29

готвач

преди 4 години

хахаха, по добре да правя пици по цял ден в София, отколкото да съм на морето... парите са два, а понякога( спрямо мизерните заплати по морето ) и три пъти по-големи... И не се налага да ме тормозят за кефа на пишман-чорбаджията и неговите също толкова *** приятели... и накрая да ти каже-ами задържам ти тука едни 500 лева, да дойдеш да работиш другото лято тогава ще ти ги дам---хахаха и търсят персонал....хахах ***..или

28

Анонимен

преди 4 години

Кво 1000-1250 лв заплата?Тия за балъци ли вземат хората от вътрешността на България?За тия пари от най-бедните региони на държавата няма отиде!Да вземат украинци,молдовци,виетнамци ,зимзибарци каквито искат там!Готови да им бачкат по 10-12часа на ден 7 дни в седмицата!

27

Наблюдател

преди 4 години

Мерси.

26

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 24Някой е умрял пък с вас да работи!!!! Ходете мийте чиний в чужбина и да ви скъсват *** от бачкане..Защото тука ти дават за да ходиш на плаж ли. Местните онбашии са по-лоши и от турските чорбаджии. Ше ходят навън, но поне заплатите им са по-добри и със сигурност повече спазват условията на труд от нашите мутри.

25

ШМАТКА

преди 4 години

До всички Много българи вече от години са отвратени от мутроморието .С тези глупости ,които се предлагат за привличане на летуващи просто НЯМА да стане .Не се хабете г-да хотелиери ,концесионери и всякакви -ери! Пишете я тази година на загуба и идете по света да видите как хората правят бизнес и предлагат услуги.

24

анонимен

преди 4 години

Едно време бях сервитьор в 5 звезден хотел в Слънчев Бряг. От цялата блок маса ядях само малка част от плодовете. Натуралният сок идваше в 11 литрови бутилки от минерална вода с изтекъл срок на годност за 1,6лв за бутилка. Разреждахме го с вода и в него настъргвахме няколко портокала. Това нещо беше фреш от портокал. Месата, които оставаха, на следващия ден се готвеха на супи, нищо не се хвърляше. Имахме случаи на натровени туристи и голяма част от персонала, все пак ядяхме същата храна. Ужас!!!

23

Анонимен

преди 4 години

Някой е умрял пък с вас да работи!!!! Ходете мийте чиний в чужбина и да ви скъсват *** от бачкане..

22

Патилан

преди 4 години

Тия "високи" заплати са само за примамка на балъъците . И като пристигнеш и поискаш договор преди да започнеш работа и започват пазарлъците .... екстра работно време без заплащане ... удръжки .. такси... глоби... обявената заплата не е за твоята квалификация ... Докато не се съгласиш да им работиш безплатно ... и им плащаш допълнително за килера в който спиш и огриз*ките които ти дават да ядеш.Работа ... един път......т.е. Като работиш там веднъж и повече не ти се иска да повтаряш .

21

Срам ме е от вас

преди 4 години

По заведенията ще се напълни с корони от Столипиново и Максуда.Ще има вируси за всички от сърце.

20

TT

преди 4 години

А на този персонал ще му се плаща ли или ще работи за каквото Бог дал както си е обичайно ???

19

морски

преди 4 години

На мутрите не им се дават пари.Затова качествения персонал избяга още преди години.Мутрата се интересува само как да натрупа пари, повече от друга мутра.Имат си платени хора в Бюрата по труда и наивници се пращат по поръчка в капана.На водомерите на обектите правят байпас, плащат си глобите и пак са на печалба.Мога да изброявам мутренски тарикатлъци до полунощ.

18

Анонимен

преди 4 години

Една година може и без море.

17

Анонимен

преди 4 години

Последните години положението с персонала става все по зле и зле. Хубави плажове и ресторанти нямаха персонал, куци и сакати сложили само и само да има някой да обслужва. Мисля да прескоча тая година лятото, ще минем със солариум само. Дано се разчисти и осъзнаят малко в бранша че се самозабравиха и те

16

Анонимен

преди 4 години

За тия заплати после се чудят че няма качествен персонал

15

до Излъган

преди 4 години

Стига бе пич, заради тебе ще си отложа резервацията, аз си мислих че е различно и ни сервират само био продукти. Иначе съм сигурен че не си бил само ти и жена ти прецакани били сте повече хора. А на това *** което ви е вземало заплатите, защото това е кражба е трябвало да се съберете мъжете и да го причакате с качулки и да го размажете от бой, той само щеше да се чуди кой е, защото прецаква нон стоп хора. Щяхме да се оправима ако повечето имаха тoпки за това ама на ще се жалим по сайтовете.

14

Анонимен

преди 4 години

Собствениците да си работят. Нали се жалват, че нямат пари. Така ще си спестят някой лев за заплати, а и ще видят какво е да си на мястото на работниците си.

13

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 4 години

Заразата с Ковид19 на персонала, ще се счита като риск на професията.Ако си поискат неплатената заплата пък, идват биячите и се случва трудова злополука.Тези пък работещи с пари, да не очакват бакшиши както беше преди.

12

Анонимен

преди 4 години

Аз на готвач в курорт, на който му плащат 1200 лева (цената на няколко семпли вечери) не бих позволил да ми приготвя храна. Дано отворят границата с Гърция.

11

хммм

преди 4 години

смятай на тия 700лв като се извадят данъците ще ти останат 550, при положение че повечето работещи или пътуват или плащат и наем става безсмислено, а като сложиш и това че правят проблеми със заплащането...но пак ще се намерят, всеки народ сам си копае гроба, досега много други народи биха възроптали и блокирали всичко докато не придобие разумни граници спрямо заплащане работа и стандарт на живот. Защото това не е живот ами оцеляване. И това е лятото, зимата картината дори се влошава.

10

?

преди 4 години

Защо им дават заплати? Такива длъжности трябва да са единствено и само на процент от оборота.