23

Анонимен

преди 4 години

До: номер 21Ми щото не си го сметнал/а вярно.Отговорът е 300Pi квадратни сантиметра и е задача за 6-ти клас.Синът ми ги учи сега точно тях.

22

Анонимен

преди 4 години

До СпокойнаТова е задача за 6 клас и верния отговор го няма в твоите предположения, много умно.

21

СССР2

преди 4 години

Родителите са доволни като дЯцата вкъщи носят шестици без значение какво е нивото. Така че да решим проблема като намалим още пвоече критериите! Колкото по-лесни са тестовете, толкова по-щатлив ще е народът от бармани и сервитьорки.

20

4

преди 4 години

До Спокойна942 см2. Не знам защо го няма в отговорите.

19

човек

преди 4 години

До: номер 7Синус, косинус, тангенс и котангенс не се изучават от висшата математика а от елементарната.

18

Спокойна

преди 4 години

До ЧиновникХайде тарикат - дерзай: Лицето на околната повърхнина на прав кръгов цилиндър с диаметър 10см. и височина 3 дм. е: А)300π см/2; Б)325п см/2; В)350п см/2; Г)600п см/2 Имаш 3 минути като среден седмокласник.Прочети още на: https://dnes.bg/obrazovanie/2020/01/20/roditeli-promenete-maturata-po-matematika-sled-7-klas.436505

17

Спокойна

преди 4 години

До МитевНе е въпросът колко бой ще изядеш, идеята е да затвърдиш наученото, а не да препускаш от урок на урок и да имаш очаквания. Ние едно време имахме упражнения вурху урок, след това контролно (не тест).

16

Спокойна

преди 4 години

До Анонимен 11Именно, но и ти четеш без разбиране, обяснявах по-долу, че няма как простата аритметика в бакалията да се съпостави с тая МОН-ска глупост.

15

Митев

преди 4 години

До АнонименМатематиката учи на логика и мислене!!! Моят учител по математика ни научи да МИСЛИМ и съм му вечно благодарен ( професията ми няма нещо общо с математиката)

14

Митев

преди 4 години

И до кога родителите ще се оплакват, че им било трудно на ДЕЦАТА?! Излишни знания няма. Докога ще са виновни учители, програма, министерство и т.н? Няма да има качествено образование докато РОДИТЕЛИТЕ не разберат, че трябва да се учи, а не да се оплакват? Не мога да си представя баща ми или някой от бащите на моите съученици да са помислили дори да обвиняват учителите за мързела на децата си!!! Море за двойка щях да изям една гора бой и нямаше да видя бял ден докато не я поправя. И то с шестица!

13

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 3Математиката трябва да се изучава съвместно друга наука. Например графиките с кординатнна система се използват в икономиката.

12

Анонимен

преди 4 години

Математиката трябва да се разбира.

11

Анонимен

преди 4 години

Да остане само втория модул, тогава ще се види тоталната неграмотност на учениците да записват решенията на задачите. Първият модул е лесен там само се загражда.

10

Анонимен

преди 4 години

До СпокойнаМатематиката в 7 клас не е прости сметки.

9

Анонимен

преди 4 години

Математиката развива логическото мислене.Може да нед ви твябват тангес,котангес,но са нагънали кухарниците ви.При някои индивиди явно недостатъчно,впредвид разсъжденията им.По тази логика не ви трябва химия,физика..Учете занаят и дотам.

8

Анонимен

преди 4 години

Аз пазарувам обикновено един път седмично, по поне 50 неща, от които повечето имат отстъпка с определен процент. Повярвайте ми, няма как да си направиш сметката на всичко, особено с отстъпките, за това са касовите бележки

7

Анонимен

преди 4 години

2020-та е петдесетата а година в живота ми, в която синус, косинус, тангенс и котангенс не са ми потрябвали. Нито един-единствен път! И не само те - и висшата математика изобщо не ми е нужна, а там беше месеци къртовски труд и учене. Зубрене, остарели програми и като отидеш на работа, не знаеш декларация да подадеш и всички ти се смеят на ненужните знания

6

Анонимен

преди 4 години

На някои ученици и цял ден да им дадат пак няма да им стигне.

5

Спокойна

преди 4 години

До Анонимен 4Това в бакалията е проста аритметика. За мен и за теб. Обаче не пращаш 12-14 годишното си дете да купи 450 грама сирене, 300 грама филе, половинка кашкавал и домати за 3 лева, и пътьом да направи сметка, колко ще му излезе приблизително на касата, нали?

4

Анонимен

преди 4 години

В бакалията, докато продавачката цъка на елката, ти трябва да си готов със сметката наум, поне приблизително. Там няма кой да ти чака знанията да изгреят.