42

Анонимен

преди 4 години

До Работещ беден до 35В провинцията още сте във времената на комунизма. Затова заплатите ви са такива.

41

.... до 40

преди 4 години

Може и да не ти схванат сарказма. Хората просто вече са оскотяли.

40

Чиновник

преди 4 години

Ако комунизма, по който ви тресе носталгия, още беше тук, нямаше да имате климатици, с които да се фукате. Нямаше да имате и по 2-3 западни коли на домакинство.

39

Работещ беден до 35

преди 4 години

Е, колко повече да работя от това по 12 часа, 7 дни в седмицата ?! Да бе, толкова ми е квалификацията, образованието, правописа и семантиката. Ами ... толкова е. За колко работа още да се захвана, че да получавам повече от 600 лева НЕТО в провинцията?

38

Анонимен

преди 4 години

До МатематикаКолко мислиш е КПД-то на един ТЕЦ?После по пътя имаш 200км жици и 4 трансформатора.Дърва и кондензационен котел е най-ефективното като КПД.

37

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 28Да бе.При бай тошо си спомням как цялото семейство се тъпчехме около една акумулираща печка.Било е евтино ама друг път.В детската се завивахме с юрган и 2 одеала отгоре.Юрган не съм виждал от 20 години поне.

36

Един жълт до 35

преди 4 години

Странно, в Китай си съществува още. Пък кой бил втората икономика в света, че забравих ? :) Ох, да ... там пък има смъртно наказание за корупция пък ние и без това сме си малко вече :)

35

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 30Крайно време е да спрете с глупостите за Тодор Живков и да се захванете за работа. То ако беше много хубав комунзма щеше да просъществува, но тъй-като си беше едно недоносче по думите на същия Живков дето се опитваш да ни го пробуташ за голям капацитет, комунизма и социализма ала СССР умря и се пренесе там където му е мястото в отвъдното. Само глупци могат да съжаляват за оная простия в която живяхме 45 години.

34

Жоро

преди 4 години

глупости, питайте тъмно *** пиявици за колко ги вземат от Западен парк...

33

Математика

преди 4 години

Анисия Иванова, моля ви, върнете се някъде към 7-ми клас и отново си преговорете уроците по физика преди да пишете статии. Отопление с дърва - КПД към 25 до 30%. Произведената енергия /топлина/ си бяга през комина. Централно топлоснабдяване - вероятно КПД се доближава към отоплението с дърва. Ефективност се постига с произвеждането на електричество. Но КПД не превишава 35 до 40 %. За климатици няма да пиша, че ни трябва физика от гимназията вече.

32

Легендата

преди 4 години

Трябва да се разреши проблемът с некачественото строителство. За каквито и изолации и дограми да си платил като ги постави бай Пешо с двете си леви ръце всичко отива по дяволите.

31

Анонимен

преди 4 години

Ми то и хляба от 75 стотинки стана 1.30 лв. та какво остава за дървата.

30

Анонимен

преди 4 години

Досега не съм чувал фирма доставяща дърва да е издала касова бележка.Трябва масови глоби на тези фирми.Хем секат незаконно и хем не отчитат приходи.

29

Кво правите бе

преди 4 години

Какви са тези сметки?Най студеният месец ми е 140лв.Какви дърва ви гонят.80 квадрата с климатици и всичко на ток.Е външна и вътрешна изолация де.

28

Анонимен

преди 4 години

Е нема го бай Тошо. 5 лв. Кубик дърва 15 лв. Тон въглища и 8 ст. литър битова нафта. За тези които бяха на парно цената беше 15 лв. На месец на пълна мощност и 2 лв. За гореща дода. Тока беше 1,5 ст.за Киловат. Не ви харесваше нали. Искахте банани и тоалетна хартия. Сега имате банани ама скъпи имате и тоалетна хартия ама нема кво да бършете.Бях на 13 г. Но помня думите на баща ми. Тези скачащите ще си проклинат и майчиното мляко. По късно разбрах защо ще го проклинат. Но дали те са разбрали.

27

Чиста физика

преди 4 години

"Духалките" са вероятно най ефективния електро-отоплителен уред. КПД-то е почти 100% /малко губим от вентилаторите/. Климатика е друга бира. Там работят термо-помпи и леко скачаме отвъд 100% КПД. Централно топлоснабдяване и отопление на дърва са вече бити карти. Ще изчезнат до 5 ...10 ....години. Разбира се, не говоря за селата където дървата са почти безплатни.

26

Анонимен

преди 4 години

Трябва да се забрани отоплението на дърва в София.През зимата въздухът е под всякаква критика.

25

До 22

преди 4 години

Оо ! А *** ти сега ли виждаш това ! То и цените на храна и други неща са почти на цената на немските. Така ще бъде и ще става още по скъпо докато има 80%гласуващи за по малкото злодебили

24

тип "дуууухалка

преди 4 години

Мощността на тези електроуреди е ~ 2,5 киловата, обаче затоплят веднага (поне въздуха).

23

Ввв

преди 4 години

Дърва, въглища, парно, ток - авторите смятали, а колко струва на природен газ забравили... Дървата ще продължат да поскъпват - вадене им от горите е много трудно - използва се много човешки труд и много техника, а цената им постоянно разсте... Отделно клиентите масово ги мамят с кубинците...