162

Цялото

преди 4 години

МИТ впрегнато срещу Вазов;-)... Ислямофашисти, той не е за вашата "уата" лъжица;-). Рахат бъдете, пак ще ви преседне;-)

161

Сата НАТО

преди 4 години

Подобни статии са манна небесна за малките полуруски ивохристовчета - възможност да плюят "територията" с 80% де били и да пророкуват края на Българската историв. Най-жестоките обиди идеат не от турци, а от русофили.

160

Факт

преди 4 години

Между другото, от Вазов има поне двадесет по качествени български писатели и поети, но този е плод на режима, нищо повече... Посредствен... По време на Априлското въстание е бил за гъби... пак в Истанбул :)

159

Анонимен

преди 4 години

Истинската история на българия и официалнта история са два влака, движещи с в противополжни коловози!

158

Факт

преди 4 години

След преврата от 9 август 1886 г. Вазов бяга в Истанбул, където остава няколко месеца, след което оттам заминава за Русия. Интересното е защо такъв тюркофоб търси убежище от така мразените турци... Тема за "джурналисти"... Защото много голяма част не знае това, просто е премълчано, всъщност в истинската му биография има много бели петна... Не розови :)

157

Анонимен

преди 4 години

Искам становище от пачангата Габриел а не да се крие като полски гризач. Нали все пак това и е ресора

156

"Захаринке

преди 4 години

Стоянова"та, "захарни петлета" поблизваш ли???

155

аха

преди 4 години

До "Иванка Вазовка-*** *** гнусно-в адски мъки! Ако не сте разбрали-нещата са навързани-промениха ни историята,забраниха в учебници-Балкатджи Йово, Левски изкараха терорист,един *** искаше да строи паметник на турците на Шипка,след това искат да наложаг ИК,Стратегията за детето и т.н.Не си мислете,че няма връзка между тези неща-всичко,което е неморално и тясно свързано с другото неморално нещо! Така че Сопот-след промяна на"под игото",идва еничерството! Отнемането на деца-от догодина!

154

До

преди 4 години

оня с "безполезната художествена и т. н.".Кой бил рекъл: "Ако нещо не е писано в корана - вредно е, да се унищожи! Ако пък вече го има - значи е ненужно, да се унищожи!???

153

Веселяка

преди 4 години

До МОНоКато знаем какви калинки са в МОН не е чудно догодина да го вкарат тази пародия и в училище.За такива писатели само линч!

152

Папи

преди 4 години

- до ханс: спец си явно по целуване и на дирници, и на предници. От всичките този на шорош ли е най-(цензурирано)???

151

Нещо

преди 4 години

си нямало нищо общо с политиката на държава и МОН, които "странно" защо мълчат като комунисти на разпит по въпроса. ВЕрвам ти!

150

"Асанке

преди 4 години

Вазова"та, това, дето ислямофашистите сте го записали 500 и кусур години с българска (гръцка, арменска...) кръв в историята - и с, и без Вазов няма да се изтрие! Дедите ти " старателно" работиха за" авторитета" си - сега той безмилостно работи за тях;-)!!!

149

Анонимен

преди 4 години

То цялата държава е на това дередже...

148

Иванка Вазова

преди 4 години

Ами то цялата измислен история на великите буллгари е изградена върху два романа, четири стихотворения и осем народни песни. Ако премахнеш "Под игото" - че много българи вярват да е исторически вярна измислица! и "Време разделно" - че много българи вярват да е исторически вярна измислица също! и ... хайдеееее ... уйде коньът у рекъта!! 500 годишен период от историята на балканските мижитуркки изчезва от страниците на историята!

147

iii

преди 4 години

" Под игото" е глуповата книга. Обаче толкова дисертации и професури са написани върху нея, че нещастните ни дечица ще я учат поне още 50 години.

146

МОНо

преди 4 години

В клас (шести) официално се учи оргинала.Превода със съвременни думи е на частно издателство и няма нищо общо с политиката на държавата и МОН!!

145

до 156

преди 4 години

Скучен може да бъде само за такива като тебе, с малко промито мозъче.

144

Ханс

преди 4 години

Вазов е посредствен писател, обявен за патриарх, само щото е цункал руски дирници.

143

Анонимен

преди 4 години

Тези се гаврят с нашата история и култура от години.Тече процес на "преформатиране" на националното ни съмосъзнание. На практика това означава да превърнат приятелите ни във врагове а враговете в приятели, да ни накарат да забравим националната си идентичност.Бавно и полека пробутват тези неща в "реформата" на образованието, за да промиват мозъците на младежите, докато чакат старите да си идат по пътя.Така за 30 години направиха от Украйна това, което е тя сега.При нас правят същото.