26

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

Значи един месец ни правихте на маймуни, за да стигнем накрая пак до драконовските мерки ?А, не можеше ли направо с тях да почнем и вече щяхме да сме към края на всичко ?Защо УМИШЛЕНО удължавате агонията на този народ ????

25

ined

преди 4 години

Като искат да се носят маски - да ги раздават безплатно.

24

M

преди 4 години

Много започнаха да преиграват. Идва ми в повече. Това което забелязвам е, че карантината се спазва. На повечето хора в тази ситуация им е доста трудно. Необходимо ли е да се налива още масло в огъня и до кога?!

23

МАЙМУНСКИ ГРИП

преди 4 години

По епидемиологични критерии унас даже няма епидемия от Ковид 19, а само спорадични случаи. Не виждам нуждата от каквито и да е мерки, освен спазване на елементарна хигиена и евентуално маска в градския и жп транспорт. .

22

МАЙМУНСКИ ГРИП

преди 4 години

Държавите с драконовски мерки като Италия, Испания и Франция не се справят много добре с вируса. По-либералните мерки в Гермаия и Швеция дават много по-добри резултати. В Швеция например първият случай на вируса е от края на януари, а дори не са тръгнали да затварят кръчмите и дискотеките. Жертвите след 2 месеца са около 300.

21

Изаура

преди 4 години

Само дето евтините маски трябват да се сменят на 20мин.,иначе нямат ефект, а точно обратното... Не знам в България колко хора могат да си позволят по 5-6 маски на ден...СЗО НЕ ПРЕПОРЪЧВА МАСКИ

20

А

преди 4 години

А писнами от изказвания на лекари,професори,доценти и други. То един рът ще се мре все пак. 2 седмици ок още 2 ще ги преживеем ама за месеци няма как да стане. И стига с тва ще стане като в Ухан като в Италия( жал ми е за хората) но 10000 на фона на 60 милиона са нищо така че ай стига. Който чуе кукувицата я чуе който не бог да прости и тва е. Нито имаме апаратура нито персонал така или иначе ще има починали.

19

Анонимен

преди 4 години

Трябвало да спазваме дистанция защото не се знаело кой е заразен, а не трябвало да носим маски защото се знаело кой е заразен. Сега, знае е ли се кой е заразен или не или на някои хора в главите не могат да протекат най-елементарни мисловни процеси?

18

ivailo

преди 4 години

Мерките взети досега са достатъчно тежки, а някои и неадекватни... Така че, не разбирам за какви по - драконовски ограничения бленува това лелче, явно е някоя мазохистка.

17

до "абе"

преди 4 години

Абсурдно е да се бориш с нещо, което ежедневно си внасяш на тумби. Драконовски мерки са да им забраниш да влизат на такива хора, както направи някои страни. Китайците затвориха всичко за всички и им трябваха над 2 месеца, за да овладеят положението. С това, което ние правим гарантирано ще сме в това положение поне цяло лято.

16

АК-47

преди 4 години

Крайно време е, за да се престане с това щъкане навсякъде и по всяко време. Иначе ни чака Ухан.

15

Анонимен

преди 4 години

Няма как без да кашляш, да мяташ вируси.А и у здрав човек изобщо няма такова количество вируси и и толкова напреднал процес, че да го накарат да кашля. Освен това няма болен без температура, освен това от 2 метра няма никакъв шанс за прескачане на вируси.

14

абеее

преди 4 години

'вкарали били хора от чужбина' абе спри се бе аланкоолу ! спри се бе! искат да се приберът у тях си хората ше им забраниш ли ? ! ? кой си ти? трепериш си за животеца ясно ама айде да не прекаляваме с истериите!

13

Анонимен

преди 4 години

По думите ѝ основната опасност е, че може да сме здрави, но да сме вирусоносители и така да заразяваме другите, ако сме без маска.-------Това е абсолютно невъзможно.

12

Анонимен

преди 4 години

Комунизпрофесорката да не говори драконовски, че ше ги изтрият всичките. Бог да ви е на помощ в бедна България, дори не подозирате какво ви чака. Поздрави от уредения Запад.

11

славянин

преди 4 години

Тези ''специалисти''-***, които се изказват по няколко пъти на ден и предлагат все по-тежки и по-тежки репресии над населението не могат ли да прозрат какво ще започне да прави то след като го невротизират до крайност, оставят без работа, без пари и без жизнен смисъл!?

10

Анонимен

преди 4 години

За 2 седмици вкарахте сигурно стотици хиляди хора от чужбина, които е много вероятно да са заразени. Тия хора, дори да са постоянно под карантина, живеят със семейството в една къща и могат да ги заразят. После някой от семейството като излезе да пазарува може да зарази още хора и да се предава кой знае колко пъти. Сега и да слагаме маски е късно, ако въобще пазят, защото и екипирани лекари в цял свят се заразяват незнайно как.

9

До Анонимен 1

преди 4 години

Ти пък много четеш, бе!После настояваш и професорите да знаят колкото теб! Не знаеш ли по какъв начин се става у нас учЕн и особено как се придобива професорска титла?Спомняш ли си онзи стар български историк, който навремето казваше с горчив смях, че у нас думата "професор" е обидна? Това не е случайно, а е отражение на народната мъдрост, която пък е основана на дългогодишни наблюдения.На какво отгоре изискваш от българската професорКА да знае колкото средно интелигентен четящ гражданин?

8

Анонимен

преди 4 години

Недей дава акъл льольо

7

Jas

преди 4 години

Ако официално регистрираните заразени в БГ са 399, при рехавото провеждане на тестовете, реалният брой е 25x по-голям, при доста от случаите човек носи и размножава вируса в тялото си и 2 седмици преди да прояви признаци като висока температура, суха кашлица и т.н. Така че доброволната карантина болен-здрав е единственото логично решение. Естествено за сметка на економиката, доходите, спортния и културен живот. Кризата е по-голяма и по-сериозна от онази през 20 те г. на 20 век.