55

Айде стига

преди 4 години

сте коментирали кой какво и как работи и какви пари взима. В 7 клас ли сте? Щом им предлагат работа - ще отидат, кой си ти, че да им казваш какви са и как бачкали за жълти стотинки? Един взимал хиляда, друг 3000, трети 15000. Ами така е в живота, кой за каквото учил. Едни са здрави, други болнави. Едни са красиви, други грозни. Една са дебели, други слаби, трети атлетични. Как обичате да гледате в чуждата паничка, има програмисти, които взимат 20 хиляди, както и има хирурзи с 100 хиляди.

54

Анонимен

преди 4 години

Всъщност, не ставайте програмисти. Искам трудът ми да е още по- скъпо заплатен. Нека има недостиг на целия ИТ персонал. Нека ни плащат повече. Искам днес, за където съм пил 2 кафета, писал съм код и съм пушил 10 цигари да ми плащат по 800-1000 лв надник. Нека, амин!

53

Анонимен

преди 4 години

Да обясня на склададжиите какво значи това, че човекът е казал, че буквално за 1 час труд клиентът плаща 20 000. Нека разсясним. Първо има разходи по среща с клиента. Вероятно той е в чужбина. Та, отива нашият PM в Лос Анджелис на среща. Дискутират 1 ден какво да се направи. Ангажират се ресурси. Пише се дизайн, одобрява се от клиента. Всичкото това сумарно е дни труд, но реално е абсолютно изпълнимо за часове. После има тестване, одобряване, деплоймент... Ама какво се обяснявам на берачи и аз..

52

до 39

преди 4 години

Баце, аз съм напънат от 2010-та година. Тъкмо си почина 2-3 седмици и после 3-4 месеца бързам, защото PO-то е спал и не знае какво иска клиента, стажантите мазали, на шефа авера домазал и от днес за вчера пускат 2-3 като мен да оправим всичко. Вярно, плащат, но е така 10 години. И да стана шеф, за хубави пари, още повече ще ме гърчат. Безплатен обяд няма. Има само инфантили, които да казват, че сме били глезльовци и прочее. Ела, стани програмист, спаси 10-на проекта и тогава ми говори.

51

Анонимен

преди 4 години

Вируси е имало, има и ще има. Живота продължаваКакво трябва да направят. Седят и чакат за помощ от държавата ли? И безлихвен кредит сигурно няма да видят понеже имат куп изисквания да ти го отпуснат. Или рискуваш да се разболееш или гладувашВсе кофти ситуация

50

Чикатин

преди 4 години

Ха ха, само да не се връщат, много са намахани , но всички видяхме как напълниха гащите и се завърнаха масово в Бг да сеят бацила. Прав ви път и не се връщайте !!!

49

Анонимен

преди 4 години

да бяха станали чиновници и да гласуват за герб щяха да са добре

48

Bond

преди 4 години

Гладът е по-силен от тока...както и коронавирусът е като детски комикс в сравнение с Топлофикация!

47

До 44

преди 4 години

Ами като са некадърни и необразовани няма да има какво да ядат/.Тук има работа за всички,стига да са добре обучени и изучени-както за лекари и инженери,така и за строители и земеделци.

46

Анонимен

преди 4 години

Тия,които донесоха заразата,пак се юрнаха навън.Защо ги пускате,бе?Или тук или там!Какво е това *** ми-доди ми и после страдаме всички.

45

анонимен

преди 4 години

ГЛАДА Е ПО СТРАШЕН ОТ ВИРУСА. АКО ОСТАНАТ ТУК ГАРАНТИРА ЛИ ИМ НЯКОЙ, ЧЕ ЩЕ СИ НАМЕРЯТ РАБОТА ???????? ЕСТЕСТВЕНО НЕ. СЕГА Е ПО ВАЖНО ДА ДЪРЖАТ ОВЦЕТЕ В КОШАРАТА И ДА ВСЯВАТ СТРАХ, УЖАС, СМЪРТ В СЪЗНАНИЕТО ИМ. И ТАКА ДОКАТО ИЗТЕГЛЯТ КОЛОСАЛНИЯ ЗАЕМ КОЙТО ПЪК ЩЕ ОТИДЕ ПРИ ПРАВИЛНИТЕ ХОРА НО НЕ И ПРИ ТЕЗИ КОИТО ЩЕ БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА НАПУСНАТ СТРАНАТА ЗА ДА НЕ УМРЪТ ОТ ГЛАД А НЕ ОТ ВИРУСА.

44

Анонимен

преди 4 години

Като няма какво да ядат мн. ясно, че няюа да ги спре. Да не мислите, че им е мн. приятно на хората далеч от дома.

43

Анонимен

преди 4 години

За един час клиентът плаща 20 000 евро. Клиенти много, дал господ в България. Аз пък ония ден хванах шаран с около километър око...Вярно бе...

42

Анонимен

преди 4 години

Брей, богаташите пак изникнаха от някъде. А само преди две седмици ревяха как били фалирали и призовавайа за намаляване на заплатите на държавните служители, които са от по 800 лева. Аз сигурно 20000 в брой никога мяма ди видя. Но много ви моля ето тъй отбчовештинка не искайте заплатата ми от 800 лева да стане 500 :-)))

41

светци

преди 4 години

В ЕС взимат двойни на нашите субсидии за земеделие и е ясно как ни взимат работната ръка, но Англия сега излезе и продължава очевидно да субсидира незаконно земеделието... Само тук сме ангели небесни на чистия и свят либерален капитализъм и то до степен да си уморим населението от мизерия, което е останало и още не е избягало...

40

СТАЛИН

преди 4 години

тамън малко да спаднат болните в БГ

39

Анонимен

преди 4 години

В българските IT компании може да ви се вижда как някои програмисти взимали много, ама мога да ви кажа, че като ни напънат по някой проект, няма делник празник и т.н.Колко от вас са готови на това? Имате ли си идея какви магии правим за да подкараме проекти които някой преди нас се е раздал? Сигурен съм ако бяха дали на програмистите да измислят ваксина за короната щеше да е готова вече.

38

до 35

преди 4 години

Е, все пак се радвам да опитам да променя мисленето на някого, ама на- берат си ягодите, тука пари не се изкарвали и това е. Живи и здрави, повече пари и работа за нас.

37

до 29

преди 4 години

Бате, ти си най-големия, прекланям ти се до земята.

36

до 32

преди 4 години

Ти наистина си нямаш идея колко струва един технологичен проект. Да ти го кажа с 2 думи- ръководя доста такива. За 10 реда код и работа за буквално 1 час клиентът плаща 20 000 евро. Абе, сладък е този труд, ама не е за всеки. И не, нищо не се укрива, нищо не се краде.