204

NewOne

преди 4 години

И още.....Според ББ всички адвокати са адвокати на мафията или успешните бизнесмени. предполагам съди по обкръжението си. Жалки управляващи.......

203

Ама вижте сега

преди 4 години

Ако си на заплата могат да те уволнят, ако стартираш бизнес може да не потръгне, ако си на държавна работа няма кой знае какво да ти се случи, но пък точно в това е проблемът. Добре че през войната не са били толкова чувствителни фабрикантите и земеделците, че щеше да се затрие Светът. Много хора знаят 2 и 200. Променят нещо дори и в малкия си бизнес, за да оцелеят, а не да се отдадат на мрънкане. И не забравяйте нивата на данъците и осигуровките у нас и в Европа - няма как помощта да е същата.

202

Гост трол продължен

преди 4 години

и на практика, със загубата на своите заплати, тези хора плащат буквално икономическата стойност на мерките на правителството, то изяжда заплатите им, и тази цена, не може да бъде имъкната за ушите от "фонд "Безработица"", тъй като там се плаща, доколкото ми е известно, за други неща, не за принудително прекъсване на работа заради необходимост от заплащане на икономически цени на действия на правителството.

201

Гост трол

преди 4 години

Леле, за пръв път чета тук, ако вицепремиерът Николова наистина е казала само това, че държавата у нас държи всички помещения под наем, където работят самонаети лица, и може да им направи отстъпки от наема за изтеклия месец.... Така се е изказала дамата, вицепремиер, надявам се да греша? Да не говорим за това, че внасянето или невнасянето на пари във фонд "Безработица" всъщност няма никакво значение, защото кризата и безработицата на самонаетите лица е предизвикана от правителството

200

Анонимен

преди 4 години

Държавите по Цяла Европа отделят пари за директно подпомагане до 80 % на безработните,за неплатените и самоосигуряващите със затворени дейности.Тука ни занимава този с скъпите коли и пр. глупости.Добре знаят психологията на тези които са учили за работници ,които незнайно защо мразят работодателите си.Но социализма няма да се върне.Като не си образован качествено и мързелив вечно ще си беден ,зъл и страхлив.

199

Анонимен

преди 4 години

До Свалихме КостовКостов има да го търсиш когато дойде истинския глад .Но ти си *** *** и това не можеш го разбра.

198

Свалихме Костов

преди 4 години

Ще свалим и Борисов.

197

Анонимен

преди 4 години

самонаетите НЕ МОГАТ ДА ВНАСЯТ ОСИГУРОВКИ ЗА БЕЗРАБОТИЦА ПО ЗАКОН!!!!! не съществува никакъв законен или незаконен начин това да стане, защото така е измислен данъчният закон. и да искат, не могат. държавата не им дължи обезщетение за безработица, но им дължи минимум 80% от доходите им по време на тази насилствена карантина. а това ще са милиарди.

196

Анонимен

преди 4 години

И защо трябва да дават пари на мишлета, които до вчера не са внасяли осигуровки? Харчили са си парите и ги е бОлел фара. И сега - ама олеле.

195

Самоосигурен

преди 4 години

Много е лесно да плюете без да се замислите - вярно е че трябва и да можете!А сега да видим кой е създал регламента, какво да плащат самоосигурените лица?Да не би да са самите лица? Защо държавата не е включила в осигуровките и 10 лв за фонд за безработица?Едва ли ще има отговор на този въпрос!

194

БПФ

преди 4 години

Крайно време е да бъде обявен ДАНЪЧЕН БОЙКОТ на държавата - поне докато оня мерзавец, с червените от пиянство бузки, дето нарече българските данъкоплатци "МАРГИНАЛИ", не подаде оставка !!! Същият тоя - когато неговите малoyмни подчинени изпуснаха данните на всички ни в публичното пространство, реагира с: "Ми кво толкова пък?" Оня, дето живее под наем, без да плаща наем и дето не е известно някога да е работил в живота си !!!

193

БПФ

преди 4 години

Освен това - ПО ЗАКОН самоосигуряващите се не плащат осигуровки за безработица, защото тях няма кой да ги уволни, това е толкова просто. Да не говорим, че в ситуацията ДЪРЖАВАТА им е забранила да упражняват дейност, тоест тя им дължи обезщетение. Трябва тези хора да се организират и да съдят държавата - и най-вече да се борят за свалянето от власт на герберастката чyма !!! Докато тая xунта не бъде не само свалена, но и унищожена, нормален живот в България няма да има !!

192

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 188Сериозно? Ако това се прави някъде, то е със съгласието и на двете страни! Никога няма една страна

191

фрийлансър

преди 4 години

Отдавна се разведох с държавата. Плащам й 10-те процента по граждански договори (просто защото ги отбиват при източника), плащам си и ДДС върху покупките, като всички останали хора. Осигуровки нито лев. Вложих така спестеното в имот и разчитам на наем, а не на пенсия един ден, а също и в извънредни ситуации като сегашната. Нищо не чакам от мащехата си.

190

БПФ

преди 4 години

То пък държавата като е обсипала с пари хората на трудов договор, останали без работа, не е истина просто... нали и тях ги плащат да теглят кредити?Опитват се да скарат две категории почтени данъкоплатци, а истината е, че и едните и другите не получават НИЩО срещу това, че носят държавата на гръб - но помощи има само за отврaтителните хъхpeци, които само плюcкат, бандитстват и се размнoжават - криза не криза, техните щедри социални помощи не се пипат !!!

189

Анонимен

преди 4 години

Самонаетите - без помощ, не внасяли във фонд "Безработица".....БЪЛГАРСКА ПАРОДИЯ ОТВСЯКЪДЕ. НАГЛАТА БЪЛГАРСКА СИСТЕМА ИЗГРАДЕНА ДА ОБИРА ДОКРАЙ ВСЕКИ РАБОТЕШ СЕГА ЗАРЯЗВА ХОРАТА КОИТО НЕ СА ПОЗВОЛИЛИ ДА БЪДАТ ОБИРАНИ. ФОРУМНИТЕ МИКРООРГАНИЗМИ РЕВАТ ЩОТО НЯМАТ АКЪЛ САМИ ДА СИ СЪЗДАДАТ РАБОТА И ПЕЧАЛБА...

188

чичо

преди 4 години

До Чичо защо кашляш Нещо не си разбрал.Аз не съм се наредил за помощи и никога няма да го направя.Това което искам да кажа е,че ние работим за семействата си и за себе си,което много дразни олигарси и управляващи,защото не работим за тях за да богатеят и да си копуват Майбаси!Вашият вожд Боко като е почнал със скъпите коли,да вземе да продължи и с апартаментите,имотите и офшорните сметки в чужбина.Какво стана с оня диск с имената на наши бизнесмени?

187

селянин

преди 4 години

Ако много реват самонаетите толкова кирливи ризи и мръсни *** ще излезнат ,че тогава редовните данъкоплатци ще наскачат.Сигурен съм ,че половината от тях и здравни осигуровки нямат .

186

Едноличен Търговец

преди 4 години

Искам държавата да ми плаща наема, осигуровките, сметките за ток и вода в магазина, както и да ми дава по 1000 лева на месец, докато не мине кризата!

185

леле

преди 4 години

Самоосигуряващи се да пробват да изтеглят пари от банката без да са внасяли ! Там ще им обяснят !