115

Анонимен

преди 4 години

Българското образование нищо не става от него! Няма контрол, ред, дисциплина и не учи децата на ценности, а сухи знания! Проблемът е на всички нива от детските градини, училища и университети! Навсякъде персоналът е партийно назначен и никой не му държи сметка за резултатите или липсата на такива! Живеем в пародия на държава!

114

Анонимен

преди 4 години

До Lan 114Виж ако приемаш за "агресия" това, учителят да иска дисциплина и старание в час, тогава наистина имаш проблем и ти, и детето ти!Ако дисциплината се осъществява по български тертип наистина имам проблем! Виждам че Дислексията е поразила много българи което не е хич добре!

113

Lan

преди 4 години

113, иначе да - в системата вече има от тези изкласилите полуграмотни и полувъзпитани. Те стават всякакви И учители! :) Тръгнали сме по наклонената спирала надолу...

112

Lan

преди 4 години

113, само че на "учителската агресия" може много лесно да се противопостави родителят! Може да пише оплакване до Директора, до МОН, до медиите, може спокойно да си премести детето в друга паралелка или училище. Разбира се ако въобще се интересува от това, какво се случва с детето му. Виж ако приемаш за "агресия" това, учителят да иска дисциплина и старание в час, тогава наистина имаш проблем и ти, и детето ти!

111

Анонимен

преди 4 години

До Lan 112Докато има противопоставяне, неверие, агресия и открито осмиване на учителите - ми няма как да стане!......Учителската агресия и липса на респект към личността на детето е също толкова пагубна колкото и другата! Българският учител хич не е цвете за мирисане, нито от преди камо ли сега! Изключенията са недостатъчни! Лесно е да се обвинява само едната страна, това е типично за повечето българи!

110

Lan

преди 4 години

Та, родители, колкото и да се напъва министърът, каквито и нови програми и учебници да се изпонапишат, кашата само ще се задълбочи! Докато не се осъзне простият факт, че родители и учители са един отбор - те са учители и възпитатели на детето. Докато има противопоставяне, неверие, агресия и открито осмиване на учителите - ми няма как да стане! Докато детето Ви го възпитават телевизорът, компютърът и телефонът - НЯМА как да стане! Това е...часните уроци бяха само патерица, скоро и тя ще се счупи.

109

Анонимен

преди 4 години

Стига с тия изпити! Няма смисъл. Няма да станат нито по- умни, нито по- грамотни.

108

Анонимен

преди 4 години

JACK OF ALL TRADES AND MASTER OF NONE.....Така сме обучавани в Българиа, да сме всестранно развити ама по-скоро - задръстени!

107

Анонимен

преди 4 години

Дислекситания, пише го в другата тема! Съвсем точно написано!

106

Къде е истината???

преди 4 години

Сестра ми не се върна в България / в Норвегия е/, защото племенника ми не може да се адаптира към нашата учебна система, ще го обявят за бавноразвиващ се, защото:1. там един ден /мисля ,че беше сряда/ не учат , имат занимания на открито, спорт 2.нямат оценки 3.учат материала много опростено по забавен начин 4.нямат домашни всеки ден и всичко се пише в училище, никой не пише вкъщи домашни 5. напр. до 4 кл е нормално да се сричкува ,таблицата се учи в 4кл и т.н.А аз си побърках детето от учене?!!!

105

Василев

преди 4 години

До АнонименНикога не си знаел колко сме били зле преди, защото си живял в херметичеси затворен съд, отвсякъде затворен и духовно и физически , и ти се е втълпявало всеки ден ,че остава един миг и ще погребем капитализма!!!Агент Дуейн Харпър!ЦРУ!!!

104

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 103"Колкото и лош да беше соца, никога не сме били толкова зле като народ по всички важни показатели. И не сме били в такава пълна зависимост от СССР, каквато сме сега от Запада. Нито сме имали такава пропаганда. Западняците имат опит с колониите, прецакаха ни. Дано да оцелеем този път"Зависимостта от СССР беше почти пълна откъм тежка индустрия - едно плиткоумно решение на българо-руските "другари"! Пропагандата беше 1000 пъти повече от днес!

103

Радослав

преди 4 години

В нормалните страни наблягат на важни неща. В седми клас започват да учат базова геометрия, алгебра се учи бегло след 10 клас, както и физика и химия, а не както тук в 6 клас да учиш вече Питагоровата теорема!Има много знания които се преподават в нашите училища, но масата от хората никога не ги ползват през живота си!Просто програмата трябва да се промени кардинално, да се наблегне на развитието на критичното и аналитично мислене,а не на безкрайното зубрене на неща които са нужни на специалисти

102

Радослав

преди 4 години

Докато в училище е по важно да назубриш учебника, а не да се развива логическото мислене и разбиране на материала ще е така. Малкото деца които учат сега, просто зубрят и след 5 дена не помнят нищо от назубреното! Там е проблема, че не се преподава с цел да се научиш да мислиш, но програмата е такава защото политиците не искат да има поколения възпитани в критично мислене или дори самостоятелно, логиката е изкоренена, инициативата е ампутирана и всичко хубаво в човека системата го премахва!

101

Анонимен

преди 4 години

До евроатлантизъм"Проф. Иван Ангелов: Ние сме икономически и социално опустошена държава!"За съжаление е така.Колкото и лош да беше соца, никога не сме били толкова зле като народ по всички важни показатели. И не сме били в такава пълна зависимост от СССР, каквато сме сега от Запада. Нито сме имали такава пропаганда. Западняците имат опит с колониите, прецакаха ни. Дано да оцелеем този път

100

Анонимен

преди 4 години

Трябва да се продава алкохол в училищните лавки/столове! Така ще се каляват утрешните млади депутати!

99

gf hf mf :>

преди 4 години

Каквото и да правят вече - не можем да излезем от този омагьосан кръг. Българите спряха да раждат, познайте кои масово раждат... А за тях знаем, че не подлежат на интеграция просто защото не желаят да учат. И ако сега този етнос е половината от новородените, то с всяка следваща изминала година ще става все по-голям процент от новородените деца. С две думи - няма мърдане! Сами сме си виновни... :)

98

Анонимен

преди 4 години

До човек"виновен комунизма, защото още тогава ни учеха, че интелигенцията била "буржоазна прослойка". Тоест, водеща роля трябва да имат работниците и земеделските производители (ceляните)"Не, тогава ни учеха, че интелигенцията е прослойка на работническата класа, не на буржоазията. Буржоазия при социализма изобщо няма. Интелигенция имаше, в Русия особено

97

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 97В България кадърността е повече илюзия отколкото реалност. Който учител е специализирал в точно тази област и е наистина добър, отдавна не е на българска земя, повярвай ми!

96

Анонимен

преди 4 години

За да покажат още по слаби резултати.