49

фигаро

преди 4 години

не са в сивия сектор а в Западно германския сектор .

48

билетотъркач

преди 4 години

айдееее поредната поръчкова статия този път насочен към младите да си мислят че с такъв статии много мислели за тях защо са ви младите да може да ги превъртяте през два-три месеца работодателите да ги сменят да им работят за ниско заплащане и да ги заменят с други ли???...за това ли са им нужни млади работници???...то скоро и тази елементарна схема на работодателите ще свърши как заменят едни хора с други и така само обещават високи заплати а реално свеждат разходите за си за труд до минимум!!!

47

Анонимен

преди 4 години

В тази статистика влизат и младежи, които имат български паспорт, но никога не са живяли в България. Пак някой ще отчита дейност.

46

българин

преди 4 години

Едва ли са в " сивия сектор"! Не . Просто не работят! Мама и тати ги издържат! А тия млади мъже. Ако бяха ходили в казарма войници. Мирогледа им за живота.Щеше да е на ниво!-:) А сега живеят сякаш.В едно безвремие! " Демокрация" е!

45

Гегата

преди 4 години

Младите печелят от инстаграм и отсрещи по хотели в чужбина ,младата плът се търси...

44

Анонимен

преди 4 години

Да но много от тях са законно в чужбина учат или работят. В България няма такава статистика и защо. В Германия чрез здравното осигуряване заявяваш къде си т.е. прекъсваш си здр. осигуровка, защото си в чужбина или родителите ти те осигуряват до 25 г., защото учиш, но се знае какво се случва. В България текат осигуровките и можеш да ги спреш само ако си в държава извън ЕС, ако си в ЕС просто не можеш да ги спреш.

43

Анонимен

преди 4 години

Без образование са и са неграмотни, особено по математика.

42

Анонимен

преди 4 години

Смешна работа...

41

Социолог

преди 4 години

До АнонименВ селото е истината другото е схема

40

Анонимен

преди 4 години

а у дома нямаш приход ,но нямаш и разходАко си на село, само си цепиш дърветата, дам си шиеш дрехите от животните, сам си правиш сапуна и прочие ... става и без разходи!

39

До 33

преди 4 години

Добро съчинение си написал! Ако е така,разбирам го шефа,веднага е разбрал,колко струваш.......А за ,,отлитането" от къде взе пари и как точно и защо те приеха с,, отворени обятия"без стаж,препоръки , местен опит и език??? Ех дечурлига неграмотни и неинформирани,накъде с този мозък бе ,,вишисте" лъжлив???

38

Анонимен

преди 4 години

Хехехе, чухте ли? Някакви 29-годишни ги наричат "млади" :) :)А как искаш, да ги наричаме? Преди да критикуваш, кажи какво би направил ти по-добре?

37

Роко

преди 4 години

В Бг на младите до 35 г. гледат като на риби дето бачкат за малко кинти,а на над 40 г . ги водят за дърти лисиции не ги вземат .Работника има едни 5 години(35-40) дето го цедят с празни обещания и го зарязват после....А младите не работят щото като тръгнеш на работа имаш разходи-300-400 лв за дрехи път храна и тнт., а у дома нямаш приход ,но нямаш и разход.Отидеш бачкаш в ЕС 1 год спестиш 10 хилк,и в Бг цела година яйляк като свършат пак в чужбина и те така....

36

Сектор Г

преди 4 години

Някои от тях са във кафявия сектор.

35

Агент Милър

преди 4 години

Всички тези 170 000 млади хора са агенти на КГБ и ГРУ и получават пари от Русия и затова не работят.

34

Анонимен

преди 4 години

А бе кой работи при живи родители, бе, ей?!

33

до 38

преди 4 години

60/40

32

Анонимен

преди 4 години

оправните млади хора се оправят сами , остналите кибичат ,хленчат и чакат някой да им предложи работа за "добра" заплата

31

Бахуро

преди 4 години

Направо са в кафявият сектор.Или просто са имигрирали, но властите в БГ не знаят.

30

Анонимен

преди 4 години

Профил по етнос имаме ли?? Много отговори ще получим там ..