195

Анонимен

преди 4 години

По принцип, знам че моя глас не се брои, дори и на избори, но въпреки това ходя да си гласувам, та и тук ще си кажа:- НЯМА МАКЕДОНСКИ ЕЗИК. Това е диалект на българския език и няма какво да признаваме. Що не излезе този страхлив заек и да "заповяда" на гърците да им признаят диалекта? Ами щото там имат национално самосъзнание.А тука се надушиха с тиквата, че и двамата са крастави и големи комисионери, и давай - всичко минава.Та може и наистина да мине.Поредното национално предатество!

194

Анонимен

преди 4 години

Някой да знае такъв световен прецедент - държава да трябва да признава някакъв език или диалект??????? С какво да го признае, с документ и печат ли?? Това да не им е 1944г когато от Масква им диктуваха и комунистите седнали на една маса в ракиджийницата на един манастир измислили нов език като в българския насвяткали сърбизми.

193

правилно

преди 4 години

Първо ще признаем македонския,после тракийския,и накрая-шопския!За родопския и каракачанския ще мислим после!И така,кога започваме!?

192

Езичник

преди 4 години

За какво точно е спорът? За съвременния език, който се говори и изучава в МКД, или за неговите чисто български исторически корени.Групаво е да отричаме съществуващ и признат език, ПРЕДАТЕЛСТВО е да не защитим българските корени на писмеността и славянсксите езици, включително руския...И къде сега е средата....

191

Анонимен

преди 4 години

Абе, Заев, няма как да ръкопляскаме на Югославските ви мантри. До 1944г всичко е Бг история- след това Сталинистко- титовска. *** ***!!!

190

Ъсан чистокръвния

преди 4 години

И при нас в турция е така искат ромовете да се отцепват да имат отделет език но генетично сме едно а и ги мързи да четат и пишат

189

Внимание!

преди 4 години

Ако признаем "македонския език" това ще е най-голямото предателство в 1400 годишната история на България!

188

Антон

преди 4 години

Ако признаем, че има мкедонски език, утре ще ни откраднат изцяло историята. Само това чакат. За какво ги интересува да влизат в Европа, за да си показват колко са велики? С българската история. В коя действителност живеят ?

187

Анонимен

преди 4 години

Заради това нагло изказване бат ви Бойко трябва да покани недоносчето тук и публично да му извърти два шамара,от които главата му да се зачерви като *** на мандрил!

186

Трайо

преди 4 години

Континуитет от 45-а г., генеалогия - югославско недоносче.В Италия например има диалекти като неаполитанския и сардинския, които са така неразбираеми, че там учат италианския като чужд език. А те имат много по-здрав континуитет и генеалогия от македонското наречие, и въпреки това са си диалекти. Тези са по-малки от нас и не са в ЕС, затова те трябва да се съобразяват с нас. Вземат да се качват на главата вече. Ако България им признае наречието за език, това си е национално предателство.

185

БъденДен

преди 4 години

Решението тиктака в утробата на самата Македония..с албанците начело там -до 30г, няма имаме вече спорове дали са западни българи..а и мераците на Сърбия и Гърция завинаги ще приключат..това ще е и най голямата нация на Балканите

184

Бонго

преди 4 години

Абе тия съвсем са изтрещели, да учат албански език най добре,че тая измислена държава няма да съществува още дълго.

183

Гост+

преди 4 години

Ако признаем македонския език, това означава после и да се съгласим, че те са създатели на Кирилицата - нашата азбука. Това е толкоз просто и логично.

182

Анонимен

преди 4 години

естествено, че мутрата ще го признае, само стойте и гледайте.

181

Гост+

преди 4 години

"Аз мога набързо да кажа Край" - ми да каже. Така сами ще си решат въпроса за влизане в ЕС.

180

Анонимен

преди 4 години

Признаването на "македонския" език ще е много добър тактически ход, ако не го направим ще си измислят собствена азбука и език като румънците само и само да се отдалечат от корените.

179

Ставрю

преди 4 години

Тя стана една. Ако нашите управляващи оризнаят такъв език това щее предателство към България.

178

Анонимен

преди 4 години

Кога аз и всички бг учихме македонски език,че ви разбираме,и дори съм ви чел новинарски саййтове?! Диалекта на бг език,само дежурните предатели могат да признаят за език.

177

Bulgarin77

преди 4 години

Това ако стане ще е най голямото ни падение!

176

Анонимен

преди 4 години

Този Заев се оказа доста нагъл. Напомня ми на някого.