92

Анонимен

преди 4 години

До Зъл ПинчерХайде обясни ми какво е "нормална цена"? Преди всеки наемател правя освежителен ремонт, купувам нов матрак, апартаментът е кукленски обзаведен. Тоест, половината от наема отива обратно в имота. За ежемесечната инфлация да не говорим. Тук сте се размечтали за срив в наемите, но просто не виждам как ще се получи. Според мен ще има 3-4 месечен спад, който ще се компенсира, когато страхът утихне.

91

ХоХо

преди 4 години

До 69Ами то така и ще стане с пенсионерите., както си го написал. Сега, има и много пенсионери със странични доходи(освен пенсията) - рента от зем. земи, от друго жилище, помощи от деца в чужбина и пр.

90

Софиянци да се готвя

преди 4 години

За нормални цени от 200-300 Евро за кв. м. А за съборетинка на село с голям двор - 500 000 до 1 000 000 евро, както ще стане и по света. Ще се ценят имоти с потенциал за производство на собствена храна.

89

Анонимен

преди 4 години

Абе то с условие, ама условието ще бъде надолу. Като се освободят една трета от апартаментите до лятото, и къде ще ходиш. Някой ще каже студентите. Ама и те намаляха, и тези които завършват са повече от тези, които се приемат. А при липса на добре заплатени работни места кой ще стои в София.

88

Морският бей

преди 4 години

Аз тех не ги мисля а тея които ги обгрижват в Шоплук да им е добре храна , глезотийки :-) първенютата имат пари а и за секс услуги немогат да харчат щото Ковида удари и тия ,,услуги отделно и при тях ще има редоцитане понеже и те облизват чужди ..... за валутка , отече ШопоИт хъба и подобни ше станат по-малко платени за своите могъщи господари , наемите ще паднат у бизнеспарка а робската ръка ще и по намалят заплатите да кодат така големия корпоративен бос ще е на печалба пчеличките ще да мед

87

Анонимен

преди 4 години

Имайте предвид,че банките досега умишлено не пускаха на търг ипотекирани имоти.Та да се намали броят жилища на пазара,да растат цените,съответно да се вземат по-високи кредити.Ама сега ще има яко предлагане на пазара.Много безработни пък ще им трябва кеш,така че и те ще продават на зор ако са вложили парите в жилище.Така че цените ще стигнат нивата отпреди 2000г.

86

Анонимен

преди 4 години

трилионите дето сега ги печата тръмп не са решение на проблема и това всички светила в икономиката го знаят,а също и политиците като цяло.това е временно решение,а апартаментите не са нищо друго освен една кучпина бетон,арматура итонг и гипсокартон.специално в софия качеството им е доста лошо,а и ромските бригади преметнаха не един и двама строителни предприемачи.рентиерството не е никаква икономика без каквато и да било добавена стойност.

85

Анонимен

преди 4 години

В Европа се очаква 15% свиване на производството. При 3-4 % преди 10-12 години имотите паднаха с 35-40%. Сега не ми се мисли какво ще стане.

84

Анонимен

преди 4 години

То няма изобщо сделки, нито за покупки, нито за наеми. Ако аз имах нещо за продаване, бих го продал на всяка цена, макар и на много по-ниска цена, само да стане сделка. Защото следващите 3-4 години ще бъдат въпрос на оцеляване.

83

Анонимен

преди 4 години

Ако някога ми се наложи да си търся квартира или да купувам жилище, никога няма да потърся брокер. Директно от собственик и никакви посредници, които само оскъпяват излишно. Колко моделки станаха брокерки и решиха, че са голямата работа. Намерете си истинска работа.

82

Ром"с

преди 4 години

Това е само началото и то коронавируса и карантината,а след като дойде "коронабезработицата" юни-юли месец-30% надолу на имоти и наемите,а като дойде "коронарецесията" есента -ще станат 30-50 % намаленията по имотите ,а каквО ли ще стане с наемите и цените на имотите когато дойде "коронадепресията" през ЗИМНИТЕ МЕСЕЦИ -а напролет на 2021 ще стане най- интереснрото до 50-70% от наемите и м2 на цените на имотите.Който има пари -да не купува нищо до есента минимум,само храна и сметки,а напролет2021

81

Морският бей

преди 4 години

С търсенето се приключи ... вярвайте на глупостите за 3 милионна София сега ше си плащате за лъжите наивниците които вярвате . София ще се превърне в затихващ селски град какъвто винаги е бил 3 села и слепени с 1 шосе и то Цариградско така де истанбулско . Затвориха им моловете и офис сградите на Ит-та и шопоикономиката рухна . Рентиерите сами ще си живеят в жилищата всичко масово се изнася в Чужбина сега още повече

80

ев

преди 4 години

Единственото по-долно нещо от лихваря е наемодателят/рентиерът

79

линк

преди 4 години

В линкедин дълги години ме занимаваха разни рекуитерки.Искал ли съм да отида да работя в Германия,в Испания,в Ирландия (естествено за без пари и с хубав % за тях от моята евентуална заплата). Гледам в последния масец разни брокери на недвижими имоти само ми пишат все за слънчеви,просторни апартаменти,близо до метро и с гледка към Витоша...Хахаха свърши им царството и на едните и на другите ***!

78

do 84

преди 4 години

да, точно така. супер е да си рентиер. винаги е имало икономически кризи, но те преминават. квартири винаги ще се търсят.

77

Анонимен

преди 4 години

Милите те, подписвали с условие. Само че условието ще бъде за надолу. Ако имаха малко акъл в главата щяха да правят обратното, както банките.

76

Анонимен

преди 4 години

Не ги мислете наемодателите! Когато даваш имот дългосрочно, знаеш че има и падане на наема и след време пак търсене, т. е. покачване на наема, затова държиш една средна цена за дадения период и ако наемателите са свестни и точни си ги пазиш. Сметнете за 20 год. при наем от 200 до 400лв.на гарсониера каква сума получаваш и хем ги взимаш тези пари, хем имота си е твой!Така че си направете сметката, з-щото наематели ще има отново! След всяка криза има подем. /от собствен опит ви говоря/

75

Анонимен

преди 4 години

80 ти значи в панелките наема ви трябва да е 0 тъй като нормален човек не би живял в такова българско произведение на архитектурата или цените за българи са ралични може би?

74

Анонимен

преди 4 години

И понеже няма регулации, се получава едно изкуствено завишаване, от кое живеят добре само измамници и алчни пенсионери, мислещи си, че някой млад човек ще съжителства с тях и ще им търпи смрадта за 300 лева на мизерна стая!

73

Анонимен

преди 4 години

В София трябва да се въведат строги мерки за това кой да отдава под наем. Не може хора, които нито предоставят необходимите условия, нито плащат данъци да отдават под наем! Повечето апартаменти, които се дават в изключително лошо състояние, неотговарящи на никакви хигиенни стандарти. Новите наематели не са длъжни да чистят лай на та на старите, но понеже това е обща практика, знаят, че и на др. места ще е така. Трябват регулации и таван на наемите в зависимост от площ,местоположение и удобства!