60

Анонимен

преди 4 години

Ами това е, държавата си прехвърля едни пари за болнични на държавните служители от единия джоб в другия, а чиновниците си скатават както винаги. Не знам каква е оправията с това...електронни услуги и съкращаване до минимум на безполезните хрантутници. Но това с шапкарите и учителите не може да стане...сложна работа.

59

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 67Е кой е казал, че няма причина?Причината е, че си мързелив, злобен, завистлив комплексар, който роптае страхливо против всички и то анонимно и то пред компютъра.

58

Антивоенни

преди 4 години

Военните защо въобще ходят? Единственото, за което се сещам е за да се затъпяват взаимно и да има гонка. Да ги разпускат и да ги викат само за мисии или за война. Не че ще има някаква полза и тогава, но ходенето на работа от тяхна страна си е безсмислено в мирно време.

57

Анонимен

преди 4 години

До ЧудесноПлащаш ми оная работа....С министерско постановление тая сума директно им се внася от държавата, но това не значи, че ги внасяш ти.Дори неотдавна се коментираше, че ако се накарат държавните служители сами да си внасят осигуровките, преди това заплатите им ще трябва да се вдигнат с размера на тези осигуровки.С други думи - взел Колю - дал Колю.Тъй, че не пишете глупости, повтаряте една лъжа по 1000 пъти и има ***, които ви вярват.

56

Анонимен

преди 4 години

Никои не мрази без причина! Щом хората ги ненавиждат значи има проблем!А това, че не им пука за масите е ясно и рано или късно народа ще се събуди и ще стане по страшно от Сирия ако САЩ не подкрепят васалното си правителство.

55

???

преди 4 години

Значи 10% от болничните листове, предимно до 3 дни, са на държавни служители, военни и учители, които са около 15% от работещите и 90% от болничните листове, предимно за много дни, са в частния сектор, където са 85% от работещите. Кои ли са първенците?

54

Анонимен

преди 4 години

До ЯнкоМи прав си. В нашето даскало една млада даскаличка си взе 2 месеца болничен, уж заради жлъчни камъни, уж операция, без преглед при интернист и хирург.2 месеца лайф из лайф, в това число и даскалски банкет на който мята гюбеци "болната"...Грозна работа.Не знам на какво ще научат децата, май не на хубаво.

53

до 60

преди 4 години

Ходих на адвокат за да ми каже, че трябва да имаш свидетели ми взе 40 лв.!!!!Пиша тука защото искам хората да не разчитат на властите а да се оправят сами

52

Фалшива новина

преди 4 години

Манипулативно поднесени данните и онези 80% веднага се хванаха на въдицата. Давам пример. Седмицата има обикновено 5 работни дни и реално поти всички болнични до три дни започват в понеделник или завършват в петък. Нека 20 държавни служители да са в до 3 дни болнични и 20000 работещи в частния сектор да са в болнични за над 20 дни. Според логиката на новината първенци в болничните са държавните служители...това са написали и на това вярват онези 80%.

51

Анонимен

преди 4 години

До до 50Вместо да ревеш като вдовица за ***, да беше обвалвал постановлението на прокуратурата по законовия ред.Жалиш се на ниво окръжна прокуратура и си търсиш правата.Ако не знаеш как - плащаш на един адвокат и така.Тук как смяташ, че могат да ти помогнат?

50

ВЪПРОС

преди 4 години

Проблема с Източването на НОИ идва от Държавата ? Тоест , Администарацията взима Болничен , а Работника Плаща ?Така е и с Пенсиите .

49

Янко

преди 4 години

Възмутен съм от даскалите, обаче! Лъжат, че са болни през ваканциите, за да не си горят отпуска! Тези ли хора учат децата ни, тези ли им дават пример!? Какво им липсва, заплати ли нямат, свободно време ли, работа на второ място или частни уроци!? А децата все по-неграмотни! Това ли са ковачите на светлото ни бъдеще! Шайка шмекери на дребно! Учителят трябва да е пример за подръжание, образец за честност и морал! Къде е учителят от едно време!? Няма го! Защо???

48

Анонимен

преди 4 години

С армия и учители до къде ни докараха най бедните и неграмотни на планетата с най голямата престъпност!

47

Анонимен

преди 4 години

От данните в новината излиза, че най-малко болнични ползват държавните служители, учителите и военните.

46

Анонимен

преди 4 години

Какво работи един прокурор знаете ли!? Образуват досъдебни след като се съберат много ги заличават поради давност и други причини и накрая отчитат, че престъпността намалява.За това защо да ходят по празниците! Ка ПР акциите може да си ги правят и през другото време.Полицията също с нож в корема да отидеш при тях ще ти кажат защо не си внимавал и си се наръгал сам защото не се пазиш и ще напишат до прокурора една преписка.

45

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 38В съдебната власт също са само и единствено жени - съдийки, прокурорки....

44

до 50

преди 4 години

Никои няма да ти повярва, че нещо работиш защото и аз съм жертва на престъпление съжалявам, че не се саморазправих с престъпниците а разчитах за това на МВР и Прокуратура които не направиха нищо и ми е мъка, че не реагирах като дивак защото ме направиха на ***

43

Анонимен

преди 4 години

Абе вие наред ли сте какво работи един военнен за да липсва на някои освен жена му!

42

Анонимен

преди 4 години

До гнясДежурните плювачи пак полазиха....Защо не покажеш и обратната страна на медала - че в частния сектор тия, където работят по празниците получават двоен надник и зорлем се натискат кой да бъде на работа.Отделно всички знаем за парите в плика под масата.Военни и полицаи им се казва "Пада ти се да си на работа по Коледа, честито!"Не работят по кодекс на труда, а по Закона за МВР и закона за МО.Честно и справедливо ли е? за едно и също бачкане в частника взимат двойно и тройно по празн

41

Анонимен

преди 4 години

скапаняци не насаждайте омраза към определени професии