50

Анонимен

преди 4 години

45 диваци са тия като теб които приравняват Хипократ към забавленията за плебса от колизеума насам.

49

Анонимен

преди 4 години

а защо само футбол и театър...ами не се ли множко шапкарите примерно...или тези в държавната администрация...ама те се дежурния електорат ,който преизбира Борисов,докато другите си трайкат и буквално спят...и на практика няма отърване от Борисов...освен по биологични възрастови причини в даден момент или ако случайно коронавируса го закачи...той си купи и учителите...

48

Анонимен

преди 4 години

До Можем яМного ми е интересно да видя, как ще накараш един футболист да рита за учителска заплата ...

47

испанка

преди 4 години

Да си елитен спортист не е никак лесно - лична дисциплина, тренировки, лишения, жесток режим. Наясно съм. Никаква завист! Но че са надценени, и това е ясно! И в тези времена се преоценяват ценностите и стойностите!

46

?

преди 4 години

До Смях... и проф. Боян ДураковВие българи ли сте?

45

.!.

преди 4 години

Ся не се разбра кое не е важно и без кое можем да минем!? Ос татията аз разбрах, че може да се мине без театър, футбол, селско стопанство, хранителна промишленост. информационни услуги, търговия, транспорт! Та явно можем и без тях! Бре земете да списвате по добри статии бре! Нал уж за *** се имате! Ама то като гледам какво ни е образованието последните 30г. та се чудя как още можем да мислим!

44

До 32

преди 4 години

Чакай сега кой беше ти да определяш кой е полезен и кой безполезен? За твое изумление футболистите вземат много пари именно защото са много полезни за обществото и не това не е мое субективно мнение, това са фактите! Парите на футболистите идват от милионите техни фенове, които са преценили че този спорт за тях е от изключителна важност! Реално можеш да заживееш в хората като първобитен дивак, без нужда от фуболисти и лекари, но това си е личен избор.

43

испанка

преди 4 години

До Анонимен 35 Не ментално болните, а болните от коронавирус, когато стават ясни мащабите и силата на епидемията. И когато става ясно, че лекарство няма, а хората ***. И когато става ясно, че онези от които зависи, са зле платените и натикани в ъгъла разни вирусолози и микробиолози, които правят развойна дейност и проучвания и просят пари... Същите тези учени, които Дянков унижи, спря им парите и ги нарече феодални старци. Да си чул на Меси и Роналдо някой да им е спирал парите?

42

Анонимен

преди 4 години

Масовия зрител не (може да) мисли. Той се забвлява със спорт и латино/индийски/турски и т.н. сериали. Там няма мисъл. Къде при масово събиране на хора по екраните дават "Дискавъри" примерно? Лекари, учители, инженери... пълна скука. "Човек вижда това, което знае." Ама като не знае нищо - какво да гледа? Ами топка, дупетa, чалга... И за това дава парите си - и за това тези са най-платени. При проблем обаче никой не ги търси - от тях искат шоу, не акъл. Май 80-те % са доста повече от 80.

41

Смях...

преди 4 години

На този фамилията му отговаря на акъла - Дуранкев = Дурак

40

Sata NATO

преди 4 години

Можем също така без свобода на словото.Без дънки.Можем и без автомобили - ще ходим пеша, а тежките товари - на волски впрягове. Може и без WC и тоалетна хартия - историята го е доказала. Също можем и без професори - едно време такива като него са спали на земята на едно чердже и са им подфърляли остатъци храна. Празен лаладжия, който не върти кирка или лопата, за кво ни е...

39

проф. БОЯН ДУРАКОВ

преди 4 години

Мене култура ми не требе, важното е да плюскаме и ..всеки ден!

38

Анонимен

преди 4 години

До Както казваше поетътФройд не е бел поет, а психотерапевт.

37

Анонимен

преди 4 години

Какво е футбол-милиони бедняци зяпат пред тв как 22-*** милионера тичат след една топка?!

36

Както казваше поетът

преди 4 години

Кино, музика, театър - всичкото е вятър. Цялата култура се върти около...

35

Анонимен

преди 4 години

До испанкаА какво да се прави, ако хората имат нужда от тези "силни емоции"? Ако лишиш хората от емоциите им, няма да са хора. А това да слагаш таван на заплатите на "безсмислените" професии в една или друга степен означава тоталитарно управление (ако става въпрос за държавна политика). Не можеш да забраниш на хората да гледат футбол, кино или театър.

34

Анонимен

преди 4 години

До испанкаКои точно испанци са казали на правителството си, пита футболистите как да се лекува ковид 19? Някакви ментално болни може би? Какво общо имат фугболистите с епидемията? Логика тук няма, има само долнопробна завист. Не всички футболисти взимат много пари, само най-добрите, това се нарича конкуренция.

33

Анонимен

преди 4 години

Кои са да бачкаш само и после вкъщи ли, това ли е същественото на живота, а елита в Барселона къщи и острови в Гърция! Не благодаря!

32

испанка

преди 4 години

Според приноса си за обществото ясно е, че футболистите са свръхнадценени. Те правят шоу, за което получават милиони, същите членове на обществото, може и в мизерия да живее, да не си дояжда. Но вади пари и отива на мач. Нужни са му силни емоции, покрай които да забрави за 2 часа как живее. И припада пред Меси и Роналдо от възторг и вълнение. Всъщност древната формула "Хляб и зрелища" в действие!

31

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 29Вярно, не можем. Вероятно е било възможно през каменната ера. Но няма как най-безполезните при криза професии да са най-високо платените. Тук не става въпрос за завист, просто на е конструктивно. И затова е добре да има някакво преразглеждане на ценностите.