7

Анонимен

преди 4 години

До QВасил Иванов Кунчев ( Левски) е народен / национален герой, той е реално съществуваща личност, а не измислица. Васил Левски до края на живота си е съжалявал за някои свои грешки, дори и за смъртта на онзи ратай,който услужливо е искал да го издаде. Критикарите и злобарите да замълчат, защото самия Левски се е каел за грешките си и сам не се е мислил за това, което неговите съмишленици, а и днешните българи му приписват. Васил Левски трябва да бъде почитан, защото не е искал да сме роби

6

Q

преди 4 години

Всякой народ си иска герой и ако няма -то той се създава.

5

Да попитам

преди 4 години

В. Левски е умрял на 36 години,а има толкова случки,местности,държави,хора и версии свързани с него,че реално трябва да е живял над 350 астрономически години,как става този номер това не ми е ясно!?

4

Анонимен

преди 4 години

Продължение от номер 3Васил Иванов Кунчев известен като йеродякон Игнатий и българския революционер Васил Левски има нужда от българската памет, обич, уважение, а също така и от молитвите за упокоение на душата му. Васил Кунчев ( йеродякон Игнатий ) е починал 3 дни след Големия и Господен Православен Християнски Празник - Сретение Господне. Трябва да му отдадем почит, макар и някои негови грешки и грехове, защото той е починал за Родината България, както и за Вярата Христова и за българщината.

3

Анонимен

преди 4 години

Васил Кунчев преди да бъде обесен е казал пред изповядващия го свещеник - отец Тодор Митов, да бъде споменат като йеродякон Игнатий, а не като " апостола" ,Левский/Лъвский, нито пък да иска да бъде канонизиран. Самият Васил Кунчев приживе НЕ се е смятал за Апостол, тъй като е бил вярващ и знаел много добре Кои са Истинските Апостоли - Светите и светли Ученици на Спасителя Господ Бог Иисус Христос, а не бг тумба революционери.Към В. Кунчев трябва да има спомен и уважение, но не и идололизиране

2

Анонимен

преди 4 години

Васил Левски се превърна в супер герой за страхотен бизнес.Филми,книги,музеи,политически локуми на типажи като Пламен Митев,Румен Радев,Стефан Цанев.

1

Анонимен

преди 4 години

Полза никаква, ако просто знаем всичко за Левски, възхищаваме се, въэхваляваме го, издигаме го в култ, но не правим нищо, на което той ни е учил или правим точно обратното.