18

Анонимен

преди 4 години

При минимална заплата 1000 лева през 2019 година, размерът на пенсиите се вдига съсъ средно над 300 лева само от по-високите осигурителни вноски. При 1000 лева МРЗ би трябвало и максималната осигурителна сума да се повиши. Оптималният й размер е колко 10 МРЗ, както беше в началото, когато я въведоха, т.е. през 2019 трябваше да е 5600 лева, а не 3000 лева. Това също може да доведе до по-високи пенсии.

17

Анонимен

преди 4 години

Заплата на чистачката ще е 1000 лева. А повечето чистачки работят на три места, значи 3000 лева. Пенсионера остава на 300 лева.

16

Анонимен

преди 4 години

Според производителността на труда в България сравнена с тази в другите държави от ЕС и заплащането там, минималната заплата в България през 2018 година трябваше да бъде 1300-1400 лева, а през 2019 и 2020 и повече.

15

Анонимен

преди 4 години

Ваня Григорова - икономически съветник в КТ "Подкрепа", е умна жена. По принцип не харесвам КТ Подкрепа, но тя прави изключение. Не случайно събра доста гласове на евроизборите. 1000 лева звучи плашещо за някои, но реално не са толкова много. В Румъния минималната заплата през 2020 година ще е горе-долу 1000 лева.

14

Анонимен

преди 4 години

Идат избори!

13

Анонимен

преди 4 години

Малко фойерверки и пушилки,че ги забравихме тия кои бяха!Естествено резултата ще е една голяма НУЛА!

12

Анонимен

преди 4 години

До А пенсиите?СПРАВЕДЛИВОСТТА ИЗИСКВА ОЛИГАРСИТЕ ДА ПЛАЩАТ ЧРЕЗ ПО ВИСОКИ ДАНЪЦИ ЗА ПО ВИСОКИ ПЕНСИИ ИЛИ В ЗАТВОРА.

11

Анонимен

преди 4 години

Това е вица на годината.

10

Анонимен

преди 4 години

До АнонименТИ СЕ ОБЪРКА НЕЩО- ЦЕНИТЕ СЕГА СА КАТО В ЕВРОПА, КАТО В ГЪРЦИЯ- ДАЖЕ ТАМ ИМОТИТЕ СА ПО ЕВТИНИ. В НАЧАЛОТО ЩЕ ВДИГНАТ ЦЕНИТЕ, НО ИМА КОНКУРЕНЦИЯ И КАТО ВИДЯТ ЧЕ НЕ ВЪРВИ ТУЙ ОНУЙ И ЩЕ ГИ СВАЛЯТ. И ДА 2000ЛВ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ЗВУЧИ ПО ДОБРЕ ОТ 1000ЛВ- ЩЕ СЕ ВЪРНАТ МЛАДИТЕ ОТ РУСИЯ- ТАМ ИМА ОГРОМНА БГ ДИАСПОРА КОЯТО РАБОТИ ЗА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ОТ 280ЛВ.

9

сдфгвернсм

преди 4 години

До timothyНе може винаги да се плашим, че щели да си добавят към цената това и онова. Все пак има свободен пазар и когато направят нещо такова, пазара ще ги изхвърли. Ще си ползваме европейска стока а наШте тарикати или ще влезат в час или ще бегат по живо по здраво.

8

А пенсиите?

преди 4 години

Няма общество и нищо не се развива добре там, където няма морал.В основата на здравия морал е справедливостта.Днес у нас какво виждаме? Виждаме обречени на мизерия и унижения достойни хора, с по 40 години трудов стаж. От техния залък се откъсва половината им пенсия, за да бъдат хрантутени здрави млади хора, които не си дават труда дори да научат български език, не желаят да работят, а които все пак се ограмотят, пишат по стените "Мразя България".Това срива морала и разколебава всекиго.

7

Анонимен

преди 4 години

До timothyИЗМИСЛЕН НЕ ИЗМИСЛЕН ТИА СИНДИКАТИ ИМАМЕ- ПОМНИШ ЛИ КОГА ОЛИГАРСИТЕ ИЗКАРАХА РАБОТНИЦИТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТ ЗАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВОТО ПОВИШАВА МИНИМАЛНИТЕ ЗАПЛАТИ- МДА- АБЕ ТИЯ ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ НЕ ТРЯБВА ЛИ ВЕЧЕ ДА ДАВАТ ОТЧЕТ ЗА ПРОИЗХОД НА МИЛИОНИ И КАПИТАЛИ- КО СТАНА С ВЛОЖЕНИЯТА НА ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ В 13 ФАЛИРАНИ БАНКИ- ЧЕРВЕН МИЛИОНЕР ОЛИГАРХ НО СОЦИАЛИСТ И РУСОФИЛ- ТОВА ГО ИМА САМО В БГ.

6

Анонимен

преди 4 години

При това положение, стоките ще скочат драстично и какво става с пенсионерите, който са голям 5 от населението, то следва и пенсийте да се вдигнат тогава, защото как един пенсионер ще живее с 200-250 лв пенсия при още по-високи цени. Теи с бизнесите и работещите ок, а пенсионерите, инвалидите, хора, ккоито не са соц.слаби какво става там, а това е голям % от всички?

5

Анонимен

преди 4 години

Мал(к)о умни.Сега КНСБ да поиска 2000лв. МРЗ.А бе в наше време, ако си поискаш от жена, ще те обвинят в насилие, а като поискаш неизпълнимо ще ти викат браво.

4

Анонимен

преди 4 години

Хихихи вица на деня

3

Анонимен

преди 4 години

2000 звучи страхотно направо

2

Анонимен

преди 4 години

ТО ДОБРЕ, АМА Я ПИТАЙТЕ ОЛИГАРСИТЕ КОМУНИСТИ ПАРДОН СОЦИАЛИСТИ ДАЛИ СА СЪГЛАСНИ- УТРЕ ВЕЛЕВ ЩЕ ПОЧНЕ ДА КАКАНИЖИ, А ДАЧЕВ ЩЕ ПРЕДЪФКВА КАК ЩЕ ГИ ПЛАЩА ТИА ЗАПЛАТИ ГА НЕНАТРУПАЛ МИЛИОНИ, МАЛКО МУ БИЛЕ ЯХТИ И САМОЛЕТИ.

1

timothy

преди 4 години

мхм, и сигурно тия търтеи от тоя измислен синдикат получават минимална заплата.. Що бълват глупости пак? Как точно си представят фирмите да почнат да дават 1000 минимална заплата? Нали тоя разход веднага ще се включи в цената на стоките и услугите, които предлагат, и крайният ефект ще е точно никакъв.. явно са си получили бонусите за предизборни простотии..