227

Анонимен

преди 4 години

едни демократи 89 година обясняваха че ще сринат панелките и народа ще живее само в тухлени къщички и ще има бананиостанахма си само с бананитеа някои с много къщички ито не само в българиячестито на печелившитекаквото си надробиш това ще сърбаш лошото е че това дето го надробиха тогава ще го сърбат и внуцитее не на всички - само на някоисегашните над 55 годишни сега пеят друга песен- тая дето я пееха техните дедовци 89 г.ама тогава слушаха "демократите"- а сега ще плащат и внуците им

226

Анонимен

преди 4 години

До 221 - Като не знаеш, не приказвай. ТКЗС-тета имаха фурни за хляб и даваха на кооператорите купони за безплатен бял хляб, имаха и безплатни магазини за потреби - пирони, дъски, строителни материали. Имах един приятел -гледаше хиляда кокошки - само от яйца имаше 60 тогавашни лв на ден. Един друг гледаше 100 прасета - все с помощ от Родопа за фураж и смески. Изкарваха се много пари и от буби и от какво ли не

225

Анонимен

преди 4 години

В ново "качествено" строителство не влизам и на гости.Миша дупка ме може легло 160×200 да влезе с общи части като за парад по 60 метра, като пръдне един и 6 етажа по-нагоре го питат що пърди.Не мерси.

224

ПроСоТо

преди 4 години

чакаше се за "Лада",но поне получаваха НОВИ,с гаранция.Някои чакаха и за апартаменти,но то беше защото бяха загърбили дву-триетажните си къщи на село..СЪЩО КАТО СЕГА...Изобщо,дали некога ше стане народ от нас,поне на мен не ми е ясно.Времената на ВЕЛИКИТЕ българи и още по-великите ни владетели май са отлетяли безвъзвратно..ОТДАВНА..може би Мурад има пръст в това?..Знае ли чиляк?!Има искрица от първородния ни ген все още у нас,но дали ще я разпалим,или угасим,това "Само Бог знае"..

223

ПроСоТо

преди 4 години

та и тогава се крадеше,и то яко!Но властта си затваряше очите пред тия БИТОВИ кражби.Що се отнася до "ГЕНЕРАЛНИТЕ",в брутално количество опити за присвояване,бяха безпощадни...Но пък образованието беше безплатно,здравеопазването-безплатно,"рабоческата класа" беше поощрявана с почивки из санаториуми и "бази" на СИМВОЛИЧНИ цени.Сека фабрика си имаше "столова",в която хранеха личния състав ПАК на СИМВОЛИЧНИ цени..И др.,но да не се правя на "соцагитатор".Верно,чакаше се за "Москвич" или "Лада"

222

ПроСоТо

преди 4 години

"но БОЛШИНСТВОТО са от..""болшинство" е НЕПРАВИЛНО инфилтриран израз в българския език!..Тая дума идва от руското "больше" (може и без "ь" да е,но да не издребняваме!),която значи "ПОВЕЧЕ".От нея идва и "болшевики,болшевизъм"..И ДА,ПОВЕЧЕТО от жилищата на българите бяха придобити по времето на "омразния социализъм".Имаше много дивотии и по онова време,но имаше и изключително полезни и разумни неща..като...Всъщност,после ще ги изредя.Думата ми е за манталитета на българина.И ТОГАВА се краде

221

Анонимен

преди 4 години

До 211 соц реалити Че ти по 24 ч ли бачкаш в денонощието бе пич. 7-8 ч е нормално да се работи на ден. Ние не живеем за да работим, а работим за да има с какво да живеем. Ако мога за 4 ч.да вадя пари, които да ми стигат за да си покривам разходите въобще няма да се натискам за поврче работно време.

220

В курници

преди 4 години

До сигурноНО под наем!

219

сигурно

преди 4 години

Добре ,че беше соца ,защото сега половината българи щеше да живеят в курници !

218

Нормално е

преди 4 години

На Запад, Изток, Север и Юг, за да имаш собствено жилище трябва да си баровец. Ако имаш две-три си рентиер. Това определя горната средна класа - собствеността на жилище, в което могат да живеят 4-5 души.Ама вие продавайте недвижими имоти, за да има за аборигенската вечер!

217

Анонимен

преди 4 години

До Тъпия с 1 тон пшеница рента на дядо си . 1 тон пшеница е 350 лева . Това с милионерите от село долно нанагорнище е пълна глупост . Къде са им милионите . Най много по богатитеда са купили по една гарсониера в София .

216

Анонимен

преди 4 години

Интересно за 30 години демокрация и пазарна икономика са построени само 6,6% от жилищата, а за последните 30 години на соца са построени цели 71,9% от жилищата, т.е. 11 пъти повече. Къде е превъзходството на капитализма?

215

Анонимен

преди 4 години

Строени са през соца, а са препродавани и през демокрацията, не значи че сега сме по бедни, а че през соца се построило предостатъчно и при намалящо население и остава. То социалистическия панел сега струва 70 хил евро, което е балон, като сложим и новото строителство-бум 2007 и бум до началото на тази година, то за 100 години напред има жилища. Остава и цената да стане достъпна и ще стане, защото идва рецесия, депресия, безработица.., а тухли не се ядат.

214

Анонимен

преди 4 години

216 ТТ - Когато са работели през 50-те години за 30 ст. трудоден, тогава на кооператорите на село им даваха рента в натура - на дядо му ми даваха по един тон пшеница в чували и т.н. В нашия край край Марица са най-богатите села по българско. Там по време н соца най-бедният имаше 10 хиляди в книжка, а най-богатият - милион. затова на село Христо Милево му викаха села Христо Милионерово. Какво знаете вий. В село Бреница с вино карат воденица. Така беше

213

Анонимен

преди 4 години

Ами, СОЦА! При соца вървяхме напред,а сега вървим като раци наобратно. И всичко ни е наобратно, гейробска му работа. Даже производствените мощности В Института по микробиология за производство на глобулини и кръвна плазма са разрушени и сега като има епидемия не можем да произвеждаме нужната кръвна плазма, а институтът го възстановиха чак сега като дойде бедата и се видя, че без него не може

212

ТТ

преди 4 години

А , какво са Люлин , Младост и другите панелки в София ...??!!Може би СОЦ-РАЙ за избегалите от селата селски труженици , работещи в ТКЗС и АПК за по 100-120-лв/мес. или .... 0,30-ст./трудоден??!

211

НАБЛЮДАТЕЛ

преди 4 години

Сега като се раздадат на безработни едни кредити и процентът на хора със собствено жилище ще падне; нали по западно му така е модерно и гледай сега каква възможност.. Тук при нас дори помощта от държавата не е като хората.. това последното даже не е новина.. жалко..

210

Анонимен

преди 4 години

ТТ много си злесега се строят гета. Какво е това залепени блокове един до друг в квадрат с 800 апартамента! Няма такова строителство при соца

209

Анонимен

преди 4 години

Мегаполисите са за простолюдието.Богатите и интелигенцията живеят в къщи с дворни пространства, далеч от простотията и престъпността!Затова при пандемията --първо удря по Мегаполисите и там смъртността е голяма!Да посочвам ли примери...?!

208

Соц-реалити

преди 4 години

Панелката е евтино и примитивно жилище за прости и мързеливи хора.Такива бяха всички т.н."строители на социализма" на 8-ч.работа , 8-ч. сън и 8-ч.безделие и кръчми..!Хора без амбиции и бъдеще!