49

Комон Сенс

преди 4 години

Отлагате всички плащания за граждани и малки фирми с 6 месеца.Печатате пари - покривате дупката от лиспващи данъци и прочее задължения. После като ги платят - унищожавате толкова пари, колкото сте напечатали.Не е толкова трудно да се измисли/направи. Проблема е един - оняи горе не мислят как да облекчат положението, те мсилят как да се обогатят и то неприлично.

48

Ganjo

преди 4 години

Най са ми смешни Ганйовци,които са тръгнали да коментират Америка.Дават ли си сметка,че ние сме като мравка спрямо слон в сравнение с Америка,която е първа икономика в света и най мощната държава в целия свят.Навярно никога не са и стъпвали в Америка,за да им зяпнат устите и да им виснат ченетата до земята.Невежество пълно,а и комплексарщина.

47

Анонимен

преди 4 години

Я чакайте малко. Ако някой се разболее и не ходи на работа, кой е длъжен да му покрие вноските по кредита - държавата ли.

46

какво правим?

преди 4 години

Мораториум на всички плащания трябва и не само на туроператорите.Мярката да е временна и да не се опрощава на ангро - само това, което може да се опрости.Сам оче ун ас какво става? Епидемия не епидемия общината пуснала заплашитлени писма да си прибира тъ.шата такса смет, къде сме потънали в смет, че даже ни я внасят от вън....

45

Анонимен

преди 4 години

За бизнес застраховки не са ли чували?Който е направил ще се справи, който има буфер също, останалите да фалират.Свободен пазар.

44

Сашо Костов

преди 4 години

Сезона това лято е отписан, но никой не смее да го изрече публично. Да приемем, че тур оператора е превел сумата за ранно записване на хотелиера. Клиента е теглил кредит за ранно записване и сега ни почивка ще види, ни пари, но ще ги дължи на банката, а в същото време хотелиера ще си ги "менажира" и ще има шанс да набави изгода от тях поне до догодина, пък ти си плащай лихвите. Не е ли нагло? Ще има фалити, това е ясно, но има застрахователи. Дано да стигнат парите от застраховките за всички.

43

Анонимен

преди 4 години

Пред колапс, искат помощ от народа да не връщат парата, а като жулеха на високите цени мислеха ли за същият този български народ.Работодателите по курортите мислеха ли за служителите им, докато ги осигуряваха на половин ден при 12-14 смени?

42

Анонимен

преди 4 години

Ще връщате вашата кожа,заразихте цяла българия,конфискация на цялото имущество и затвор 20г на всички туроператори!

41

Loyko

преди 4 години

Когато преди няколко години Унгарската авиокомпания MALEV фалира,върна ли парите за предварително закупените билети? Разбира се,че не е върнала нито една стотинка.Не става така лесно,макар и с Евро регулатори. Тези туроператори които са извършили вече преводите на туроператорите им партнйори в чужбина да докажат с документ,че са извършили вече превода на капарото.Ако не са извършили превода,ще трябва да върнат капарото на клиентите.Които са ги превели вече е ясно....

40

Анонимен

преди 4 години

"Имам застраховка именно за такива неща и ще си получим парите."Чудесно. Колкото си ги получихте парите от Олимпик, нали? Като им се сурнат едни искове - чакай пари на кукуво лято. Нали се сещаш че не само почиващите ще натиснат застрахователите? Хахах.

39

Анонимен

преди 4 години

"Туроператори: В колапс сме, не можем да връщаме веднага пари"Щото сте пирамидални схеми и харчите пари, които още нямате, затова не можете. Фалирай!

38

Анонимен

преди 4 години

До 48За 15 години екскурзии, семейството ми е спестило помощ 40% от разходите, който би направило, ако плащаше в последният момент. Имам застраховка именно за такива неща и ще си получим парите. Дори о да не си ги получим, пак не е толкова лошо, защото за над 40 други екскурзии спестихме по 20-50% и някак си не е толкова лошо за нас.

37

Анонимен

преди 4 години

30 милиона в САЩ нямат здравна застраховка и не ходят на лекар, нито се преглеждат или тестват.

36

Анонимен

преди 4 години

Резервация при туроператор почти винагинизначава, плащане чрез тях на хотели и самолетни компании. Не е, като да седя върху купчини с парите ви.

35

Анонимен

преди 4 години

До 44Освен ако няма доказана измама от тяхна страна ... Няма да стане.

34

Анонимен

преди 4 години

До 38Хилядолетия е мааааааааааааааалко птеувеличено.А с "Третия Райх" не се справи "сама". А за всички загуби? Или никога не е имала загуби?И изобщо коректни ли е да говорим за Русия през различните епохи, като за една и съща държава? Малко, като да говорим за Рим и Италия като една и съща държава. А и това, че победиха Швеция, не значи, че преди това не с ги тарашели викинги с векове.

33

Анонимен

преди 4 години

ТЕЗИ КОИТО ФАЛИРАТ, ДА НЕ ИМ СЕ РАЗРЕШАВА ПОВЕЧЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ТАЗИ ДЕЙНОСТ

32

Анонимен

преди 4 години

До 42Коя застрахователна компания ти е изплатила всичките щети за период под 15 дена, защото реално нямахме проблеми с паниката покрай корона вируса преди това?

31

Анонимен

преди 4 години

"като фалира кво Нищо друг заема мястото му Пазара празно място не оставя фалитите са добре за Капитализма"Не и ако фалират всички. Ще отнеме години, докато се възстанови икономиката.

30

до 34

преди 4 години

Интересно ние, като туроператор, защо ли върнахме парите?! Защото имаме застраховка и мислим, затова. Не сме от тия поплювковци, които искат да спестят парите от застраховката и кой откъде е..