149

Astarot

преди 4 години

Как се постигат целеви резултати от анкета:Пускаш едни хора да обикалят по домовете да пишат статистики. На въпроса "Удряли ли са ви през живота шамар?", 30% отговарят положително. Резултати: 30% от жените са жертви на домашно насилие. Напълно възможно е и повишаването на тон, удрянето по масата и т.н. прояви на "микро агресия" също да влизат в статистиката.По тази логика, най-вероятно и 90% от мъжете са отнасяли поне по един шамар от жените си (не че е нямало за какво), ама таргетът е друг.

148

Анонимен

преди 4 години

До kkkВреме е да проявиш разум и да осъзнаеш, че такива кампинии създават единствено напрежение и разделение - ти смяташ, че те атакувам, защото си жена, а това не е вярно. Кой иска да го бият? Ако някой те е набил, независимо дали си жена или мъж, той трябва да бъде наказан и това положение съществува днес. Аз като мъж, никога не съм посягал на жена и не смятам да го правя, напротив, истинския, нормален мъж, защитава жена си от агресори. Не може заради единици, да съдиш всички!

147

Анонимен

преди 4 години

Причината за повечето насилие са майките на мъжете. Насаждат им подсъзнателна омраза към баща им, което разтройва емоционално и после мъжа е твърде реактивен и не може да даде нужната психологическа сигурност на жената, която най-вероятно също има същия проблем но наобратно и за това са заедно на първо времекойто се е сблъсквал с това да се замисли

146

kkk

преди 4 години

Не, не. Не съм обобщила нищо. Всяко мнение ми е цитат към конкретен коментар под статиите, посочила съм и никовете на въпросните хора. След като ти е интересно къде, просто ги прочети.Вместо коментарите да са насочени към тези, които поръчват подобни статии, те са насочени към това, колко е лоша днешната жена.И да, аз по принцип не искам да ме бият. Аз също не посягам.

145

До ККК

преди 4 години

От далече си личи, че си нямаш мъж и затова си толко разстроена.

144

Анонимен

преди 4 години

На жените постоянно им се внушава, че ако живеят с мъж, ще ги бият, ще са безправни и заети по цял ден. Внушава им се, че са кариерно неразвити и трябва целия си живот да посветят на професия или цел, както правят мъжете. Посланието което се внушава е едно - ЖИВЕЙТЕ САМИ. Резултата който се преследва е също един...

143

Анонимен

преди 4 години

До кккАз не виждам някой да изкарва бг жената виновна за нещо, напротив ти си тази която обобщава и пише, как всички мъже са лоши. Къде има призиви, за бой на над жени? Това са твои внушения и самовнушения!

142

Анонимен

преди 4 години

До До Няма справедливосТова са глупости,да не би някога да е имало университети,че всички да са били с висше образование?А и много интелигентни деца,не учат,защото нямат средства,това че не учат,не ги прави прости и с липса на логика.А и логиката не винаги е точна наука,като математиката например.

141

Градска кифла

преди 4 години

Предлагам на журналята да отидат и да попитат поотделно всяка протестираща дали я бие мъжът й. Ако имат въобще мъже, че повечето са едни бичета, не вярвам да им върже някой. Аз досега не съм попадала на бияч. От един съсед се страхувах, не беше съвсем в ред, но го прибраха в някакво село и вече не го виждам. Не че няма откачалки, които пребиват жените си, но ИК няма да помогне в случая. Освен ако дамите не си купят печатното издание с твърди корици и го приложат, когато половинките им са заляни.

140

XuTbP5bP

преди 4 години

До ккк Да, подобни неща провокират още по-голямо разделение между половете. В случая някой просто си е подготвил разни "програми за превенция на домашното насилие" примерно и да си вземе едни евро пари и сега само му трябва да я подпишем. Tея дето му дават платформата са още по-виновни за насаждането на омраза между хората, в случая тая тук т.нар "медия".

139

Потърпевш

преди 4 години

Ами здравейте добре ли се наспахте

138

ветр

преди 4 години

Днеска е всяка трета,утре всяка втора,а вдругиден съм сигурен,ще кажат,че всяка първа жена е жертва на домашно насилие.Те ни изкараха по-големи психопати от сунитите.

137

До 132

преди 4 години

Какви уредени бракове? Нали се сещаш, че браковете не са били по любов? Всеки брак е сделка. Какво е получавала майката при брак на свойте деца? Каквото и подаде мъжът. Защо се е искало жената да е девствена? За да е сигурно, че първото дете е твое. Мъжът трябва да поиска одобрение от бащата за своята дъщеря, иначе няма да се жени. Кози са давали, крави, коне и д-р на бащата. Само и само да се вземе ръката на булката. Бракът за това е измислен, за сделки. Ако 2ма души се обичат, не е нужно брак.

136

Анонимен

преди 4 години

Статията е пълна лъжа. На мъжете даже напоследък ни се налага постоянно да се браним от агресивни "модерни" женуря.

135

Анонимен

преди 4 години

Тия НПОта ни изкараха тука като в игрите на глада всяка трета жена бита ,70% от децата в риск кои ли им се връзва само пари просят тия статистики да си заврът ...

134

ккк

преди 4 години

XuTbP5bP, аз съм против Истанбулската конвенция и против *** идеологията, против това да ти вземат децата за най-малкото. Просто ме изумяват коментарите, които изкарват българската жена виновна за това, че някой се опитва да ги прокарва тези неща. Бива плюта по подразбиране, зявява се давай да я бием българката, щом някакви там, с която тя няма нищо общо, искат да приемат ИК. Щом статията е платена и няма нищо общо с българския мъж, то се отнася същото и за жената - и тя не е виновна.

133

как коя!?

преди 4 години

До Анонимен 126Ами Герб бе,човек!Те отдавна да са я подписали,ама българите се вдигнаха,и ония се покриха!Сега чакали нещата да утихнат,и тогава тихо ще си я подпишат!Лично ми го каза гербераст,който също е против тая простотия!

132

Анонимен

преди 4 години

Като си избират татуирани бабанки и са горди, че са брутални на улицата, в кръчмата, кафето и т.н., какви точно обноски очакват? Те просто толерирата подобно поведение, а и на някакъв етап им харесва да подражават - с джипове, пари, агресивно поведение...

131

До Няма справедливос

преди 4 години

До 128, няма справедливостКато учител по математика в обикновено квартално училище, смея да твърдя, че само 5% от мъжете имат логическо мислене. А колегите ми в райони с преобладаващо *** население се радват и на един екземпляр в училището с логическо мислене. На научния сътрудник, размножил се с някоя оФцЪ, има 50% вероятност синчето му да е "умно" като майка си. Аз се събрах със спортист хубавец. Щерката е хубавица, но повече от таблицата за умножение не можа да научи по математика.

130

я пак

преди 4 години

Имам консенсусно решение - жена да може да се удря само с ръка без стиснат юмрук - плесница или шамар да е максималното разрешено средство за респект предвидено от закона.