Русия им промиха мозъците комунистите и сега след като се разбра за милионите жертви, те пак си обичат комунизма.

27

Анонимен

преди 4 години

До Анонимени след като са разселени 150 000 българи(това е почти 30-40 % от населението на тогавашна македония) са разселени из цяла югославия,къде са тези хора сега?това е сериозна бройка българи!не е сериозно повярвайте ми...и защо в момента във всички бивши югославски републики има македонски общности с училища,които гордо развяват шестнадесет лъчевото знаме на вергина.ако това нещо се е случило-то тогава македония е останала без население!

26

Анонимен

преди 4 години

Никой не ви пречи да си живеете и без България.На нас продажници не ни трябват. Особено говорещи на сръбски и величаещи всичко сръбско.Живи и здрави.НО никога няма да ви позволим да крадете историята ни и националните ни герои като Гоце например. А те са много повече, оставили кости за свободата на Македония.

25

Мала Македониья

преди 4 години

На коя Македония си е живяла прекрасно - на сръбските еничари ли, или Македония на стотиците хиляди жертви на Сърбия- та била я кралска или Титовистка. Колко македонци са убити, изселени и затворени след 1914 г. и особено след 1944 г? Анонимен

24

Анонимен

преди 4 години

Ако нещо изглежда като български, говори се като български и се разбира като български, то най-вероятно е български.

23

Анонимен

преди 4 години

Сърбия с никого "по братски" не си поделя НИЩО.След ПСВ великите сили победителки във войната разкъсват Македония. Дават Беломорска Македония на Гърците, Вардарска Македония на сърбите и Пиринска Македония на България. Това разпокъсване е отразено даже в македонското народно творчество.Още след ВСВ сърбите започват да обработват македонците как не били българи.Лозунгът на тази пропаганда е бил ."Ние да ги разбългарим, пък после ще видим"

22

Анонимен

преди 4 години

Правилно.Когато Германия признае австрийски език или Англия американски,тогава може да се спори и за македонски език. Иначе новите коминтерновци от Соц.партията в ЕС Парламента са си същите като предишните и няма да се очудя,ако така извъртят нещата,че българския да е производен от македонското наречие и че България е новата провинция на Северна Македония. Вижте от къде произхожда рода на Станишеви,нищо че пише че лидера на европейските социалисти е роден в Украйна.*** винаги е имало.

21

Анонимен

преди 4 години

Македония си е живяла прекрасно и без България, така че не виждам защо ще си въвира главата е българския хомот. Тука от един фашизъм скачаме в друг. Явно ни е вродено.

20

Анонимен

преди 4 години

Че комунизма е извор на терор е ясно.Само че по-голям фашизъм който проявиха сръбските комунисти в Македония просто не е имало.По списъците на Лазар Кулишевски в Македония са избити хиляди от най-твърдите българи, които са отказвали да се пишат "македонци. 150 000 СА РАЗСЕЛЕНИ ИЗ ЦЯЛА ЮГОСЛАВИЯ. Концлагера "Голи оток" е бил пълен с македонски българи, които оставят костите си там. По-страшен от Титовия комунизъм няма.

19

Анонимен

преди 4 години

До Анонименда,но не забравяй все пак,че по заповед от белград българия унищожи автентичното вмро,което се бореше за самостоятелна македония.няма по-големи сърбомани от българите.а защо не ходиш да видиш официалните документи,при които сърбия и българия по братски си поделят македония!

18

Анонимен

преди 4 години

До Анонименкои документи?вие търсите под вола теле!ако отидете в р.македония и в гърция гаранция,че ще намерите съвсем други документи и ще разберете кой ви вкара и след това кой ви изкара от авантюрата македония-германците.само че те имаха други планове за македония и затова ви изгониха оттам!четете документи включително за македонския език признат от атина.само че нали не очаквате да намерите тези документи в софия!

17

Анонимен

преди 4 години

Моля, моля, ако македонският се беше "саморазвил" то нямаше да е пълен със сърбизми. Просто македонските българи бяха целенасочено обработвани да станат "македонци. първо с репресии и то такива, каквито по тия земи не е имало и по турско. После с пренаписването на учебниците им, които се печатаха в Белград, Непрекъснато им внушаваха, че българите били "фашисти", въпреки че няма нито един антифашистки партизански отряд в Македония, който да се бори срещу българите.

16

Анонимен

преди 4 години

Как очаквате Македония да има симпатии към България, когато България от 80 години насам е територия на фашизъм, комунизъм, лагери, затворени граници, а сега вече и гербаджийски фашизъм? От какъв зор да ни симпатизират? Борисов взе една демократична държава, член на ЕС и я превърна в шитхол, където на народа се размахва пръст и управляващите говорят за "ние" и "вие" (плебса).

15

жсдфдсф

преди 4 години

Македонската академия на науките и изкуствата - или в съкращение: МАНИ :)

14

Анонимен

преди 4 години

английският език е пренесен в америка от европейците-факт!разликата тук е,че македонският,българският и гръцкият език се развиват почти паралелно след освобождението от османско владичество...и не българите са пренесли езика си в македония,а той се е развил като автохтонен местен.и затова един човек от варна много трудно би разбрал сръбския от колкото някой от перник или видин.в този смисъл "старобългарския" и съвременния сръбски език са почти еднакви!

13

Анонимен

преди 4 години

Опс извинявам се .Да се чете в предния ми пост вместо :-"Варварска Македония" -"Вардарска Македония" въпреки че и това не би било грешно,защото присъединена та към бивша Югославия от Коминтерна и от сърбоманите нова република откъсната от територията на България с варварски погром над българите във Вардарска Македония.Има грешки простими и такива непростими.Днешна Македония е една от тези грешки. За съжаление,вече непоправима.А ръчкането днес на проблема е дело на остатъците на коминтерновците.