34

Анонимен

преди 4 години

В трудни моменти хората имат нужда от някаква морална опора и често религията и църквата дават тази психологическа подкрепа на вярващите - проблемът е, че опората е фалшива и ако някой разчита единствено на молебените за да се справи с епидемия, ще се погуби сам. Дори религиозните хора, някъде дълбоко в себе си имат зрънце здравомислие и прекрасно разбират, че само с молебени няма да стане.

33

Анонимен

преди 4 години

Странно е в 21 век болести да се гонят с молебени. Аз бих се доверил повече на ваксина отколкото на молитва. Дори идеята за бог, който комуникира с хората чрез църквата и жреците й, наречени свещеници, някак излиза от рамките на здравомислието и достиженията на цивилизацията. Тоя молебен е повече обида за здравия разум на мислещия човек и връщане в едни мрачни епохи, когато всички обществени проблеми са били разрешавани от църквата по подобен начин.

32

Дедо Колето

преди 4 години

Кот такоа брат!

31

Анонимен

преди 4 години

До *** човечецПоследната лекция на чичо Веско от вчера също е добре да се гледа.

30

прост човечец

преди 4 години

Благородно намерение на дядото. Но не дава точните формули. Ето нещо полезно...за този който иска практика, а не теория и разбира се справяне с проблема! Отворете Ютюб, намерете Георги Изворски, Елиазар Хараш и изгледайте последните им беседи. Който има уши ще чуе...Пазете се!

29

Анонимен

преди 4 години

до АнонименПредстава си нямаш какво са шаманите.

28

Анонимен

преди 4 години

До АнонименРусия два пъти освободи България. Ако не беше Русия днес нямаше да има България.

27

Анонимен

преди 4 години

Да бъде? Подканяне на Бог, да се сети да ни помага! Дядо попе, а Божията помощ не е ли с нас? За какво Бог ни е изпратил вируса? Всяка болест е изпратена да помогне на човека.

26

Анонимен

преди 4 години

До Българин 28 - това не беше ли руски националистически лозунг?

25

Анонимен

преди 4 години

При първобитните хора шамани са гонели болестите с ритуали. Света не се е променил много - шаманите се наричат попове, а ритуалите - молебени. Наивността, безпросветността и фанатизма са си същите, каквито са били преди хиляди години.

24

Българин

преди 4 години

Бог с нам!

23

Анонимен

преди 4 години

Най-важното за справянето с епидемията беше направено - молебен. Дайте информация на световните лидери да прекратяват от утре мерките против коронавируса. Българския патриарх каза "къш, коронавирус".

22

5

преди 4 години

Трябва си много *** да вярваш в тия работи тея са колили бесили и горели живи хора уж за господ ОВЦЕ

21

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 19А брат му Христос не се занимавал с глупости и им е*** майката ...

20

Библията

преди 4 години

По коментарите им ще ги познаете!!!

19

Мехмед

преди 4 години

Като го тресне короната, християните да идат да се лекуват при попа и да не задрътсват болниците...

18

Анонимен

преди 4 години

Господ да ни пази от всяко зло.

17

Мхм

преди 4 години

Нещо още покрай патриарх Максим изгубих респект към бг църквата. Начело трябва да е някой млад и енергичен човек с модерно мислене,а не едвам ходещи дядовци които идея си нямат как се управляват църквите из България и какви далаверки си правят поповете там. Пък да седиш начело на църквата без да имаш енергията и способността да се бориш да я направиш част от живота на хората е доста нагло. И сегашният патриарх може да е добър по душа,но не е полезен като ръководител.

16

нн

преди 4 години

Вярващи, не ходете в църквите, пазете се. Ще дойде време пак да ходите. Нищо няма да ви стане за месец два. Бог не го виждате, който вярва да вярва, но вируса е тук и е факт, мамък, невидим и смъртоносен.

15

Анонимен

преди 4 години

Ама патриарха обаче хитър, а?К'во ше кажете?Прибира се в къщи и се самоизолира!Гледах по телевизията, някакви вярващи, един дядо, точно в рисковата група, в "Александър Невски", пали свещи, целува икони.И вика: Вярата трябвало да бъде по-силна от страха!