17

Анонимен

преди 4 години

До Ron BurgundyТи като си голям геополик защо смяташ че ние вървим назад? Щото си мислиш че бяхме много напред ли преди 30 години? Или просто така са те надъхали защото не си живял и една минута по онова време.

16

Анонимен

преди 4 години

Американците, ако спрат инзоса на свинско и соя, китайците ще гладуват. Полулацията на *** в Китай намалява всяка година защото върлува африканска чума.

15

Анонимен

преди 4 години

До Ron BurgundyЩом няма нужда от нищо защо крадът?По навик?Ти можеш ли да назовеш един продукт освен китайската манджа който не е копие крадено или не от Западният свят?Моля ви не почвайте с лафовете на кило от типа на "ооо те имат извънземни неща за които никой ни е чувал ни е виждал ама само те си знаят какви са" и без атомни бомби ракети и тн.Едва ли мериш просперитетът на един народ по това колко пъти може да убие всички хора на Земята.-10,20,30,40 и тва само с атома.Отделно хим.био. и тн.

14

Ron Burgundy

преди 4 години

Очевидно е как пишещите тук нямат понятие от геополитика и икономика. Допускате ли възможността Китайското ръководство да е наясно с плюсовете и минусите, на това което прави. Много ги подценявате, най вече от незнание. Китай за последните 30 години измина огромен път ....и то напред а не като нас назад. Бедността бе намѝлена драстично. Имат програма за тотално премахване на бедните. Китай доби доста самочувствие и може да си произвежда всичко. Няма нужда от технологиите на САЩ.

13

Анонимен

преди 4 години

Щатите намериха Китай силен. Сега китайците са достатъчно мощни за да се опъват.

12

Анонимен

преди 4 години

До Rock of agesНяма как години наред да крадеш и да се правиш на тарикат и да очакваш все да те потупват по рамото и да ти прощават. Просто Китай прекали в позата на развиваща се страна чакаща преференции, време е да поеме своята отговорност като всички развити страни.

11

Rock of ages

преди 4 години

Жалко, че това изобщо се случва, всички ще пострадатот тази лудост. Тръмп прекали с натискът над Китай и ако не отстъпи всички ще страдаме. Make business, not a war!

10

х

преди 4 години

Много Ви моля, спрете с тези реклами. Досадни са и ги навирате насила на читателите си.

9

Анонимен

преди 4 години

Китай се впуска във война която е обречен да изгуби. Може би точно това целяха американците.

8

Анонимен

преди 4 години

*** то и китайските смартфони не могат да работят без американски технологии, камо ли пък нещо по сложно като медицинска апаратура или специализирани металообработващи машини където на 100% ноу хауто се държи от САЩ и Германия.

7

Анонимен

преди 4 години

Това повече прилича на последни издихания на Китай. Сами си създават работа за да преодолеят кризата в която се натикаха благодарение на вироглавството на китайското ръководство. Нещо подобно направи Китай и по време на кризата в 2008 година, започна да строи безсмислени магиствали и градски квартали с кредити от китайски банки които доведоха до огромен 35 трилионен вътрешен дълг на китайските фирми който понастоящем не може да бъде обслужван.

6

Анонимен

преди 4 години

ахахаха ! ми те нямат своя технология на нищо всичко им е гепеница

5

Анонимен

преди 4 години

Това е много добра новина. Китай сам седна в коритото на бобслея и се спусна по *** надолу.

4

Факт

преди 4 години

Китай вече има такава структура на икономиката,че може да съществува напълно самостоятелно.А дали САЩ могат?Едва ли ще издържат и месец без да грабят Света!

3

Анонимен

преди 4 години

В Тайван шивачките работят в два часа през нощта. В Китай е още по-зле. Има малко ни много богати и много, Много бедни.

2

Мда

преди 4 години

Едва ли ще е голям проблем за Китай да го направят.По-интересно ще е какви ще са последствията за САЩ.

1

Патриот

преди 4 години

Шах с пешката! Китай трябва да престанат да изнасят електроника и кампютри изобщо за краварника да се върнат в каменната ера!