36

Щутгарт

преди 4 години

Има още бели държави , но най-черната и най-големия обор в който съм бил е родината бг , за съжаление само хората където не са излизали не знаят в каква дупка живеят !!!

35

Стратег

преди 4 години

Ами, какво правят? Връщат се в България и почват да работят като фризьори на Ж-ГЕРБ... Фъш-фъш...;)))

34

Анонимен

преди 4 години

Реално погледнато, на едно 90% от напусналите България не им дpeме за нея. За тях тя е минало. Питам се тогава, защо трее на останалите тук да им дpeме за напусналите? Не виждам сериозна причина. Да се оправят както намерят за добре.

33

Лицемери

преди 4 години

Най-голямата дестинация за миграция е обора Рашка . И ми е смешно русофляците , постоянно споделящи джуджето , с корици във фейса на рашия , пък ми работят на запад хахаха най-големите ЛИЦЕМЕРИ са русофляците

32

Анонимен

преди 4 години

До 36Да, точно така. През соц-а имахме доста мозъци, макар и недобре платени. Сега като цяло нивото в страната е значително по-ниско - и работата в институтите, университетите, и нивото на учениците и изобщо образователната система.

31

Анонимен

преди 4 години

Още преди две години не само берачите на ягоди, но и квалифицираните кадри се пренасочиха към скандинавските страни, Германия и най-вече Швейцария, така че англичаните не могат да примамят дори лекарите; заплатата на лекар в Швейцария е поне 2-3 пъти по-висока от тази в Англия.И на какво разчитат те - на старата си колониална слава?Да си ги лекуват азиатци, но те май не искат да берат ягоди и да им бършат гъ...те, така че пак ще опрат до нашите и румънските скандинавци."Интегрирайте" ги там!

30

Анонимен

преди 4 години

До 28Брей, излиза, че нашата държава ще се пръсне от мозъци, та чак и изнасяме в индустриални количества.Просто някак тези прехвалени мозъци нещо не работят у нас...явно въздуха не им понася и не могат да измислят и създадат смислени неща. По-лесно им е да отидат да работят за разни други, не толкова прехвалени мозъци, които някак са успели да си изградят държавоте. Та толкова за нашите титани на мисълта.

29

Магазинер

преди 4 години

Аз не мога да случа на чистачи, вече няколко сменям и все не си вършат работата. Може брекзит за добро да е, сега като ги изгонят и си дойдат мога да наема някой, нали на запад за работили, да чистят като западняци, давам 320 лева за 4 часов.

28

Анонимен

преди 4 години

...да добавя също и, че много акъл не непременно = много пари. Високообразованите хора имат умерени заплати, плащат си данъците и допринасят за обществото. Разни бизнесмени и търговци, стъпили на червени пари, са тези, които са "успели" по твоите критерии. Те не са хората с най-много акъл. Тези с много акъл обикновено нямат парите за най-важна цел в живота си

27

Анонимен

преди 4 години

Иване, уверявам те че не изпитвам никакви лоши чувства към работещите българи на острова. Нито им завиждам. По-скоро им съчувствам.

26

ай сиктир

преди 4 години

Не разбирам злорадството в някои коментари относно нашите сънародници които работят там. Никой не е отишъл в другия край на Европа защото е бил много добре тук. Важното е, че имат д упе и са опитали, а дали са успели е друг въпрос и между другото срамна работа няма така, че не пишете глупости.

25

Иван

преди 4 години

Ще си изядете зъбите от злоба.

24

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Малцина са особено успелите сред тях, повечето са мизр.ници, които са били зле в България, зле са и по света. Просто, защото толкова им е акъла."Точно с много акъл са доста от тях. И са отишли там именно защото са висококвалифицирани кадри, за които в родината няма работа или работата им не може да ги изхрани. Аз познавам доста такива. Разбира се, напоследък има и берачи на ягоди и всякакви. Но в началото излизаха точно мозъците

23

Анонимен

преди 4 години

Богданов го е казал - на другия ден след брекзит нищо няма да се случи, но след някоя друга година - аут.

22

Анонимен

преди 4 години

Брексит няма да има, нищо няма да се промени за нас в УК

21

Бизнесмен

преди 4 години

Брекзит е добре дошъл за българския бизнес, ще се приберат стотици хиляди като ги изгонят от Англия и безработицата в Бъглария може да скочи над 40%, цената на работната стока на пазара на труда ще падне и бизнеса ще може да наема по евтино работна стока и да реализира по-високи печалби.

20

Агроном

преди 4 години

Тук ягоди не стават, защото *** ги опоскват.

19

Анонимен

преди 4 години

Сега, като са изучили тънкия занаят на отглеждане на ягоди и праз, да дойдат да го развиват и у нас. Ако набият мита наАнглия, можем да станем голяма сила в ягодопроизводството.

18

Анонимен

преди 4 години

До 1Трольо, пак оплеска опорките - според точка 1 трябваше да пишеш колко ще съжаляват британците за безценния ци..ски ягодов труд, и как горчиво ще ги молят да се върнат, за да им хранят сито и пресито чаа...тата. По точка 2 трябваше да кажеш как уплашеният Боко ще им вдигне деЦките и цоциалните, за да гласуват за него - нали така се разбрахме, а? Нищо не си свършил, ако не се оправиш, за днес копейки няма!

17

пецата

преди 4 години

Да им дадът право на жителство и да не се връщат , и без това идват само да се лекуват и да се правят на замогнали пред приятели и съученици пък като живеят в англия всяка сутрин се редят на опашка пред тоалетната заедно с другите "заможни" бачкатори