153

Анонимен

преди 4 години

Ще се опитам да обесня.Не вярвам да разберете.Да! Идил е идея на Някои от САЩ.Като почнаха да правят атентати и да ги предодвратяват стана ясно, че има много ниско интелектуални готови да се бият и мрът.Беше им подсказана идея да идат далеч и всички да се съберат на едно място, което ще даде по-евтино да се отърват от тях.Тъй и стана.Даже много локални сили помогнаха за без пари.Затова не гръмнаха Касим докато бореше ДАЕШ, а сега, като я пребори.От него вече няма нужда и е опасен.

152

Ар4и

преди 4 години

Защо убиха ген.Солемани ли? Защото той организира съпротивата на шиитските милиции в Сирия, Иран и Ливан срещу главорезите от ИДИЛ. Помним кои ги създадоха- САЩ събраха и въоръжиха ислямисти, GB ги обучи и изпрати PR-и (WhiteHelmets), С.Арабия финансира цялата война. Цели 3 г. коалицията на САЩ уж се бореше с ИДИЛ, но всъщност ги пазеше и въоръжаваше. Руската авиация нямаше да се справи сама, ако не бе подкрепата на терен от Сирийската армия и Шиитските милиции. Е как да не гръмнат този генерал?

151

Анонимен

преди 4 години

кОпувам Умразни ужасТи

150

Анонимен

преди 4 години

УжасТ!

149

Ar4i

преди 4 години

Империята сее демокрация с дронове. Това, което САЩ могат да причинят на себе си, никой друг не може да им го направи!Империята вече не желае да бъде обичана, а да се страхуват от нея. От страха до умразата има само 1 крачка, и тя вече е направена. САЩ загубиха сърцата на половината арабски свят - шиитите в Иран, Ирак, Сирия, Ливан, Иемен, като спечелиха умразата им. Честито на "печелившите".

148

Феликс

преди 4 години

Струва ми се, че това беше първата сериозна грешка на Тръмп.Иранците контролират немалка част от Ирак, а този американски акт настройва останалата част от Ирак против америкосите.....като следствие напълно е възможно Ирак да прогони американските бази от територията си и да им помогне даже с един ритник...Какво ша праят тогава - още една война с Ирак?

147

Анонимен

преди 4 години

"Но той беше оръдие в ръцете на режим, който подкрепяше терора и най-бруталната диктатура. Няма причина да изпитваме състрадание към такъв човек." Яка промивка

146

Анонимен

преди 4 години

Всъщност все повече се говори от американски източници, че всъщност удара не е имал за цел Сюлеймани, защото иранците не били точно идентифицирани от разузнаването. Знаело се е само, че са от Кудс. Прилича на гаф.

145

Анонимен

преди 4 години

Американците от друга страна още ВСВ воюваха така: настъпва пехотата и изведнъж по тях стрелят. Пехотата отстъпва и идват бомбардировачите. Ръсят, ръсят и пак тръгва пехотата докато по нея стрелят и пак...Същото им и е понятието за победа.Американците като унищожат пътищата на една страна и разни съоръжения и се смятат за победители, а муджахидиние се крият по пещерите и им се смеят и те също се смятат за победители.

144

Анонимен

преди 4 години

За да стане война трябва поне двама да я искат.Аз не виждам Иран да иска война. Казват, че искат да си отмъстят.А и САЩ не искат война, щото тогава просто трябваше да оставят Касим жив. Той да рушне посолството и да ги запукат.Но според мен Тръмп е по-амбициран.Щото десетки години добрите американски войници си седяха по базите, а добрите паравоенни милиции ги замераха със снаряди иракети и им слагаха мини.Сега обаче американците почват да стрелят и нарушават равновесието изградено до сега.

143

112

преди 4 години

Да си беше гледал хотелите и конкурсите за красота.

142

Справка за Тръмпецот

преди 4 години

Тръмпецот е хубаво да поиска справка за развоя и резултатите от ирано-иракската война 1980-1988г. Тогава и САЩ,и СССР,и Франция и целият арабски свят помагаше на Ирак. Иран е доста по-добре въоръжен отпреди 40 години и в обсега на оръжията му са всички марионетки на САЩ в региона. САЩ могат да им съсипят инфраструктурата,но само с въздушни удари персите няма да се предедат като сърбите през 1999г. Персите имат и огромни партизански армии в тила на противниците си - Ливан,Сирия,Ирак,Йемен.

141

Анонимен

преди 4 години

Краварина си е краварин.

140

Анонимен

преди 4 години

Убийството си е убийство.

139

Анонимен

преди 4 години

До 163Както казваш персите не са араби ,но и персите не са сунити ,както 90%от арабите и затова Иран с нищо не е допринесъл за ислямизацията на арабите.Тази радикализация идва от предимно от Саудитска Арабия .

138

Анонимен

преди 4 години

Тяхната цел отдавна е Иран, сега с един кух президент егоцентрик със съмочувствие безкрай, разбиращ нищо от военна политика е на път да разкарае живота на безброй хора и те пак ще се юрнат към Европа естествено

137

Сата НАТО

преди 4 години

Иран е мирна държава и няма да започне война. Това са критки вярващи и няма да се подведат по призивите на разни шейтани, дето искат да скарат народите. Касим Шаламанов просто е едно наивно момче, което руснаците предадоха на заколение, за да предизвикат война между САЩ и Иран. Иначе народите искат мир.

136

Анонимен

преди 4 години

Персите не са араби ,но техните аятоласи имат голяма заслуга за за все по голямата ислямизация на арабския свят.Религията преди нямаше такава власт каквато има сега.

135

Анонимен

преди 4 години

Ами той утрепа цело 10 гада, какво по-хубаво ог това? А кой точно важен иракчанин бил загинал, казваш?

134

Анонимен

преди 4 години

Лошото е, че не уби само иранеца, а и много важен иракчанин. Сега гонят НАТО от Ирак. Може би това му беше целта.