39

Анонимен

преди 4 години

До РадославЗадаваш неудобни въпроси. :) Ще купят нов самолет на Боби, примерно.

38

Анонимен

преди 4 години

Така, много ми е интересно като как ще принудиш бай Иван, който има профил в Booking и дава под наем апартамент, да се регистрира по закона за туризма ???? Как бе другари, КАК...??? Приходите в тези платформи не фигурират никъде, и как ги изчислиха, че са точно 14.000...?? Аз пък казвам, че са поне 100.000! Я да видим сега тези които ползват споделен транспорт колко са...??? Менда, вади калкулатора, Валерчо - ти също! ***!

37

Радослав

преди 4 години

Още малко и данък псуване ще ни вкарат тия от ГРОБ! Скоро май вече и да ги псуваме няма да можем без да пълним касичката на ГЕРБ! Каква идилия за Баш Тиквондур ще е, ще си прави глупости и после като бонус ще си пълни джоба за това, че му теглим една майна! Как не се е сетил още: Данък псуване на ГЕРБ и герберчета?

36

Радослав

преди 4 години

А данък простотия няма ли да вкарате?Баш Тиквондур за 2 дена ще напълни бюджета на държавата само от неговите си идиотизми! Като се сложат и глупостите на всички калинки в Герб и още догодина пенсиите могат да станат по 3000 лева на калпак само от данъка върху Герб! После защо всички крият доходи и данъци! И за какво ще се изразходват парите събрани от тези патенти? Ще подобрите инфраструктурата ли? Какво точно ще ги направите като ги искате?

35

Анонимен

преди 4 години

Предложението дойде от депутати от ГЕРБ начело с шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.---Тая се не наяде!

34

И ВАШТА МАЙКА СЪЩО

преди 4 години

Значи да даваш хотел с 50 стаи и апартамент с две стаи е все едно и също за законодателя ?

33

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

Поредната простотия на ГЕРБ

32

Видял и препатил

преди 4 години

Затова има сива икономика и корупция. Защото обикновения и честен човек е принуден да се крие и да прави евтини кокошкарски тарикатлъци, за да скрие някой лев в джоба, вместо да е мотивиран да излезе на светло.

31

Анонимен

преди 4 години

Маститите хотелиери няма да плащат.Миленчо Хотелчев бълха го ухапала.Тия закони удрят дребните семейни хотелчета, тия дето са на ръба на оцеляването.Проклятията "държава" и "институции" са като Коза Ностра - законът е техния рекет.Праскат ти закона и пращат данъчни и няма мърдане. Точно като в Сицилия - като не плащаш на мафията ти гърмят заведението. Методите на държавата не са по-различни, просто са "легални" и "законни".

30

До Nemeca

преди 4 години

"Народните" представители нямат никакъв контрол, от упълномощилите да ги представляват лица, през целият си мандат. Както се очаква, през цялото това време те работят за други, защо не и за хотелиерите? Някой бори ли се това положение да се промени? Не! Констатациите тогава са безсмислени!

29

Анонимен

преди 4 години

Баце така знае да действа. С бухалката и върти, върти...

28

Анонимен

преди 4 години

А къщите за гости към кои платформи за краткосрочни наемания като посочените ще се зачислят щото по принцип те са с патент или брент за развитие на вид дейност както и самите платформи развиващи специфична или неспецифична дейност в развитие до вид марка как известна в сферата на дейноста.

27

Nemeca

преди 4 години

Ясно е кого защитава този закон - той не е за да се вземат пари в хазната, а по-скоро да се изчисти конкуренцията на мутрите с хотелите. Факт е, че хотелите не плащат данъци или плащат само една малка част от приходите - които разбира се не се осчетоводяват. Всичко останало е за джипки, чалга и вили. Аз нямам апартамент който да пускам по тези платформи. Но е факт, че винаги се гърмят дребния бизнес. Къде са данъците на Лукойл, къде са на златните мини на канадците, къде са на хотелите?

26

Анонимен

преди 4 години

Абе схемата е отработена. Винаги се гледа количеството на засегнатите да е около 10%, максимум. На останалите 90% се обяснява, че тия 10% са, например, "пиявици", "виж ги тия как богатеят" и т.н. Минава съответната мярка. След което, следващият път са други 10%. При което останалите 90% им го набиват, а 10% от тези 90% им го набиват с особен кеф, един вид "да видите как е и дали на нас ни беше добре". И те така. Печелившите са винаги един 0.1%, дето все са отгоре :)

25

Анонимен

преди 4 години

Плащаме и еко данък, а въздухът в София е като в Гуанджоу.

24

Анонимен

преди 4 години

Няма 25, всички по 250 лв, даже им е малко, които си дават ей така жилищата, тия пиявици...

23

Анонимен

преди 4 години

Абе аз нямам нищо против данъците ама поне да се вижда къде отиват...

22

Анонимен

преди 4 години

До ИвпТой българина никога няма да е доволен докато не му дават по 2000лв да си седи вкъщи и всичко да му е безплатно :)

21

Анонимен

преди 4 години

Честито на печелившите. И, да - отново народът не е сред тях. Айде сега - за вас - Работа, Работа, Работа. За тях - Пари, Пари, Пари. После пред урничката - пак същото, нали геройски народе?

20

Анонимен

преди 4 години

Минаха изборите и се почна яката секира. Така, така, малко ти е, народе прoст, малко ти е...